Редакционният екип на ви представя най-важните новини за изминалия ден,

...
Редакционният екип на ви представя най-важните новини за изминалия ден,
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 19 януари

Редакционният екип на ви показва най-важните вести за миналия ден, 19 януари.

Заплита се въпросът с животните от фермата на Ана Петрова от Болярово, в която през юли бяха открити две съмнителни проби за съществуване на вируса на чума по дребните преживни животни. Шест месеца по-късно стадото е увеличено с нови 70 агнета. Въпреки че възбрана за напредване към този момент отпадна, животните от това стопанство остават на затворен режим.

Най-малко 20 души са убити, а 71 са ранени, когато в централната част на Мексико експлодира продънен водопровод за гориво, съобщи губернаторът на щата Идалго Омар Фаяд, оповестява организация Reuters, представена от Агенция " Фокус ". По-късно пожарът бе овладян.

В 10 града у нас е регистрирано замърсяване на въздуха. Това сочат данни на индикатора „ Air Quality Index “ на Европейската комисия. Данните от тази заран демонстрират, че концентрацията на фини прахови частици (PM10) и (PM2.5) е над нормите в редица градове у нас. Най-мръсен е въздухът в София.

Вместо през днешния ден да имаме 3-ти и 4-ти работещи блокове в Козлодуй и работеща мощ в АЕЦ „ Белене “, продължаваме да сме разколебани по кое време, по какъв начин и с кого. Това сподели на Международен енергиен конгрес „ Енергетика, стопанска система, сигурност- настоящи измерения “ ръководителят на АБВ Румен Петков.

Трябва да се провежда референдум по въпроса за закупуването на нови бойни самолети за армията ни. Това съобщи в ефира на Нова телевизия водачът на партия ВОЛЯ и зам.-председател на Народно събрание, Веселин Марешки.

Темата за ромската интеграция стана още веднъж приоритет след случая " Войводиново ". започва поредност от материали за ромската интеграция, по места в България. Ред е на Добрич - там към този момент 16 години дейна активност развива читалище " Романо дром – 2002 ". Разговаряме с неговия секретар Марияна Георгиева за триумфите, проблемите и проектите.

Докато идилията в връзките сред Русия и Сърбия, до момента в който управленията и хората имат предпочитание за тясно взаимоотношение, е належащо да се употребяват тези благоприятни условия, твърди икономистът Александър Дудчак в рубриката за AiF.ru.

За забавен и най-много чудноват случай алармира икономистът и създател на Българската фондова борса Виктор Папазов. В персоналния си профил във facebook той разгласява фотография на полицейски автомобил, който очевидно нарушава закона, бидейки със мрачно черни, затъмнени стъкла.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР