Редакционният екип на представя вечерния информационен бюлетин, посветен на новинарските

...
Редакционният екип на представя вечерния информационен бюлетин, посветен на новинарските
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 23 октомври

Редакционният екип на показва вечерния информативен бюлетин, отдаден на новинарските акценти, от днешния 23 октомври, сряда.
ПРОКУРАТУРАТА ОТРЕЧЕ С АРГУМЕНТИ ТВЪРДЕНИЕТО, ЧЕ ИВАН ГЕШЕВ МОЖЕ ДА Е ПРАЛ ПАРИ
Според формалното известие на държавното обвиняване, основният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил мигновено инспекция на информацията.

БОРИСОВ: САМО " БЪЛГАРСКИ ПОЩИ " ЩЕ РАЗПРОСТРАНЯВАТ ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ В СТРАНАТА

Премиерът Бойко Борисов предложи на кабинета да забрани на частни компании да се занимават с разпространяването на печата на територията в цялата страна и разпореди задачата на " Български пощи ". Решението беше гласувано на Министерски съвет, като спомагателна точка. За това заяви самият Борисов във Фейсбук.
В АНГЛИЯ: ДЕСЕТКИ ТРУПОВЕ В КАМИОН, ИДВАЩ ОТ БЪЛГАРИЯ
25-годишен мъж от Северна Ирландия, водач на камион, е задържан по съмнение в ликвидиране, откакто полицията в Есекс, Англия, откри 39 натрупа в каросерията на камиона му в индустриалния парк " Уотърглейд ". Последва и известие на Министерство на външните работи, че камионът е с българска регистрация.
ЦАЦАРОВ СМЯТА, ЧЕ Е ЛЪЖОВНО ДА МИСЛИМ, ЧЕ съдебномедицинска експертиза ПРИКЛЮЧИЛИ С КОРУПЦИЯТА 
Като напълно справедлив и положителен дефинира мониторинговия отчет на Европейска комисия основният прокурор Сотир Цацаров. Той изясни падналалото наблюдаване по глава " Правосъдие и вътрешни работи " с реалистичната и справедлива оценка на Европейска комисия и постигнатото от изпълнителната и правосъдната власт в страната.
ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ И РИБАРИ " ПОГРЕБАХА " СТРУМА И ЯЗОВИР ПЧЕЛИНА
Погребваме ритуално река Струма. Не се взеха никакви ограничения за това. Така уредникът на днешния митинг пред РИОСВ-Перник Марио Антонов презентира събитието. Антонов е лицето на Централната рибно-опазваща организация. Антонов е безапелационен, че той и негови другари доброволци са открили, че в язовир " Пчелина " е измряла 2 тона риба, а държавните институции в действителност и това не са създали. Той е убеден, че повода е замърсяване с промишлени води. Антонов сподели и две проучвания – от лаборатория от Казанлък и от Финландия, които демонстрират съществуване на голям брой тежки метали, в това число алуминий, арсен, бор, волфрам, живак, манган, никел.
МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019 - КАК ДА ГЛАСУВАМЕ?
На локалните избори в неделя (27 октомври 2019 г.) гласуваме с няколко бюлетини - бюлетина за кмет на община; бюлетина за общински съветници; бюлетина за кмет на кметство.
ВЪТРЕШНИЯТ МИНИСТЪР НЕ РАЗЛИЧАВА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ И ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ " В НЯКОИ СЛУЧАИ "
600 000 души са подготвени да си продадат гласа, като 40% от ромите били подготвени да го сторят, изключително младите - тази стряскаща статистика беше коментирана от вътрешния министър Младен Маринов с думите, че се работи и имало разнообразни способи за пазаруване на избор, като мъчно можело в някои случаи да се каже дали приказваме за закононарушение или предизборна акция - с други думи не стана ясно Министерство на вътрешните работи дали в последна сметка ги разграничава. Коментарът беше изработен поради данни от изследване на " Галъп Интернешънъл ".
ЕВРОСТАТ: БЪЛГАРИЯ Е НА ДЪНОТО Пожарна охрана КАЧЕСТВО НА ЖИВОТ
България продължава да е на челно място в Европейския съюз в съвсем всички отрицателни ранглисти за качество на живот. Това демонстрира разбор на европейската статистическа организация Евростат за 2018 година. В общо 6 изследвани бранша страната заема две първи и две втори места.
СТАЧКА ЗАРИНА АТИНА И СОЛУН В БОКЛУК
Общинските служащи по чистотата в Атина, Солун и други огромни гръцки градове би трябвало да продължат и в сряда със стачка, която остави хиляди тонове загниващи отпадъци по улиците, на фона на ненадейно топлото време.
ПЕТКОВА ПРИЗНА, ЧЕ КРАЯТ НА ЦЕНТРАЛИТЕ ОТ МАРИШКИЯ БАСЕЙН СЪВСЕМ НЕ Е ТОЛКОВА ДАЛЕЧ
Централите на въглища в Маришкия басейн ще продължат да работят до 2050 година. За това договаря България с Европейски Съюз. Започват договаряния с американската централа " КонтурГлобул " за преустановяване на контракта за електрическа енергия, само че ще се търси ново, " преференциално за двете страни продължение ". " Булгартрансгаз " към този момент е превела задатък от 127 млн. евро на изпълнителя " Аркад " за Балкански поток, в този момент следва изпълнителят да обезпечи финансирането и то е сторено. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на енергетиката Теменужка Петкова. 
ТУРЦИЯ ПРЕКРАТИ ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В СИРИЯ
Турската интервенция „ Извор на мира “ в Сирия е спряна. Това заяви министърът на външните работи на страната Мевлют Чавушоглу пред Анадолската организация. Първият посланик на Анкара акцентира обаче, че тя не е приключена и армията е подготвена да „ даде отпор на терористите при положение на нужда “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР