Редакционният екип ви представя най-важните новини днес. ДЪРЖАВАТА СЕ ГОТВИ

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини днес. ДЪРЖАВАТА СЕ ГОТВИ
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за коронавируса днес, 5 април

Редакционният екип ви показва най-важните вести през днешния ден.
ДЪРЖАВАТА съдебна експертиза ГОТВИ ДА ДАВА И ОСИГУРОВКИТЕ ВЪРХУ 60-ТЕ ПРОЦЕНТА ПОМОЩ ЗА ЗАПЛАТИТЕ
Държавата да заплаща освен 60% от брутната заплата по застрахователен приход на закъсали предприятия поради рецесията с ковид, само че и осигуровките по тази част от 60 на 100 - по така наречен " скица 60 на 40 ". Това желаеха от Движение за права и свободи пред правната комисия на Народното събрание, посредством народния представител на Движението Йордан Цонев - с параграф 6 от Преходни и заключителни разпореждания на Закона за изключителното състояние. Предложението беше признато - на второ четене, следва на следващия ден, 6 април, да бъде гледано на второ четене в пленарна зала на Народното събрание, където се чака да бъде дефинитивно утвърдено.
НА КОМИСИЯ: НЯМА ДА ИМА ИЗВЪНРЕДЕН ДЪЛГ НАД 10-ТЕ МЛРД.ЛВ И НЯМА ДА съдебна експертиза ТЕГЛЯТ ОТ МВФ
Няма да има ексклузивен дълг над тавана от 10 млрд лева в актуализацията на държавния бюджет за 2020 година - тези 10 млрд лева, които се допуска, че на следващия ден (6 април) ще бъдат гласувани в пленарна зала, няма да бъдат изтеглени като дълг от МВФ или други интернационалните финансови институции. Това реши бюджетната комисия на Народното събрание при гласуването за второ четене на актуализацията на бюджета.
ОЧЕРТАВА съдебна експертиза НАМАЛЕНИЕ НА ГЛОБАТА ОТ 5000 ЛЕВА ЗА НАРУШЕНИЯ КАТО РАЗХОДКА В ПАРКА
Намаление на гигантските санкции от 5000 лв. в член 209а от Закона за здравето беше признато от правната комисия на Народното събрание. Предложенията към момента не са качени в интернет страницата на Народното събрание, само че съгласно известната до момента информация става въпрос за санкции от до 1000 лв.. Българска социалистическа партия изиска санкцията да е от 500 до 1000 лева - съгласно това дали нарушаването е първо или второ и тежестта му, а " Обединени патриоти " предлагаха да е от 500 до 5000 лева
ПРИХОДИТЕ В СТОЛИЧНА ОБЩИНА НАМАЛЕЛИ, НО ЩЕ КУПУВАТ НОВИ ЛУКСОЗНИ КОЛИ
Докато медиите са заети с отразяването на новините за ковид, Столичната община се готви да се снабди с лъскави нови коли. Става въпрос за първокласни транспортни средства на обща стойност над половин милион лв. с Данък добавена стойност ще бъдат купени от дирекция “Транспорт ” към Столична община.
НА КОМИСИЯ: ЗАМРАЗЯВАНЕ НА СУБСИДИИТЕ ЗА ПАРТИИТЕ
Почти единомислещо парламентарно показаните партии взеха решение да бъдат замразени партийните им дотации до момента в който трае изключителното състояние. Това предложение беше направено от депутата от ГЕРБ Красимир Ципов. Решението беше взето с 20 гласа " за " и 1 " въздържал се ". То обаче би трябвало да бъде утвърдено в пленарна зала и това ще стане на следващия ден, 6 април.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР