Редакционният екип на ви представя краткия преглед на печата, посветен

...
Редакционният екип на ви представя краткия преглед на печата, посветен
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 21 май

Редакционният екип на ви показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния вторник, 21 май.
Вестник " Сега "
Роднини на премиера Бойко Борисов са правили заменки със Столичната община по времето, когато той бе кмет на София. Сигнал и документи за това внесе в прокуратурата депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева. Основно настоящо лице в сигнала е вторият братовчед на Борисов Радослав Венциславов Иванов. " Главният прокурор изиска осветляване на офшорните сметки на политици, по тази причина дано да ревизира и това, с което ние разполагаме ", изясни пред изданието Йончева.
Вестник " 24 часа "
Всекидневникът отбелязва, че през днешния ден е матурата по български език и литература. 10 500 квестори ще наблюдават против преписване на изпита и 9500 за втория наложителен зрелостен изпит по предмет по желание. 600 ще са квесторите за изпита по избор. Квесторите ще обезпечават пропускателния режим на входа на учебното заведение. Учениците би трябвало да носят персонална карта и служебна записка за допускане. В класните стаи се обезпечават двама квестори, като в коридорите също ще има дежурни квестори. Учениците ще сядат на тъкмо избраните за тях места в залите, написа още " 24 часа ".
Вестник " Труд "
Върху икономическа тематика слага акцент днешният брой на ежедневника. Ако човек регулярно продава артикули в интернет или дава второто си жилище чартърен на туристи, ще би трябвало да заплаща осигуровки върху получените приходи като едноличен търговец. Това гласят промени в Наредбата за детайлите на възнаграждението и за приходите, върху които се вършат осигурителни вноски, които към този момент са обнародвани в “Държавен вестник ” и влизат в действие със задна дата от 1 януари 2019 година, разяснява изданието.
Вестник " Монитор "
КАТ е съставил с 25 % повече санкции за миналата отчетна година спрямо миналата. Това демонстрират данни на „ Пътна полиция “, предоставени особено за „ Монитор “. Става ясно, че единствено за цялата 2018-а година глобите, които чиновниците на Министерство на вътрешните работи на пътя са съставили, са били 1 109 375 електронни фишове и 271 961 акта за открити административни нарушавания, сочи справката. Това прави близо 1,5 млн. нарушавания за година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР