Редакционният екип на представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните

...
Редакционният екип на представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 28 юли

Редакционният екип на показва вечерния информативен бюлетин, отдаден на най-важните акценти от днешния 28 юли (неделя).
СЪС СИЛА И ПАЛКИ - МЕТОДИТЕ СРЕЩУ ПОЛИТИЧЕСКАТА ОПОЗИЦИЯ В МОСКВА
Над 1000 души са арестувани след вчерашния следващ огромен митинг в Москва – поради всеобщия отвод на виновните управляващи да записват опозиционни политици за идните локални избори в съветската столица. Протестът се състоя на улица " Тверская " и площад " Тверская ", където се намират и административни здания на Московска община, и на регионалния шеф.
Междувременно ръководителят на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Лилиан Мори Паские изрази угриженост за арестите на участници в неразрешения протест.
ПУТИН: ПРЕВЪОРЪЖАВАНЕТО НА РУСКИЯ ФЛОТ Е ЗАВЪРШЕНО НА 62%
Въвеждането на модерно въоръжение във флота на Русия е приключено на 62%, като е нужно процесът да продължи до цялостното възобновяване на военноморските сили. Това съобщи съветският президент Владимир Путин, представен от РИА Новости. „ Нашият дълг е да удвоим могъществото на Военноморския флот на Русия – на надводните и подводните сили, на морската авиация, на бреговата защита и морската пехота “, сподели Путин в своите встъпителни слова по време на честванията на Деня на съветския флот в Санкт Петербург.
ЗАТВОРИХА ВРЕМЕННО Автомагистрала " ТРАКИЯ " ЗАРАДИ ЗАПАЛИЛА съдебна експертиза КОЛА
Кола се възпламени на изхода на Бургас на автомагистрала „ Тракия ” - в посока София. Това наложи краткотрайно затваряне на автомагистралата в региона на случая, а придвижването се пренасочваше през остарелия път Бургас - Ветрен - Айтос - Карнобат.
Войната по пътищата в неделния ден докара до тежки катастрофи в цялата страна - със починали и ранени.
СПОРЕД АДВОКАТ ЕКИМДЖИЕВ ИЗБОРЪТ НА ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР Е ПРЕДРЕШЕН
Страх за това, което се случва в България ни накара да изпратим позицията си срещу Иван Гешев като претендент за основен прокурор. Това съобщи в ефира на предаването " 120 минути " по bTV юрист Михаил Екимджиев във връзка сезирането на Висшия правосъден съвет поради думите на Гешев пред Българска национална телевизия за разделянето на управляващите и че не трябва да има ясни граници.
ИМА ЛИ УМИШЛЕНО ПАЛЕНЕ НА ЗАЩИТЕНИ ЗОНИ ПРИ ЕЗЕРОТО ДУРАНКУЛАК?
" Снощи незнайни лица са запалили на над 10 места степите в предпазена зона " Езеро Дуранкулак ". По груби оценки са изгорели над 300 декара степи ". Това написа във Фейсбук известният природозащитник Тома Белев. Пред той посочи, че огънят е горял през нощта на 26 против 27 юли. И добави, че източник, на който той се доверява, показва позиция, че пламъците са съзнателно провокирани, тъй като е горяло по едно и също време на 10 места.
ПОЧИНА АЛЕКС АЛЕКСИЕВ - ПОЛИТОЛОГ И АНАЛИЗАТОР
Алекс Алексиев - политолог и анализатор - умря през днешния ден. Той е наследник на огромния български публицист и карикатурист Райко Алексиев, който е погубен от комунистическата власт след 09.09.1944 година
СЗО: ЕЛЕКТРОННИТЕ ЦИГАРИ БЕЗ СЪМНЕНИЕ СА ВРЕДНИ
Електронните цигари „ без подозрение са нездравословни ” и би трябвало да бъдат подложени на регулации. Това обявиха от Световната здравна организация (СЗО), представени от БГНЕС, като предизвестиха пушачите да не се пробват да употребяват тези артикули, с цел да изоставен смъртоносния си табиет.
ОКОЛО 40 000 ЛИТРА ПЕТРОЛ СА съдебна експертиза РАЗЛЕЛИ ВЪВ ВОДИТЕ КРАЙ ПАТАГОНИЯ
Около 40 000 литра нефт са се разлели в морето край отдалечения остров Патагония в южната част на Чили. От флота на страната оповестиха, че на мястото е изпратен екип, откакто чилийската компания CАР е подала сигнал за случая.
ПРОФ. НЕЛИ ОГНЯНОВА: ПРЕДСТОИ НОВО ВЛОШАВАНЕ НА МЕДИЙНАТА СВОБОДА
2018 и 2019 година ще се запомнят с ново утежняване на индикаторите за медийна независимост и медиен плурализъм. Това сподели проф. Нели Огнянова, един от основателите на катедра „ Европеистика “ в Софийския университет „ Кл. Охридски “ по време на полемика „ Медии и данни – кой избира програмата “, проведена от Институт за развиване на обществената среда с поддръжката на фондация " Америка за България " и Френския институт в България. Тя изясни за какво правните системи не могат да контролират добре медийния плурализъм – тъй като има доста огромна опозиция против това правото да се занимава с медийния плурализъм.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР