Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 9

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 9
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 9 април

Редакционният екип ви показва най-важните вести за миналия ден, 9 април.
618 СА ПОТВЪРДЕНИТЕ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС В БЪЛГАРИЯ
618 са доказаните случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния действен щаб. През днешния ден са потвърдени още 7 нови случая, като 6 са в София и 1 в Панагюрище. Лабораториите не престават да работят, оповестиха от министерство на опазването на здравето.
РУМЕН РАДЕВ: ДРАСТИЧНО ИЗОСТАВАМЕ С РЕАЛНИ СОЦИАЛНО-ИКОНОМИЧЕСКИ МЕРКИ
" Никога не съм казвал да падат рестриктивните мерки, въведени поради битката с ковид. Казах ясно: " Време е да мислим за ясна национална цел. Как по-бързо да излезем от тази обстановка ". Това съобщи президентът Румен Радев в изявление за БТВ.
ПЪРВО МАСОВО ТЕСТВАНЕ - РЕЗУЛТАТИТЕ СОЧАТ, ЧЕ НЯМА КОЛЕКТИВЕН ИМУНИТЕТ, НО ЕПИДЕМИЯТА Е ПОД КОНТРОЛ
30 нови случая на заболели от ковид има за послендото денонощие в България, като от тях 13 са признати в болница (233 са общо в болница, 146 са в София, 27 са в интензивни отделения). Изследвани са 498 проби по методология PCR, а общият брой заболели от COVID-19 е 611.
КОФАС: ОЧАКВА съдебна експертиза 25% СКОК НА ФАЛИТИТЕ Пожарна охрана СВЕТА, ИДЕ РЕЦЕСИЯ
Разпространението на COVID-19 удря от ден на ден промишлености по света, като към този момент стои въпросът не кои ще бъдат наранени, а кои ще бъдат пощадени. Влошаването на паричните потоци и маржовете на фирмите са предстоящ процес след внезапната смяна и стопирането на производството и потреблението.
КОРОНАВИРУС И МЕДИИ: МУТАФЧИЙСКИ НА ВЪРХА НА ПИРАМИДАТА
Въпросът – оправят ли се медиите с отразяването на емидемиологичната конюнктура в страната, може да се раздели на два: задоволително ли е количеството и надеждно ли е качеството на информацията, която те създават.
БЕЗ ВЪРБА И ЦВЕТЯ НА ЦВЕТНИЦА Пожарна охрана ЦЪРКВИТЕ, НЯМА ДА ХОДИМ ДО БОЖИ ГРОБ ЗА БЛАГОДАТЕН ОГЪН
Българската патриаршия и църквата няма да раздават върба и цветя на Цветница - поради ковид. Това сподели на специфичен брифинг митрополит Гавриил Ловчански. Той добави, че можело на празника Света Троица да се раздадат цветя и посочи, че няма спомен до момента такива ограничения да са вземани.
THE GUARDIAN: КОРОНАВИРУСЪТ ЩЕ УВЕЛИЧИ СВЕТОВНИЯ ГЛАД
Продоволствените доставки в целия свят ще бъдат „ всеобщо прекратени ” от коронавирусна рецесия и в случай че държавните управления не работят, броят на хората, страдащи от продължителен апетит, може да се удвои, предизвестиха някои от най-големите международни хранителни компании, представени от английския вестник The Guardian, представени от " Фокус ".
КУЦКОВА: ВЪТРЕШЕН ЧОВЕК Е ПРОБИЛ СИСТЕМАТА ЗА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ДЕЛАТА
" Ако има пробив в Централизираната система за инцидентно систематизиране на делата, то би трябвало в това да е забъркан вътрешен човек. " Това сподели за организация " Фокус " Нели Куцкова, арбитър от Софийския апелативен съд, някогашен ръководител на Съюза на съдиите в България, някогашен член на Висшия правосъден съвет.
ПАНДЕМИЯТА Е КРАЯТ НА ОТВОРЕНОТО ОБЩЕСТВО, СМЯТА РУСКИ МИСЛИТЕЛ
Мерките, подхванати за битка с пандемията на ковид, се свеждат най-общо до едно: необщителност. Ако вземем поради, че предходната универсална парадигма, най-малко на доктрина, беше световно, демократично, пазарно отворено общество, където доминираше идеологията на правата на индивида, т.е. индивидът в изолираност от поданство, страна, вяра, расата и даже пола, то коронавирусът съставлява смяна в наклонността, преобладаваща в човечеството, с тъкмо 180 градуса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР