Редакционният екип на ви представя най-важните новини за изминалия ден,

...
Редакционният екип на ви представя най-важните новини за изминалия ден,
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 14 декември

Редакционният екип на ви показва най-важните вести за миналия ден, 14 декември.

" От тематиката за случая с колата на НСО не трябва да се прави политика. Нека оставим специалистите да обсъдят има ли по какъв начин да се усъвършенства активността на службата. Ако има по какъв начин - ние бихме подкрепили измененията. Катастрофи се случват всекидневно и на всички места. Благодарение на положителното видеонаблюдение наложихме доста санкции, само че случаите не престават. Положението ще се усъвършенства, когато всеки един водач има високо съзнание и отговорност на пътя ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който участва на Годишен конгрес за резистентност на Западните Балкани.

" Държавата е на всички хора. Въпросът е дали българските данъкоплатци желаят да дадат пари за слагане на системата ВАР по българските игрища. Защото президентите не желаят сами да си я сложат, а желаят да се назовават с гръмките думи президенти ". Това разяснява в отговор за БГНЕС министър председателят Бойко Борисов във връзка настояването на притежателя на Лудогорец Кирил Домусчиев системата за видеоповторения да бъде построена с държавна помощ.

„ Със сигурност в България към този момент има някаква циркулация на грипни вируси, само че тя към момента е доста ниска. В обособените седмици ние изследваме от 20 до 120 проби от хора, които демонстрират признаци, сходни на грип. Засега не сме засичали позитивна проба. В Европа обаче процентът на позитивните проби към този момент мина 10, което е знак, че сме в навечерието на зараза ”. Така в ефира на Нова телевизия основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев разяснява задава ли се към този момент грипът.

Установени са 11 044 водачи, карали след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции, от началото на годината до 11 декември, сочат данни на Пътна полиция. До януари до октомври 2019 статистиките демонстрират, че са настъпили 5607 тежки пътнотранспортни катастрофи, при които са починали 517 и са ранени 7103 участници в придвижването по пътищата. От тях 66 тежки ПТП са породени от водачи, използвали алкохол или дрога, а в тях са починали 7 души.

" Ние сме другарски страни и сходен висок звук е неприемлив в 21-ви век, в това число и за това да обсъждаме идентичността, която е ясно записана във всички документи и интернационалните организации. Аз получих овации и от българските депутати, когато говорех на македонски език в Европейския парламент ". Това сподели македонският министър-председател Зоран Заев във връзка последните заявления на двете академии в Скопие и София по отношение на македонския език.

800 български лекари, сестри и различен медицински личен състав ще бъдат обучавани в реномирани европейски центрове по донорски стратегии. Инициативата е на Министерството на здравеопазването и на ИА “Медицински контрол ” и е по европейски план в поддръжка на Програмата за донорство.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР