Редакционният екип на ви представя най-важните новини за изминалия ден,

...
Редакционният екип на ви представя най-важните новини за изминалия ден,
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 18 януари

Редакционният екип на ви показва най-важните вести за миналия ден, 18 януари.

През вчерашния ден от тазседмичната сесия на Европейския парламент беше гласувано извънредно значимо решение – която държава-членка на Европейски Съюз не пази независимостта на правосъдната си система и не се бори с корупцията т.е. като цяло не съблюдава правилото за господство на правото във връзка с използването и разходването на евросредства, да бъде наказвана.

Вътрешната комисия на Народното събрание одобри с съвсем цялостно единогласие (само един въздържал се) скандалните ремонти на кабинета в Закона за персоналните данни, с които държавен орган ще преценя коректността на журналистическите материали и ще може да постанова санкции.

" Нужни са пречиствателна станция, добра водопроводна и канализационна мрежа. За да има такава, би трябвало да се обезпечат средства. а те няма от кое място да дойдат, също така да бъде калкулирано с цената на водата. Това съобщи министърът на районното развиване Петя Аврамова в отговор на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Иван Иванов за повишението на цената на водата от ВиК - Шумен.

Факт е, че ограниченията очевидно не са били ефикасни. Това съобщи общественият министър Бисер Петков във връзка със случая, при който малолетна роди второ си дете. Случаят е от Лом, а бащата беше наказан на половин година затвор.

" На сегашния стадий няма нормативна наредба, с която диагностично лечебните действия и обезпечаването на лекарствени артикули за пациенти с редки болести да бъдат осъществени по обособен ред от тези на останалите болести “, съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по време на парламентарен надзор.

Престъпността е престъпност и престъпното действие е такова, без значение кой го прави. Нека не го разделяме на едно или друго, по етнически симптом. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, отговаряйки на въпрос какво прави партията ѝ по две тематики – ромската престъпност и вихрещото се в България принуждение над дами. Екшън проектът е да почне да се ползва законът подобен, какъвто е, а нашата работа като законодатели е да увеличим наказванията, добави тя.

България е измежду страните с най-нисък дял на общопрактикуващи лекари на 100 000 поданици измежду страните в Европейски Съюз. Това демонстрират данни от разбор на Евростат за броя на първичните реализатори на здравна помощ в страните на Европейски Съюз през 2017 година

Такова частно енерго не е имало, няма, няма и да има. Времето в този момент е доста малко, с цел да се изясни защо иде тирада. Така известният с прякора си Бат Сали някогашен народен представител от Движение за права и свободи Александър Методиев засегна необятната тематика за гетоизацията в България и неговия личен образец в Самоков, където преди 6 години беше показано по какъв начин се употребява ток без да се заплаща.

" Всички български жители, които живеят на територията на Англия, ще получат непрекъснат статут за уседналост даже и при корав Brexit. " Това увери вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Ще има последствия във всяка една сфера на публичния живот след реализацията на Brexit, призна външният министър Екатерина Захариева по време на парламентарния надзор.
ДОНЧЕВ: ПОСТЪПИЛИ СА ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА 1600 СЪКРАЩЕНИЯ В АДМИНИСТРАЦИЯТА, ЩЕ ИМА И ОЩЕ
Дончев изясни, че съкращенията за никого не са приятни, само че администрацията от дълго време би трябвало да бъде усъвършенствана. Тя е създавана за друго време, когато връзките са били по-слаби. Той обаче разяснява, че нашата администрация надалеч не е една от най-големите в Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР