Редакционният екип на ви представя най-важните новини за изминалия ден,

Редакционният екип на ви представя най-важните новини за изминалия ден, ...

Новините: Най-важното за деня, 16 ноември.

Редакционният екип на ви представя най-важните новини за изминалия ден, 16 ноември.
ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА
Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка на извънредна пресконференция. Стана ясно, че актът му цели запазването на кабинета.
КАК СЕ СТИГНА ДО ОСТАВКАТА НА СИМЕОНОВ? 
Дали оставката на Валери Симеонов е наистина едноличен акт или е продиктувана от премиера Борисов?

Спецсъдът пусна под домашен арест бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничката Биляна Петрова. Причината за това решение на съдиите е, че здравословното и психическото състояние и на двете се влошава все повече в следствения арест. - нечувано развитие и то на база при уж незабавно т.е. моментално изпълнение.

Хорът Нови български гласове получи престижната статуетка в категория "Най-добър фламенко албум" за албума си "Al este del cante". Хорът е създаден в Нов български университет и в него участват алумни и студенти на Университета. Създател и диригент на формацията е Георги Петков.

Президентът не може да иска оставки на когото и да е. В тази ситуация ще бъда на страната на гражданите. Българите ясно осъзнават, че всички действия на властта от тук нататък имат една цел – да не загубят властта. Те виждат, че не са приоритет на управляващите. Това коментира президентът Румен Радев, запитан за политическата ситуация в страната, предаде БГНЕС.

Факт е, че в България поддържаме нисък акциз, ДДС е ниско, бензинът и дизелът са борсови стоки. Наред с това е факт, че очакванията на българите са при тези факти да има по-ниска цена на горивата. Сравнения за бензина без акциз и ДДС има всякакви – така вицепремиерът Томислав Дончев коментира ситуацията с пазара на горива в България.

За действащи мостове, тунели и планински проходи няма да бъде събирана допълнителна такса. Това твърди в свое официално съобщение регионалното министерство (МРРБ). Министерството излезе с официална позиция заради за Наредба за условията и реда за събиране на таксите за специално ползване на републиканските пътища или на части от тях и за ползване на отделни съоръжения по републиканските пътища.

"Проблемът е, че семейство Баневи са задържани в момент, в който се връщат в България. Нормално, полицейските и съдебни власти в България и във Франция са във връзка, за да знаят къде са Баневи и какво правят. Мисля, че България е знаела, че те се връщат. Логичен е въпросът защо са задържани във Франция, след като се връщат в България, която ги издирва." Това каза Венсан Пенар - адвокат на Николай и Евгения Банева във Франция.

Лидерът на БСЗНС Николай Ненчев, който беше военен министър в периода 2014 - 2017 г., разпространи до медиите подробна информация относно придобиването на многоцелеви самолети "Грипен" с анонс за продължение. Ненчев говори от гледна точка дали няма корупция, за да купим шведските изтребители за българската армия.

"Няма по-добро място от Европейския съюз. И Гърция като изпадна в криза, кой застана до нея - Европейският съюз. Ако стане проблем, кой ще ни помогне най-много - НАТО и ЕС".

Конференцията на италианските епископи окончателно одобри въвеждането на промени в думите на молитвата "Отче наш". Според вестник "Месаджеро", след 16 години подробни изследвания, най-накрая е признато, че в превод от древногръцки на латински са направени неточности, пише ТАСС.

Известният канадски певец Майкъл Бубле ще изнесе първия си концерт в България на 14 септември (събота) 2019, 20:00 ч., "Арена Армеец". В своята зашеметяваща музикална кариера, той има реализирани пет изключително успешни световни турнета, носител е на четири награди "Грами" и има над 60 милиона продадени албума по целия свят.

Източник: actualno.com