Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 27

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 27
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 27 февруари

Редакционният екип ви показва най-важните вести за миналия ден, 27 февруари.
БОРИСОВ: ПРИ 100 ХИЛЯДИ ПОД КАРАНТИНА, Национален осигурителен институт ЩЕ съдебна експертиза ИЗПРАЗНИ
От трибуната на Народното събрание Борисов предизвести, че в случай че до 100 000 българи излязат в карантина поради COVID-19, и получат заплатен болничен за нея, системата на Национален осигурителен институт няма да издържи. " При една разрастваща се зараза от ковид и хиляди под карантина у дома, Националният застрахователен институт (НОИ) ще се изпразни ", съобщи министър председателят Бойко Борисов от парламентарната естрада, представен от БГНЕС.
ПРАВИТЕЛСТВОТО съдебна експертиза ОТКАЗА ДА КУПУВА САМОЛЕТ ЗА " АВИООТРЯД " 28*
Правителството се отхвърли да купува аероплан за " Авиоотряд " 28, стана ясно на днешното съвещание на Министерски съвет. За решението заяви самият министър председател Бойко Борисов, представен от БГНЕС.
ОБМИСЛЯТ ОТПАДАНЕ НА ДАВНОСТТА ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯТА
Депутатите от ГЕРБ са склонни да стартират съвещания за смяна на конституцията, която да разреши да отпадне отминалостта за тежки закононарушения, осъществени при и във връзка на приватизацията. Това удостовери пред “24 часа ” председателката на правната комисия и народен представител от ГЕРБ Анна Александрова.
ЛЕКАР ЗА БОЛНИЧНИЯ ПРИ КАРАНТИНА: ТРЯБВА ДА съдебна експертиза ГОВОРИ ЗА МЕДИЦИНСКА ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ
Полага ли се болничен по време на карантина или това да остане за сметка на поставения под карантина? Този въпрос е на дневен ред в последните дни. Според юриста по медицински право Мария Шаркова, в случай че човек е бил в наранена страна, само че няма признаци, може ли да получи болничен за домашна карантина.
ЗАДЪРЖАХА ПОД СТРАЖА СЪПРУГАТА НА БОЖКОВ
Задържаха под стража брачната половинка на Васил Божков. Решението е на Апелативния профилиран съд и е дефинитивно. Магистратите почетоха настояването на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка и се позоваха и на свидетелски показания за съпричасност на обвинената в проведена незаконна група.
ПРАВИТЕЛСТВОТО УТВЪРДИ ОФИЦИАЛНАТА ПОЗИЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА НА Европейски Съюз
Зелената договорка и плануваният Европейски фонд за обективен преход към стопанска система без въглеродни излъчвания може да са работещи единствено тогава, когато преходът води до възстановяване благосъстоянието на жителите и районите, най-силно наранени от неговото осъществяване. Това гласи утвърдената на постоянното държавно съвещание публична позиция на България по предлагането на Европейската комисия за Регламент на Европейския парламент и Европейския съвет за основаване на Фонд за обективен преход.
МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ПОСОЧИ КОЙ ЩЕ ДОСТАВИ ДВА НОВИ КОРАБА ЗА ВОЕННОМОРСКИТЕ НИ СИЛИ
LURSSEN WERFT GmbH&Co.KG - това е корабостроителницата, която страната утвърди за доставка на два многофункционални модулни патрулни кораби. Това стана на днешното постоянно съвещание на държавното управление.
АДВОКАТ ПЕТЬО СЛАВОВ: МАСОВО съдебна експертиза ПРИЕМАТ ЗАКОНОПРОЕКТИ БЕЗ СЪГЛАСУВАНЕ
По тематиката " правораздаване " Actualno.com беседваме с юрист Петьо Славов. Г-н Славов е юрист в Софийската адвокатска гилдия. Специализирал е в областта на административното правораздаване, занимава се главно с конкурентно право и публични поръчки. Бил е зам.-председател на Комисията за защита на конкуренцията в интервала 1998–2003 година, както и член на ЦИК за изборите за 38-о и 39-о Народно заседание. Член е на Правния съвет на президента Румен Радев.
TIMES: АМЕРИКАНСКИ СЕНАТОР ПОИСКА БЛОКИРАНЕ НА СДЕЛКАТА ЗА BTV
Американският сенатор Марко Рубио изиска администрацията на Тръмп да преразгледа последствията за националната сигурност от плануваната продажба на мажоритарния дял на AT&T Inc на Централноевропейската медийна група (CME) на конгломерата PPF Group. Това оповестиха американски медии, представени от БГНЕС.
МТСП ТЪРСИ РЕЗЕРВИТЕ НА ПАЗАРА НА ТРУДА, ЗА ДА НАМАЛИ НЕДОСТИГА НА КАДРИ
Демографската рецесия в България основава изключителни провокации пред пазара на труда. Във връзка с това работим в няколко посоки. Едното направление е обвързвано с намирането на запасите на пазара на труда сега. Това съобщи пред публицисти общественият министър Деница Сачева по време на кръгла маса по тематиката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР