Редакционният екип на ви представя най-важните новини за изминалия ден,

...
Редакционният екип на ви представя най-важните новини за изминалия ден,
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 16 ноември

Редакционният екип на ви показва най-важните вести за миналия ден, 16 ноември.
ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА
Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка на изключителна конференция. Стана ясно, че актът му цели запазването на кабинета.
КАК съдебна експертиза СТИГНА ДО ОСТАВКАТА НА СИМЕОНОВ?
Дали оставката на Валери Симеонов е в действителност едноличен акт или е подбудена от премиера Борисов?

Спецсъдът пусна под домакински арест някогашния кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и нейната заместничката Биляна Петрова. Причината за това решение на съдиите е, че здравословното и психическото положение и на двете се утежнява от ден на ден в следствения арест. - нечувано развиване и то на база при сякаш неотложно т.е. мигновено осъществяване.

Хорът Нови български гласове получи влиятелната статуетка в категория " Най-добър фламенко албум " за албума си " Al este del cante ". Хорът е основан в Нов български университет и в него вземат участие алумни и студенти на Университета. Създател и диригент на групировката е Георги Петков.

Президентът не може да желае оставки на който и да е. В тази обстановка ще бъда на страната на жителите. Българите ясно осъзнават, че всички дейности на властта от тук нататък имат една цел – да не изгубят властта. Те виждат, че не са приоритет на ръководещите. Това разяснява президентът Румен Радев, запитан за политическата обстановка в страната, съобщи БГНЕС.

Факт е, че в България поддържаме невисок данък, Данък добавена стойност е ниско, бензинът и дизелът са борсови артикули. Наред с това е реалност, че упованията на българите са при тези обстоятелства да има по-ниска цена на горивата. Сравнения за бензина без данък и Данък добавена стойност има всевъзможни – по този начин вицепремиерът Томислав Дончев разяснява обстановката с пазара на горива в България.

За настоящи мостове, тунели и планински проходи няма да бъде събирана спомагателна такса. Това твърди в свое публично известие районното министерство (МРРБ). Министерството излезе с публична позиция поради за Наредба за изискванията и реда за събиране на таксите за особено прилагане на републиканските пътища или на части от тях и за прилагане на обособени уреди по републиканските пътища.

" Проблемът е, че семейство Баневи са арестувани в миг, в който се връщат в България. Нормално, полицейските и правосъдни управляващи в България и във Франция са във връзка, с цел да знаят къде са Баневи и какво вършат. Мисля, че България е знаела, че те се връщат. Логичен е въпросът за какво са арестувани във Франция, откакто се връщат в България, която ги търси. " Това сподели Венсан Пенар - юрист на Николай и Евгения Банева във Франция.

Лидерът на БСЗНС Николай Ненчев, който беше боен министър в интервала 2014 - 2017 година, популяризира до медиите подробна информация по отношение на придобиването на многоцелеви самолети " Грипен " с анонс за продължение. Ненчев приказва от позиция дали няма корупция, с цел да купим шведските изтребители за българската войска.

" Няма по-добро място от Европейския съюз. И Гърция като изпадна в рецесия, кой застана до нея - Европейският съюз. Ако стане проблем, кой ще ни помогне най-вече - НАТО и Европейски Съюз ".

Конференцията на италианските епископи дефинитивно утвърди въвеждането на промени в думите на молитвата " Отче наш ". Според вестник " Месаджеро ", след 16 години подробни проучвания, най-сетне е прието, че в превод от древногръцки на латински са направени грешки, написа ТАСС.

Известният канадски артист Майкъл Бубле ще изнесе първия си концерт в България на 14 септември (събота) 2019, 20:00 ч., " Арена Армеец ". В своята зашеметяваща музикална кариера, той има осъществени пет извънредно сполучливи международни турнета, притежател е на четири награди " Грами " и има над 60 милиона продадени албума по целия свят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР