Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 30

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 30
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за коронавируса днес, 30 март

Редакционният екип ви показва най-важните вести за миналия ден, 30 март.
КОЛКО МОГАТ ДА БЪДАТ ГЛОБИТЕ ЗА ИЗЛИЗАНЕ БЕЗ МАСКА?
Днес здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, съгласно която всички жители са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити публични места. Пълният текст на заповедта можете да намерите ТУК.
5 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС У НАС
5 нови случая на COVID-19. Това сочат данни на Националния действен щаб. Така общо доказаните у нас случаи на COVID-19 стават 359. Не са регистрирани нови административни области, на чиято територия да е регистриран случай на COVID-19. Новите случаи са разпределени както следва: два в София, един в Плевен, един в Монтана и един в Благоевград.
БЕНЗИНЪТ ВЕЧЕ ГОНИ СРЕДНА ЦЕНА ОТ 1,92 ЛЕВА, НА ПЕТРОЛНИТЕ ПАЗАРИ ПАК НОВ РЕКОРД
Средната цена на литър бензин А95 към този момент е 1,92 лв., демонстрират данните на профилирания уебсайт fuelo.net. През март поевтиняването към този момент е 13,51%. Най-ниската междинна цена е на VM Petroleum – 1,63 лв. на литър, а най-високата е на " Атанасов груп " – 2,18 лв.. Вече всички по-известни вериги търгуват приблизително под 2 лв. на литър.
СХЕМАТА 60 НА 40 - ОКОНЧАТЕЛНИ МЕРКИ, ОТ 31 МАРТ ВЕЧЕРТА ПАДА КАРАНТИНАТА ЗА БАНСКО
Ще има директно наранени браншове, които ще получат така наречен помощ по схемата 60 на 40 – като измежду тях са търговия на дребно (без коли и ), сухопътен, пътнически и въздушен превоз, хотелиерство, активност на заведения за хранене и заведения за бързо обслужване, активност на питейни заведения, прожектиране на филми, туристическа, агентска и операторска активност, образуване на конгреси и други търговски изложби, артистична и креативна активност, частни детски градини, спортни и други действия, свързани с забавление и отдих, поддържане на положително физическо положение.
ТОПСЛЕДОВАТЕЛ В ИТАЛИЯ: МАФИЯТА И COVID-19 РАБОТЯТ РЪКА ЗА РЪКА
Докато Италия скърби за хиляди мъртви от ковид, а оживелите не престават да живеят в икономическа пустота, една част от обществото наподобява печели много: проведена престъпност.
СВЕЩЕНИЦИТЕ ЩЕ ДАВАТ ПРИЧАСТИЕ САМО НА ХРИСТИЯНИТЕ, КОИТО ПОЗНАВАТ ЛИЧНО (ВИДЕО)
Всички храмове в страната остават отворени и в тях ще се правят богослужения, а методът на преподаване на светото причестяване остава неизменен с едно изискване: свещениците ще дават причестяване на християните, които са се изповядали при тях и ги познават персонално. Това заяви старозагорският митрополит Киприан по време на изказване след срещата на страната със Светия синод по отношение на ограниченията за неразпространение на коронавирусната зараза у нас.
ТАЙНАТА НА СИНГАПУР: КАК СТРАНАТА съдебна експертиза СПРАВИ С КОРОНАВИРУСА?
Сингапур реализира триумф против ковид с четири съществени ограничения. В Европа обаче не съумяха да ги приложат в точния момент, нито пък на всички места. Затова в Сингапур животът още веднъж кипи, а в Европа царува парализа, отбелязва Кристина цур Неден в коментар за Deutsche Welle.
THE AMERICAN CONSERVATIVE: ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА ИТАЛИЯ МОЖЕ ДА СТАНЕ НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА Европейски Съюз
Пандемията от новия ковид нанесе повече вреди на Италия, в сравнение с всяка друга страна. Италианците са изправени пред най-драматичната рецесия след Втората международна война, като северният район Ломбардия е в изключително тежко състояние.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР