Редакционният екип ви представя най-важните новини днес. ПАРЛАМЕНТЪТ УДЪЛЖИ ИЗВЪНРЕДНОТО

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини днес. ПАРЛАМЕНТЪТ УДЪЛЖИ ИЗВЪНРЕДНОТО
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за коронавируса днес, 3 април

Редакционният екип ви показва най-важните вести през днешния ден.
ПАРЛАМЕНТЪТ УДЪЛЖИ ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ ДО 13 МАЙ
Народното събрание удължи периода на изключителното състояние до 13 май 2020 година. На изключително съвещание през днешния ден при засилени ограничения депутатите поддържаха със 122 гласа " за ", 47 " срещу " и 7 въздържали се предлагането, импортирано от Министерски съвет.
НЯМА ДА ОХЛАБВАМЕ МЕРКИ ПОНЕ 3 СЕДМИЦИ, МАСОВО ТЕСТВАНЕ ЩЕ ИМА, КАТО ИМА СИГУРЕН ТЕСТ
В три раздела са разграничени рекомендациите на специфичния Медицински експертен съвет към Министерския съвет по отношение на ковид – извънболнична сфера, болнична сфера и общи правила за държание. Това сподели ръководителят на съвета проф. Коста Костов на специфичен брифинг.
ОФИЦИАЛНО: НАД 1 000 000 БОЛНИ ОТ КОРОНАВИРУС В СВЕТА, В КИТАЙ УТРЕ Е ДЕН НА ТРАУР
Напълно предстоящо поради развиването на нещата, болните от ковид COVID-19 в световен мащаб към този момент са над 1 000 000 души, като разнообразни данни сочат числата сред 1 015 000 и 1 020 000 заболели.
GOOGLE ПРОСЛЕДИ КАК ВСЯКА ДЪРЖАВА СПАЗВА ИЗОЛАЦИЯТА: У НАС СЪС 66 % СПАДАТ ПОСЕЩЕНИЯТА НА РЕСТОРАНТИ И С 32 % НА ПАРКОВЕ
Гугъл разгласява данните за местоположението на своите консуматори в света, с цел да разрешава на държавните управления да ревизират успеваемостта на ограниченията за обществена отдалеченост в битката против пандемията от ковид. Технологичният колос пусна отчет за придвижванията на хората в 131 страни по света - целият лист вижте тук, до момента в който данните за България са разполагаем тук.
ДЖИНДЖИФИЛ, ЧЕСЪН И ЛИМОНИ С 50-100 % ПО-СКЪПИ ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА
Джинджифилът е поскъпнал двойно, и се трансформира в дефицитна стока на българския пазар - цената му е скочила от 7,50 на 15 лв. за кг. Това сочи експресно изследване на КНСБ за растежа в цените за интервала 1 март - 1 април в 26 области.
СЪДЪТ НА Европейски Съюз НАПРАВИ ОГРОМНА УСЛУГА НА ВИКТОР ОРБАН
Съдът на Европейски Съюз, който по-рано реши, че Унгария, Полша и Чехия са нарушили правото на Съюза, като са отказали да одобряват своя дял от бежанците по време на рецесията от 2015 година, направи голям подарък на премиера на Унгария Виктор Орбан.
РУМЕН РАДЕВ: МИЗЕРИЯТА НЕ Е СПАСЕНИЕ ОТ ВИРУСА
Вече 20 дни сме в изключително състояние, а държавното управление предлага удължение до 13 май, решение ще вземат народните представители. Мизерията обаче не е избавление от вируса. Считам, че държавното управление дължи безапелационна информация за резултата на изключителното състояние. Това сподели президентът Румен Радев по време на изказване във връзка със сложната обстановка в страната, породена от разпространяването на COVID-19.
ОПОЗИЦИЯТА НАРЕЧЕ АКТУАЛИЗАЦИЯТА НА БЮДЖЕТА " ПРАЗЕН ЧЕК ", ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ Е " БОНУС "
Народните представители разискват в зала законопроект за измененията в държавния бюджет за 2020-а поради изключителното състояние и рецесията с ковид. По-рано комисията по бюджет и финанси утвърди предлагането на държавното управление.
МЕРКИТЕ СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА В БЪЛГАРИЯ НЕ съдебна експертиза ВРЪЗВАТ, ПИШЕ АВТОРИТЕТНО ИЗДАНИЕ
Сингапур е златният стандарт в битката против ковид, до момента в който съществуващите неравенства се изострят в България и Колумбия, пишат за International Politics and Society Мирко Гюнтер, Хелен Кортландер, Кристина Бирке Даниелс.
АНАЛИЗ: ПЕТРОЛНАТА СХВАТКА МЕЖДУ Съединени американски щати И РУСИЯ
Тежкото съревнование сред администрацията на американския президент Доналд Тръмп и Русия на президента Владимир Путин е минимум известната геополитическа вест на нашето време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР