Редакционният екип ви представя най-важните новини днес, 28 октомври. Призовавам

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини днес, 28 октомври. Призовавам
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 28 октомври

Редакционният екип ви показва най-важните вести през днешния ден, 28 октомври.

Призовавам всички българи да се пазят и следват наредбите на здравните управляващи. Коронавирусът е тежко заболяване. Всички министри и екипите им, аз и моят екип също, които сме под карантина, прецизно я съблюдаваме. Законите са идентични за всички, само че очевидно с някои изключения - президентът Радев.

За следващ път ще кажа, че прогнозите са извънредно сложни за правене, тъй като има доста незнайни с този вирус. Не изключваме опцията за основаване на полеви лечебни заведения – въпросът е, че би трябвало да намерим лекари, медицински сестри, а те липсват. Това сподели здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Измамите с еврофондове в България са сравними с най-големите пазари за проведена престъпност като трафик на хора, наркотрафик и противозаконна търговия с горива, съгласно „ Оценка на опасността от проведената престъпност в България 2020 “, оповестена от Неправителствени организации Центъра за проучване на демокрацията. За това оповестява Euractiv в дневния си бюлетин за обстановката в Европа.

Прокуратурата се отхвърли от досъдебно произвеждане по тъжба против изявления на проф. Георги Чернев по отношение на вероятен канцерогенен резултат на медикаменти за кръвно (бел. ред. – така наречен клас " сартани " ). Това заяви самият проф. Чернев пред Actualno.com.

Общият размер на събрани от БАБХ санкции от датата на влизане в изключително състояние (13.03.2020 г.) до днешна дата (т.е. 27.10.2020 г.), наложени с издадени наказателни постановления за открити нарушавания на законодателството в региона на храните, включително за неспазване на ограничения против разпространяването на COVID-19, е 60 290 лева

След всичките тези години те желаят да възобновят кръстоносните походи против исляма, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган по отношение на реакциите на европейските страни, изключително във Франция, заяви в. „ Сабах “.

Собствениците на частни школи, занимални, просветителни центрове са извънредно обезпокоени от последната заповед на министъра на опазването на здравето. Ето какво се споделя в писмо до него.

Вече месеци наред продължава рецесията с ковид. Броят се позитивни проби и се дефинират за " случаи " хора, които нямат признаци на болест. Все още има значими въпроси, които остават неизяснени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР