Редакционният екип на представя вечерния информационен бюлетин, посветен на новинарските

...
Редакционният екип на представя вечерния информационен бюлетин, посветен на новинарските
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 18 октомври

Редакционният екип на показва вечерния информативен бюлетин, отдаден на новинарските акценти, от днешния 18 октомври, петък.
МИХАЙЛОВ, БАЛЪКОВ И ЦЕЛИЯТ ИЗПЪЛКОМ НА БФС ПОДАДОХА ОСТАВКИ
Всички членове на изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) подават оставките си. БФС ще се приготвя за ексклузивен конгрес, на който ще би трябвало да бъде определен идващият президент откакто и Борислав Михайлов се отдръпва след 14 година на поста. Тръгва си и селекционерът на националния ни тим Красимир Балъков.
ВЪПРОСИ ЗА ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ПРАВОТО У НАС РАЗГНЕВИХА БОРИСОВ 
За мен е било груба неточност приемането на България в Европейския съюз с Механизъм за съдействие и инспекция (МСП). Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след края на днешния Европейски съвет. Борисов разяснява тематиката след журналистически въпрос – дали върховенството на правото в този момент е било фактор при разискванията за идната многогодишна финансова рамка (2021 – 2027) на Европейски Съюз. Рамката е насочна точка за приемане на бюджета на Европейски Съюз всяка година в дадения интервал, а тематиката за нея е част от дневния ред на сегашната среща на върха на Европейски Съюз.
ВРЕМЕННИЯТ ШЕФ НА БНР ПРЕД ACTUALNO.COM: ВЕЧЕ НЕ Е ТОЛКОВА ЛОША АТМОСФЕРАТА В РАДИОТО 
Вече не е толкоз неприятна атмосферата в Радиото. Това съобщи изпълняващият длъжността (и.д.) общоприет шеф на Българското национално радио (БНР) Антон Митов пред. Той показа, че целите, с които поема поста, са разговор, обосновка и обединяване. Митов уточни, че през днешния ден ще се срещне с управителния съвет на БНР.
ПОЯВИХА съдебна експертиза НОВИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ТЕЛЕВИЗИЯТА НА СЛАВИ
След като стана ясно, че шоуменът Слави Трифонов е придобил телевизия " Стара Загора ", се появиха още детайлности към договорката. " Да, продадох я ", сподели юрист Дамян Георгиев, притежател на сдружението " Статис " АД, което има малкия екран. Той не оповестява обаче каква е цената, макар че съгласно осведомени договорката е била за 500 000 лева
СТЕФАН ДАНАИЛОВ Е ИЗЛЯЗЪЛ ОТ КОМА И Е КОНТАКТЕН 
Стефан Данаилов е излязъл от кома и е контактен. Това сподели за bTV неговият доведен наследник Росен Цанков след посещаване в болничното заведение през днешния ден по обед. По думите му артистът се усеща добре и " желае да гледа мачове на " Челси ".
АФЕРАТА КТБ: ЗАЩО ПРОКУРАТУРАТА НЕ ОБЪРНА ВНИМАНИЕ НА ВРЪЗКАТА С " ЮЖЕН ПОТОК "? 
Как КТБ е успявала да съществува без защита от най-високо равнище? Този въпрос слага неправителствената организация Фондация " Антикорупционен фонд " (АКФ), която разгласи старта на поредност от материали за банката на Цветан Василев и пусна първата част от огромното си следствие. Едно от лицата на АКФ е журналистът Николай Стайков, който беше част от екипа на в. " Капитал " преди време. Дори късата статистика за аферата дотук е впечатляваща – 210 000 страници в 1360 тома са събраните материали и доказателства в досъдебното произвеждане. Разпитани са над 400 души, а 18 души, отпред с Цветан Василев, са упрекнати.
ОКТОМВРИ ЩЕ БЪДЕ МАЙ ЗА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ И АЛБАНИЯ  
С едно-единствено изречение Европейският съвет отсрочи със 7 месеца тематиката за разширението на общността и приобщаването на Западните Балкани. Съветът " ще се върне към разискване на тематиката " Разширяване на Европейски Съюз " преди срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани, която следва да се организира през май следващата година в Загреб в границите на Хърватското председателство ". Това умозаключение беше признато от водачите на Европейския съвет през днешния ден по предложение на министър-председателя Бойко Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР