Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 1 декември: От

...
Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 1 декември: От
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 1 декември

Редакционният екип ви показва най-важното за деня, 1 декември:

От през днешния ден, 1 декември, стартира дълго чаканото издаване на електронни посоки за PCR проби от персоналните лекари. Електронните посоки за PCR проби ще бъдат издавани единствено на хора, които са със признаци. Няма да се издават посоки на хората, които са изследвани един път, на тези които отпътуват за чужбина, както и на тези на които е изработен антигенен тест.

До 11 часа към 100 персонални лекари са съумели да издадат близо 2 хиляди електронни посоки за PCR проби, заяви зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева. Тя добави, че въпреки всичко ще остане опцията и за издаване на хартиени посоки. По думите ѝ за момента единствено за няколко области няма информация дали съумяват да издадат такива посоки.

Хората с COVID-19, болестта, породено от ковид, са най-заразни към два дни преди да стартират признаците, както и пет дни след появяването им. Това демонстрира нов разбор на към този момент направени предходни проучвания, написа авторитетният вестник The New Tork Times в собствен материал под заглавие " Трябва ли интервалите на изолираност да бъдат по-кратки за хората с COVID-19? "

Коледа под карантина в Европа. От момента, в който Европейската комисия и подчинената й Агенция по медикаментите започнаха, след сключването на контракти, регистрацията на няколко ваксини в Европейският съюз (ЕС). Въпросът за провеждането на всеобщи имунизации се измести от теорията към практиката, осведоми БГНЕС. В Германия имат намерение да провеждат акция за инжектиране на 20 000 души дневно.

Следим доста деликатно всеки ден. Трябва да има баланс, да се вземат действителни ограничения, които фактически ще доведат до резултат. Смятам, че поредно се вземат тези ограничения, които да доведат до понижение на събирането на хората и отбраната на рискови групи. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос дали ръководещите не са закъснели с вземането на ограничения.

Възложителите на публични поръчки да слухтят и доносничат – и то в същинския смисъл на тези две думи, изисква Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Обединения и консорциуми пък може да се окажат докладвани за тръжна операция. Изработени са 45 условия, при които на възложителите би трябвало да им светне лампичката, че поръчката се манипулира.

Нищо, кръгла нула, няма доверие, храчене на страната непрекъснато и към този момент нямам вяра, че нещо ще се промени. По време на пандемия той не си мръдна пръста. Той направи комунистическо изявление пред протестиращите като Ленин и върви по партийни събирания. Така Росен Плевнелиев разяснява изявите на президента Румен Радев от последните месеци.

Хаосът във връзка с икономическите ограничения е цялостен и резултатът ще бъде непосредствен до нулата. Това, което се случва в страната ни, са по-скоро някакви пиарски способи, с цел да се реализират някакви цели. Основната цел, несъмнено, е опазване на властта. Това сподели пред btv Костадин Паскалев, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, някогашен районен министър и дълготраен кмет на Благоевград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР