Редакционният екип на представя вечерния информационен бюлетин, посветен на новинарските

...
Редакционният екип на представя вечерния информационен бюлетин, посветен на новинарските
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 26 септември

Редакционният екип на показва вечерния информативен бюлетин, отдаден на новинарските акценти, от днешния 26 септември, събота.

„ Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма паника “. Това сподели президентът Румен Радев, представен от bTV, във връзка фотосите от спалнята на премиера Бойко Борисов. „ Господин Борисов трансформира 7-милиона българи в заложници на своята параноя, а знаете, че гузната съвест ражда параноята “, посочи президентът.

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че в страната ще бъдат издигнати нови 3 язовира. " И да се молим да вали, освен в София, валеше, валеше, а тука няма капка дъжд. Ние би трябвало да построим най-малко още три язовира, такава задача съм дал. Поне три ", сподели Борисов, който инспектира инфраструктурни планове в Бургаска област.
Трябва да наблегнем на нови язовири, с цел да може да се направи водната карта, разяснява Борисов във връзка на сушата в района.

Президентът Румен Радев няма да завоюва втори мандат поради изчезнала поддръжка от Българска социалистическа партия, а някогашният втори в ГЕРБ Цветан Цветанов и неговата партия " Републиканци за България " няма да влязат в идващия парламент. Това мнение изрази депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването " Офанзива " по Канал 3.
" Президентът има набелязани опорни точки на говорене, само че по някакъв метод се пробва да се разграничи от Българска социалистическа партия. Очаквам да има доста тежко напрежение сред президента и Българска социалистическа партия, а това ще му коства избирането за втори мандат ", планува Биков.

От юли жителите на България стачкуват против министър-председателя Борисов и корумпирания хайлайф. Фактът, че до момента Европейски Съюз съвсем не е реагирал, е подложен на рецензия освен от хората на улицата, написа Сърджан Говедарица – сътрудник на немската социална телевизия ARD, представен от Deutsche Welle.
Вече единадесета седмица не престават митингите против министър-председателя Бойко Борисов. Евродепутатът Даниел Фройнд също е тук и приказва пред стачкуващите. Той е признат с огромно вдъхновение.

19 828 са доказаните случаи на ковид в България. Това сочат данни на Националната осведомителна система. Новите случаи за миналото денонощие са 255. 4907 са дейните случаи в страната. През миналото денонощие са направени 5047 теста, с което те стават общо 512 498.

„ Преминаването от една одобрена система на интернационалните връзки към друга, е развой, който стартира с края на Студената война, минава във фаза на по-стабилни връзки – така наречен „ Пакс Американа “ до 2001 година, и по-късно още веднъж търсеща своя нов образ. Това състояние виждаме постоянно в историята. Най-близко до нас е ситуацията, което следим в края на 19-и и началото на 20-и век. И то приключва с Първата международна война “. Това сподели пред БНР проф. Искра Баева, учител по история в СУ „ Св. Климент Охридски “.
Според нея протичащото се сега не е нова Студена война, а битка за нов международен ред.

От през днешния ден защитата на въздушното пространство на Република България ще бъде усилена с американски изтребители F-16. Съвместните дейности ще продължат до 30 октомври 2020 година.
Съгласно решение на Министерския съвет шестте изтребителя F-16, които ще извършват взаимната задача дружно с българските изтребители МиГ-29, се пребазираха в авиобаза Граф Игнатиево на 18 септември 2020 година Те взеха присъединяване в интернационалната летателна подготовка „ Тракийска пепелянка - 2020 “, която към този момент завърши, оповестиха от Министерството на защитата.

Таен хайлайф отвлича деца и се стреми към международно владичество. В това имат вяра сляпо последователите на зародилото се в Съединени американски щати придвижване QAnon, което пуска пипала и в други страни по света, в това число в Германия. Инес Айзеле и Мириам Бенеке разясняват за Deutsche Welle.
Имаше ги и на последните митинги против ограничаващите ограничения за пандемията в Лондон – последователите на тайни легенди, известни под името QAnon (Кю Енън). Носеха плакати с надписи като „ Изберете на коя страна заставате! ", „ Свобода вместо боязън " и „ Спрете търговията с деца! "

В София царува цялостно безсрамие във връзка с архитектурните монументи на културата. Това съобщи в изявление за организация БГНЕС проф. Велислав Минеков. „ Целта е сриването им. Когато къщата е задоволително постоянна, към този момент има традиция: среща се клошар, който подпалва покрива, по-късно влиза вода и тя стартира да се саморазрушава “, изясни " технологията " проф. Минеков. Той напомни, че по този път са си отишли или са на път да изчезнат доста монументи на културата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР