Редакционният екип на ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на

...
Редакционният екип на ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 14 декември

Редакционният екип на ви показва вечерния информативен бюлетин, отдаден на най-важните събития от днешния 14 декември, петък.
БОРИСОВ СЧИТА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО УЯЗВИМА ОТ КОНФЛИКТА РУСИЯ-УКРАЙНА
България е извънредно уязвима от този спор освен поради преноса на газ, само че поради близостта и екваторията на Черно море. Така министър председателят Бойко Борисов разяснява пред публицисти в Брюксел напрежението сред Русия и Украйна след случая в Керченския проток. Премиерът съобщи също по този начин, че нито един път не е заставал против решение на президента Румен Радев.
ШЕФЪТ НА КАТ КАЗАНЛЪК Е ОТКРИТ МЪРТЪВ
Близо до Бузовград, където е живеел по принцип, е открит прострелян в автомобила му началникът на Пътна полиция в Казанлък Тодор Николов. Той е търсен от два дни, откакто сестра му, с която е живеел на един адрес в Бузовград, подава сигнал, че той липсва.
КЕВР СЕГА РАЗБРА, ЧЕ ВИК-ТАТА НЕ ДОКУМЕНТИРАТ КАКВО (НЕ) ПРАВЯТ
" Установихме, че не е положително положението на организацията, работата и поддържането на информацията във ВиК сдруженията, изключително държавните. Това призна шефът на Дирекция „ Водоснабдяване и канализационни услуги " в Комисията по енергийно и водно контролиране “ (КЕВР) Ивайло Касчиев.
ЕФЕКТЪТ НА ПЕПЕРУДАТА ИЛИ КАК ХОРАТА ИЗЛЯЗОХА НА УЛИЦАТА
Може ли унищожителната мощ на торнадото да е дело на безопасен на пръв взор резултат на пеперуда? И по какъв начин размахът на крилата на едно красиво творение на природата води до страшни последствия за света? Само се огледайте и на всички места ще видите удостоверение на този резултат – той е и в природата, и в живота на хората. Не е ли тъкмо резултатът на пеперудата отговорен за промените на климата, за умирането на едни страни и раждането на нови.
ПРЕКРАТЕНО НАКАЗАТЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО ДА НЕ СПИРА ГРАЖДАНСКАТА КОНФИСКАЦИЯ, РЕШИ ПАРЛАМЕНТЪТ
Народното събрание одобри на първо четене промени в Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество. Законодателната самодейност бе на депутата от ГЕРБ и ръководител на Правната комисия Данаил Кирилов, а предлагането планува нелегално добитото имущество да бъде иззето и при прекъснато наказателно дело. Управляващите упорстват още периодите за конфискация, планувани в антикорупционния закон, да отпаднат.
СКАНДАЛ ЗА КОЛЕДНИ БОНУСИ ТРЕСЕ Министерство на вътрешните работи
В Министерство на вътрешните работи зрее нова рецесия - този път поради спомагателните пари, които чиновниците ще получат за Коледа. Полицаите най-вероятно ще вземат по 100 лева за реализирани резултати. Това планува заповед на вътрешния министър Младен Маринов, която бе пусната за публично разискване. Служителите обаче реагираха остро поради дребния размер на бонусите.
ЩЕ ИМА ЛИ ПРОВЕРКА НА ПРОВЕРКАТА НА Върховен касационен съд ЗАРАДИ ИВАНЧЕВА
Инспекторатът на Висш съдебен съвет (ИВСС) ще направи инспекция на инспекцията, която Върховният касационен съд (ВКС) извърши на Апелативния спецсъд поради делото " Иванчева ". Решението да има инспекция е взето на днешното съвещание на съдийската гилдия на Висш съдебен съвет. Идеята е да се откри дали Върховен касационен съд не е нарушил независимостта на спецсъда.
ПАРЛАМЕНТЪТ В ПРИЩИНА ОДОБРИ СЪЗДАВАНЕТО НА КОСОВСКА АРМИЯ
Косово одобри нови закони за създаване на лична войска. Така страната утвърждава държавността си с ход, който разпалва напрежението със Сърбия, която отхвърля независимостта на някогашната си провинция.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР