Редакционният екип на представя вечерния информационен бюлетин, посветен на новинарските

...
Редакционният екип на представя вечерния информационен бюлетин, посветен на новинарските
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 18 март

Редакционният екип на показва вечерния информативен бюлетин, отдаден на новинарските акценти от днешния 18 март, понеделник.
ЗАДЪРЖАХА ЕКСТРЕМИСТ, ПЛАНИРАЛ ТЕРОРИСТИЧНА АТАКА В БЪЛГАРИЯ
Екстремист, който е възнамерявал терористични офанзиви в Париж, както и на територията на България, е бил задържан във Франция. Това заяви онлайн изданието на Figaro. Мъжът е арестуван в нощта на неделя против понеделник. Той е бил търсен с Европейска заповед за арест. Мъжът е в листата на френските служби с радикализирани хора и е търсен по отношение на следствие на проведена незаконна група, подготвяла терористични офанзиви.
НАПАДЕНИЕ В ХОЛАНДСКИЯ ГРАД УТРЕХТ ВЗЕ ЖЕРТВИ
Трима души са умряли вследствие на нападението в холандския град Утрехт. Ранените са девет, заяви Reuters, като се базира на информация на кмета на града. Междувременно стана ясно, че се търси 37-годишен мъж, родом от Турция. Той е обвинен за офанзивата.
ХИЛЯДИ ПАЦИЕНТИ ОТПАДАТ ОТ ТЕЛК ЗАРАДИ НОВИТЕ ПРАВИЛА
Хиляди българи отпадат от системата на ТЕЛК, поради новите правила за издаване на решенията за неработоспособност. Те са в действие от август 2018 година и доста хора, получаващи до момента пенсия, към този момент няма да могат да я вземат, поради новата методика на пресмятане на % неработоспособност. Така хора, които са здрави пред ТЕЛК, действително остават " зад борда " – и в обществен и в стопански проект.
Национален статистически институт ПРИЗНА, ЧЕ ЕДИН ОТ ТРИМА ПЕНСИОНИРАНИ ПРЕЗ 2019 ГОДИНА ЩЕ Е С ПО-НИСКА ПЕНСИЯ
Националният застрахователен институт (НОИ) де факто удостовери обява на в. " Сега ", съгласно която над 1/3 от обезпечените в България ще бъдат ощетени при пресмятане на пенсиите по новата формула, съгласно която се взема единствено осигурителният приход след 1 януари, 2000 година. Предварителните данни на Национален осигурителен институт демонстрират, че за 31,3% от пенсиониращите се след 31 декември, 2018 година, " се получава понижение на самостоятелния коефициент (ИК) ". Или с други думи, пенсията на тези хора става по-ниска, тъй като към този момент не им се признават за застрахователен стаж 1997, 1998 и 1999 година. „ Към този миг понижение на размера на ИК се следи най-вече при лица, които в интервала 1997-1998 са се осигурявали за по-малък брой месеци на високи приходи “, прецизират от Института.
ПО-ТЕЖКИ САНКЦИИ ЗА ОТСЪСТВИЕ ОТ УЧИЛИЩЕ ГОТВИ ДЪРЖАВАТА
От един на шест месеца може да бъде повишен интервалът, в който се стопират детските надбавки, при пет неизвинени отсъствия на учениците. Темата е в развой на разискване от просветното министерство и депутати от ръководещата коалиция, заяви министърът на образованието Красимир Вълчев.
МИКОВ И СТАНИШЕВ С АТАКА СРЕЩУ КОРНЕЛИЯ НИНОВА
" Истината е, че Корнелия Нинова желае да в профил Сергей Станишев. Това е следващото отлюспване – процесът на болшевизация в партията, който е явен. От към 2 месеца е ясно, че ръководителят на ПЕС е нежелателен в листата от Нинова и управлението, макар желанието на огромна част от партийни членове и партийни организации. " Това сподели Михаил Миков от Българска социалистическа партия в изявление за Нова телевизия. " Вчера доста членове на Националния съвет показаха основателни подозрения в метода, по който се организира гласуването ", сподели още той.
НИНОВА ОБЯВИ: СТАНИШЕВ НЕ Е КОРЕКТЕН, НЯМА ВЕЧЕ ДА ИМА СДЕЛКИ ЗА ПОСТОВЕ В Българска социалистическа партия
Много е значимо да умееш да губиш почтено. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в отговор на офанзивата от страна на Сергей Станишев по отношение на нея, поради избора на лидер за евролистата на партията. На въпрос какво я разделя със Станишев тя отговори, че имат кардинално друг метод за правене на политика.Нинова покочи, че отстояването на националните полезности и еднаквост, не вършат Българска социалистическа партия антиевропейска партия. " Искам да ми кажат в кой европейски документ, в коя ценностна система на Европа е записано, че основата на европейското е джендър идеологията и третият пол?

ЕКСПЕРТ ЗА КУРИОЗА СЪС СЪЛЗОТВОРНИЯ ГАЗ: ТОВА Е ЗНАК ЗА ПО-ТВЪРДО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ
Хората имат право да се смеят. Смешно е да се употребява подобен газ, тъй като той се употребява при всеобщи вълнения, а и този газ не ми изглеждаше, като професионално изработен. Това сподели някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи проф. Николай Радулов във връзка куриозният случай от 16 март, когато на митинг против корупцията органите на реда използваха спрея поради конфликти. Оказа се, че вятърът духа към служителите на реда и по този начин и те бяха наранени от газа.
ОТ БДЖ съдебна експертиза ОПЛАКВАТ, ЧЕ ЗАМЕРВАТ ВЛАКОВЕТЕ С КАМЪНИ
През последните две седмици зачестиха случаите на замеряния на влакове с камъни. Изключително тревожна е наклонността през интервала от 4-и до 16-и март, за който са регистрирани 8 случая, оповестиха от БДЖ.
ОТКРИХА СХОДСТВА МЕЖДУ САМОЛЕТНИТЕ КАТАСТРОФИ В ИНДОНЕЗИЯ И ЕТИОПИЯ
Анализът на данните от кутията на самолета " Етиопиан Еърлайнс” Боинг 737 МАХ 8 демонстрира сходството с злополуката на индонезийската самолетна компания Лайън Еър, оповестява РИА Новости. Това се показва на страницата на Министерството на превоза на Етиопия.
МАРИЯ ГАБРИЕЛ: 75% ОТ МЛАДИТЕ ХОРА В ЕВРОПА НЕ МОГАТ ДА РАЗЛИЧАТ ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ
В Европа 75% от младежите сред 15 и 24 години признават, че не могат да разграничат истини от лъжи, подправени от същински вести. Това сподели еврокомисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел.
КАТРИН ТАСЕВА: БЪЛГАРСКИТЕ ГИМНАСТИЧКИ СА МНОГО КОНКУРЕНТНОСПОСОБНИ
„ Мисля, че всички български гимнастички сме доста конкурентоспособни и то освен на рускините, а на безусловно всички “, това съобщи при завръщането си в България Катрин Тасева, представена от БНР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР