Редакционният екип на ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на

...
Редакционният екип на ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 15 декември

Редакционният екип на ви показва вечерния информативен бюлетин, отдаден на най-важните събития от днешния 15 декември, събота.
СБЛЪСЪЦИ И ДЕСЕТКИ АРЕСТУВАНИ " ЖЪЛТИ ЖИЛЕТКИ " В ПАРИЖ
Поредна събота на митинги във Франция. Сблъсъци сред стачкуващи и полиция станаха на емблематичната улица " Шанз-Елизе ", десетки хора бяха задържани, а пътните блокади доведоха и до жертви.
КАРАКАЧАНОВ: НЯМА КОРУПЦИЯ, СВЪРЗАНА С ХРАНАТА В АРМИЯТА
От три години и половина армията няма снабдител на храна поради проточена процедура. Внушения са, че едни 31 млн. лв. са си отишли без конкурс. Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов. По думите абсурдът тръгнал от компанията, която си въобразила, че би трябвало да завоюва.
Народоосвободителна въстаническа армия РОМСКА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ ОТ НАЧАЛОТО НА 2019 Г.
Новата групировка ще се концентрира върху това да образова ромите и да изкара ромските деца от учебните заведения в гетата, с цел да може те да учат дружно с връстниците си от български генезис. Тя ще се споделя „ Европейска национална партия – България”.
ПОДЦЕНЯВАНЕТО НА ТРУДА У НАС ДОВЕДЕ ДО ЛИПСАТА МУ, СМЯТА ГОРАНОВ
Опитвам се да внуша на работодателите, бидейки по принцип център-десен икономист, че в действителност подценяването на труда докара до неговата липса. А когато приказваме за държавна политика, не е значимо единствено едностранчиво и канонично да гледаш на макроикономическите пропорции, а в миг, в който и мързеливи не можеш да намериш за работа, да осъзнаеш, че ти си провалил обществото, оставяйки скъпите хора да изтекат, подчинявайки съотношенията сред труда и капитала на догмата, че евтиният труд създава по-ефективно. Това споделя финансовият министър Владислав Горанов.
ДЕСИСЛАВА РАДЕВА: ИНЦИДЕНТЪТ С КОЛАТА НА НСО БЕШЕ ПРЕДСТАВЕН ПРОВОКАТИВНО
Съпругата на президента даде първото си телевизионно изявление, в което разяснява този случай, връзката си с Радев и познанството си с телевизионния водещ Слави Трифонов.
БИВШИЯТ ШЕФ НА КАТ: РЕСУРСИТЕ НЕ ПОЗВОЛЯВАТ ДА съдебна експертиза ИЗПЪЛНИ АМБИЦИОЗНИЯТ ПЛАН ЗА " ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ "
„ Не бих споделил, че БДЖ е в рецесия. Има известна рецесия в „ Пътнически превози” и тя се обвързвана с това, до каква степен е допустимо с наличния запас да се извършва амбициозният график, който управлението на „ Пътнически транспорти " си е заложило, и до каква степен ремонтната стратегия, направена по този график, е в положение да бъде изпълнена”, съобщи Владимир Владимиров.
СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ПЕНСИОНЕРИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗКАРАТ ЯНУАРИ С ПО-НИСЪК ДОХОД
Причината – стопират по този начин наречените „ инвалидни добавки” върху сумите, които Националния застрахователен институт изплаща. От новата година те ще бъдат сменени от нов тип подкрепяне, което ще се дава от обществените. Социалните обаче, за разлика от Национален осигурителен институт, изчакват да мине съответният месец и вършат заплащането в идващия. Тоест, януарската сума ще я платят на 15 февруари.
УЧИЛИЩЕ КЪМ РОДИТЕЛИТЕ: АКО НЕ ВЗЕМЕТЕ ДЕЦАТА ДО 18 Ч., ТЪРСЕТЕ ГИ В РАЙОННОТО
„ Родителите са осведомени за графика на групите с целодневен режим на образование. Не виждаме различен метод, по който можем да предадем децата на редовно закъсняващите родители”, разяснява Светлана Лазова – заместник-директор на 39 СУ „ Петър Динеков”.
ВСЕ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ ИЗБИРАТ ДА НЕ ПРЕКАРАТ КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ У ДОМА
Увеличават се българите, които избират да не прекарват коледните празници вкъщи, регистрират туроператори. Според анализите над 500 000 души ще пътуват. 110 000 от тях са решили да прекарат празниците зад граница.
УКРАЙНА ВЕЧЕ ИМА ЦЪРКВА, НЕЗАВИСИМА ОТ РУСИЯ
Историческият събор на православните свещеници в Киев сътвори Украинска черква, самостоятелна от Русия. Това разгласи украинският президент Петро Порошенко.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР