Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 14 август: Време

...
Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 14 август: Време
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 14 август

Редакционният екип ви показва най-важното за деня, 14 август:

Време е освен за промяна на политическата система, а за рестарт на страната. Необходимостта от рестартиране на политическия модел не може повече да се отсрочва във времето! Единството, държавността и стабилността на страната за мен не са просто думи – те са основата, от която съм тръгвал за всяко свое решение. Необходимостта от нова Конституция на Република България е тематика, която през последните години е водеща за доста жители и публични организации.

Повече от месец не престават митингите с искане за оставките на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев. Доверието в ръководещото болшинство е окончателно изгубено, а измененията в държавното управление нямаха упования резултат. Това съобщи в послание президентът Румен Радев. Репресиите, провокациите и опитите да се неглижира недоволството единствено нагнетяват нарежението.

Ето какво написа във връзка днешната тирада на премиера Бойко Борисов евродепутатът Радан Кънев в профила си във Фейсбук: " Решенията " на Борисов са безконтролно и несериозно отношение към другояче значимия и сложен спор за конституционни промени. Темата за нова българска Конституция не може да бъде дъвка за уплашени политикани в усложнение. Отговорът на институционалната, здравна и социално-икономическа рецесия не може да бъде даден в под паника опити за оцеляване

Конституцията е дело на Българска социалистическа партия и има потребност смяна. Това показа ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов в предаването " Студио Actualno " тази заран в диалог, който се състоя преди историческото предложение на премиера Борисов за привикване на Велико национално заседание и разработване на нова Конституция. По думите на Христов идващият парламент няма да изкара цялостен мандат, тъй като ще има проблем при съставяне на държавното управление, само че може би обществото ни има потребност от това.

Не видях анонс за рестарт на страната, видях един изплашен човек, който желае рестарт на репутацията си. Това съобщи в предаването " Студио Actualno " някогашният евродепутат доктор Антония Първанова. Тя разяснява лансираните оферти от премиера Бойко Борисов за привикване на Велико национално заседание и смяна на Конституцията на страната.

1500 души са подписали петицията да има избор в каква форма да се образоват учениците - присъствена или отдалечено. Майката на две деца (в 1 и в 4 клас) Марияна Евтимова показа в изявление за bTV, че в учебно заведение постоянно има риск. По думите ѝ дребните деца не могат да се пазят. Евтимова означи, че независимата форма на образование нее вид, защото тя изхвърля детето от учебно заведение. Според майката камера в класната стая би разрешила на децата, предпочели отдалечено образование да виждат какво се случва в клас.

Не може да кажем изрично, че БЦЖ оказва помощ против COVID-19, може да кажем след известно време. Има тези, че живите ваксини оказват помощ и упражняват неспецифичния имунитет т.е. за малко време след имунизиране човек е релативно по-невъзприемчив към всевъзможни вируси. Спорно е до каква степен този резултат продължава години напред – несъмнено е, че трае 1-2-3 месеца.Това сподели пулмологът доктор Велизар Шиваров пред Българска национална телевизия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР