Редакционният екип на ви представя най-важните новини за изминалия ден,

...
Редакционният екип на ви представя най-важните новини за изминалия ден,
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 16 януари

Редакционният екип на ви показва най-важните вести за миналия ден, 15 януари.

Върховният административен съд (ВАС) анулира дефинитивно измененията в Плана за ръководство на Национален парк " Пирин ". Те бяха признати безусловно три дни преди началото на 2018 година. Сегашното решение е на петчленен състав, а претекстовете на висшите съдии са изложени в 30 страници. Ключовият претекст касае член 21, т. 1 от Закона за предпазените територии (ЗЗТ).

Народното събрание преодоля президентското несъгласие върху измененията в Наказателния кодекс и наново гласоподава противоречивите текстове, даващи опция за отсрочване с до 48 часа на уведомяването при арест. Остава и опцията арестувани деца да бъдат в неопределеност за техните родители в период до 24 часа при арест и преценка на прокуратурата и съда. Текстовете бяха наново признати с гласовете на 137 народни представители, а 43 гласоподаваха „ срещу “. Подкрепа за претекстовете на президентското несъгласие пристигна само от парламентарната група на Българска социалистическа партия.

Народното събрание утвърди след бурни диспути Министерският съвет да приготви интернационален контракт и да организира договаряния с държавното управление на Съединените щати за придобиване на нов вид военен аероплан F-16V Block 70. Проекторешението бе признато с гласовете на 130 народни представители, 84 бяха " срещу " и нито един " въздържал се ". 94 народни представители от ГЕРБ поддържаха предлагането, 66 народни представители от Българска социалистическа партия гласоподаваха „ против”.

Европейският съюз (EС) е подготвен за " корав " Brexit и няма да предоговаря съглашението с Обединеното кралство. Това стана ясно по време на дебата в Европейския парламент (EП) в Страсбург, на който бе разискван развода на Брюксел с Лондон, съобщи кореспондент на.

Окръжна прокуратура - Пловдив се самосезира от голям брой изявления и мнения в разнообразни медии, свързани с изразходването на средствата за церемонията по откриването на Европейска столица на културата на 12 януари. От институцията оповестяват, че е предоставена инспекция на бранш " Икономическа полиция " при ОД на Министерство на вътрешните работи. Резултатите би трябвало да са подготвени до 30 дни.

Парламентът отхвърли предложенията на Българска социалистическа партия против двойните стандарти при храните. " За " измененията в Закона за храните гласоподаваха на първо четене 95 народни представители, " срещу " - 15 и " въздържали се " - 89.

Близо половината от аптеките у нас не са подготвени за въвеждането на новия метод за продажба на медикаментите и желаят срокът за старта на системата - 9 февруари, да бъде отсрочен. Голяма част от тях даже нямат аптечен програмен продукт, без който занапред няма да могат да работят с новия тип кодове, които ще се слагат на опаковките на медикаментите. Ако не са чекирани данните от кода и пратени към обща европейска база данни, продуктът не може да бъде продаден, написа в. " Сега ".

Нападнатите на 13 януари курсанти от Военния университет във Велико Търново са провокирали спора. Това твърди дамата, която е пътувала със арестувания за нападението. Тя твърди, че те се подигравали с тях и ги обиждали.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР