Редакционният екип на ви представя най-важните новини за изминалия ден. 

Редакционният екип на ви представя най-важните новини за изминалия ден.  ...

Новините: Най-важното за деня, 12 юни.

Редакционният екип на ви представя най-важните новини за изминалия ден. 
НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ: НАМАЛИХА ПАРТИЙНАТА СУБСИДИЯ НА 1 ЛВ.
Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за държавния бюджет, отнасящи се за партийните субсидии. С предложените изменения се намалява държавната помощ на 1 лев от 1 юли до края на настоящата 2019 година.

Българската национална телевизия е в практически фалит. Това обяви временно изпълняващият длъжността генерален директор на БНТ Емил Кошлуков пред Съвета за електронни медии, съобщи Нова телевизия.

ВАС ОТКАЗА ДА СЕЗИРА КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ЗАРАДИ ЕВРОШОУТО НА ПЕЕВСКИ И КАРАДАЙЪ
Пленумът на съдиите от Върховния административен съд, който се проведе днес, реши да не сезира Конституционния съд във във връзка с постъпила жалба от Десислава Петрова Иванчева, касаеща законността на избора на евродепутатите от ДПС. Решението на пленума беше взето с гласовете на 53-ма въховни съдии от общо 71 присъствали.

Без никакви изказвания, въпроси и дебати, буквално за отрицателно време парламентарната регионална комисия прие окончателно за второ четене текстовете на законопроекта за устройството на черноморското крайбрежие, срещу които в последно време зачестиха протестите на различни организации и все повече граждани. Под носа и пред очите на техните представители, комисията прие спорните текстове с 12 гласа "за", 0 "против" и 5 "въздържал се".

БЕНАТОВА И ШИКЕРОВА СА С ПРЕКРАТЕНИ ТРУДОВИ ДОГОВОРИ С НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ
Две от знаковите телевизионни лица в България - Миролюба Бенатова и Генка Шикерова вече не са с трудови договори с Нова телевизия. Това твърди Радио Свободна Европа в своя публикация, като казва, че и Бенатова, и Шикерова са потвърдили.
БОРИСОВ: С F-16 ЩЕ ПАЗИМ И МАКЕДОНИЯ, СТИГА С ДРУГИТЕ ВЪПРОСИ - НАУЧИХ ВИ НОМЕРАТА
В България всички идват на учения – другите държави ги прескачат, но в България абсолютно всички идват. Имаме надеждна техника, която модернизираме. А и с колегата Зоран Заев говорихме миналата седмица – живот и здраве, сега, като придобием новите изтребители, ще пазим въздушното пространство и на Северна Македония.
АМЕРИКАНСКИ ДОКЛАД ОТНОВО СОЧИ ПЕЕВСКИ ЗА ПРИМЕР В ЗАВЛАДЯВАНЕТО НА МЕДИИ
В България депутатът Делян Пеевски притежава шест вестника и контролира 80% от мрежата за разпространение на печатни медии. Докато всички страни в региона са имали опит с чуждестранни собственици на медии, страни като Чехия, Словакия и България са особено засегнати, след като губят повечето от основните си чуждестранни инвеститори.
ПЕЕВСКИ ОБЯВИ, ЧЕ ПАРТИЙНАТА СУБСИДИЯ ТРЯБВА ДА СТАНЕ 0 ЛЕВА
Няма да подкрепим предложението на ГЕРБ за 1 лв. партийна субсидия, но ще подкрепим тя да е 0 лв. Това каза народният представител от парламентарната група на ДПС Делян Пеевски пред журналисти във връзка с определянето на партийните субсидии, предаде агенция "Фокус".
СПЕЦПРОКУРАТУРАТА ПРОВЕРЯВА ОФИС НА ИВО ПРОКОПИЕВ
Специализираната прокуратура влезе в офис сграда на жълтите павета в София, на метри от Народното събрание, съобщи "24 часа". Разследващите пристигнаха в късния следобяд. В сградата има офиси на "Алфа финанс холдинг", свързана с бизнесмена Иво Прокопиев. По-късно той излезе с позиция, разпространена до медиите - вижте ТУК!

Пореден пример на агресия, но този път във влак - и то срещу контролиращ орган, какъвто е кондукторът. Това се превърна в една от по-битовите теми в телевизионния ефир от началото на тази седмица, след като във Facebook излезе видеоклип на цялата ситуация и там добре се вижда как нарушителите без билети упражняват натиск не само върху кондуктора, но и върху пътници, които го защитават, а реално няма кой да наложи контрол и санкция.

Източник: actualno.com