Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 20 май. ВТОРИ

...
Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 20 май. ВТОРИ
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 20 май

Редакционният екип ви показва най-важното за деня, 20 май.
ВТОРИ ДЕН НА ПОВЕЧЕ ОЗДРАВЕЛИ, ОТКОЛКОТО ЗАРАЗЕНИ С КОРОНАВИРУС В БЪЛГАРИЯ
33 нови случая на ковид са доказани до 21:00 часа на 19 май, като те са открити при цели 1432 PCR теста. С това общо доказаните случаи на COVID-19 в България стават 2292 - открити с 68 243 PCR теста, т.е. 9749 изследвани на 1 000 000 души.
ВАСИЛ БОЖКОВ ПИТА С АНКЕТА ДАЛИ ДА съдебна експертиза НАПРАВИ ЕЛЕКТРОНЕН ВОТ ЗА АКЦИИТЕ НА " ЛЕВСКИ "
Васил Божков сътвори анкета, която да хвърли светлина върху настроенията по отношение на бъдещия притежател на акциите на футболен клуб " Левски ".
Комисия за защита на конкуренцията ЗАПЕЧАТА ОФИСА НА БЪЛГАРСКАТА ПЕТРОЛНА И ГАЗОВА АСОЦИАЦИЯ
Комисията за отбрана на конкуренцията(КЗК) запечата офиса на Българската петролна и газова асоциация(БПГА), заяви Нова телевизия.Полиция и инспектори на антимонополната комисия са се пробвали да влязат в постройката. Причината е инспекция за картел при установяване на цените на горивата на дребно. Сградата обаче е била заключена, а опитите на проверяващите да се свържат с представители на Асоциацията, с цел да им бъде даден достъп, не са се увенчали с триумф.
СЪДЪТ НАЗНАЧИ ГЛАСОВА ЕКСПЕРТИЗА И ОТЛОЖИ ДЕЛОТО СРЕЩУ ИВАНЧЕВА ЗА ЮЛИ
Процесът през днешния ден по знаковото дело против някогашния кмет на регион „ Младост “ Десислава Иванчева трябваше да стартира с пледоариите, само че не се случи по този начин. Отложиха ги за 3 юли. Това показа за Actualno com юрист Николай Хаджигенов след края на съвещанието.
БЮДЖЕТНА КОМИСИЯ: 9% Данък добавена стойност САМО ЗА РЕСТОРАНТЬОРИТЕ И КНИГИТЕ
Комисията по бюджет и финанси одобри на първо четене да бъде понижена ставката на Данък добавена стойност(ДДС) от 20 на 9% за ресторантьорите и за книгите. Против диференцирана ставка за налога са финансовият министър Владислав Горанов и председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова.
Европейска комисия С ПРЕПОРЪКИ КЪМ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА В УСЛОВИЯТА НА ПАНДЕМИЯ
Европейската комисия показа през днешния ден отчет за всяка държава-членка на Европейски Съюз с рекомендации към икономическите политики в изискванията на пандемия от ковид. Препоръките преследват две цели - в кратковременен проект намаляване на сериозните негативни социално-икономически последствия, а в кратковременен до средносрочен проект - реализиране на резистентен и приобщаващ стопански напредък.
Министерство на вътрешните работи МИНИСТЪРЪТ ПРИЗНА, ЧЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ СЛЕДЯТ ПРЕЗ ТЕЛЕФОНИТЕ С ОСНОВАНИЕ COVID-19
И след края на изключителното състояние, Министерство на вътрешните работи може да следи хора през телефоните и мобилните им устройства – къде се намират, на съображение наблюдаване и надзор на карантинна мярка поради заразна болест. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов по време на чуване в комисията по вътрешните работи в Народното събрание.
МАСОВО БЪЛГАРИТЕ СЧИТАТ, ЧЕ съдебна експертиза СПРАВЯМЕ СРАВНИТЕЛНО ДОБРЕ С ЕПИДЕМИЯТА
Масовото схващане във връзка с ковид към този момент демонстрира белези на нормализация. Паниката продължава да понижава, а останалите страхове по-скоро към този момент се откриват в избрани рамки и губят предходната динамичност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР