Редакционният екип на представя вечерния информационен бюлетин, посветен на акцентите

...
Редакционният екип на представя вечерния информационен бюлетин, посветен на акцентите
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 25 януари

Редакционният екип на показва вечерния информативен бюлетин, отдаден на акцентите от днешния 25 януари, събота.
ПРОТЕСТИРАЩИ ПЕРНИЧАНИ ПОИСКАХА ОСТАВКИТЕ НА БОРИСОВ И АВРАМОВА
Оставките на министър-председателя на България Бойко Борисов и на министъра на реионалното развиване Петя Аврамова бяха поискани от протестиращите в София поданици от Перник. Хората излязоха на митинг поради водната рецесия в града. Демонстрантите потеглиха на шествие от площад " Александър Първи " и стигнаха до Министерски съвет. Недоволните обявиха, че ще останат до 22:00 ч. довечера, с цел да бъде изпълнено настояването им.
РУСИЯ ЗАПЛАШИ БЪЛГАРИЯ С ОТВЕТЕН УДАР ЗАРАДИ ИЗГОНЕНИТЕ РУСКИ ДИПЛОМАТИ
Руското външно министерство смята изгонването на дипломати от София за " недружелюбна и провокативна стъпка ", а също по този начин предизвестява българските управляващи, че ще бъдат подхванати " ограничения за отмъщение ".
ОСВЕН  САЩ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И КАНАДА СЪЩО НИ ПОДКРЕПИХА В БОРБАТА С РУСКИЯ ШПИОНАЖ
След изказването на дипломатическото ведомство на САЩ у нас, посолствата на Англия и Канада също поддържаха напъните на България за секване на „ непознатите зловредни дейности “. Реакцията на дипломатическите задачи на двете страни е обвързвана с досъдебните производства, стартирани от прокуратурата, против двама съветски дипломати, които са обвинени за шпионаж.
НОВО СИЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ РАЗЛЮЛЯ ТУРЦИЯ
Земетресение с магнитуд 5,1 по Рихтер удари провинция Елязъг, Турция, заяви изследователският център “Кандили “ към университета „ Мармара “, профилиран в сеизмологични изследвания.
В ХОНКОНГ СА ОТМЕНЕНИ ПУБЛИЧНИТЕ СЪБИТИЯ ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА
Хонконг вкарва изключителни ограничения за битка с ковид от Китай, заяви Кари Лам - шеф на администрацията в страната. Властите анулираха обществените събития и удължиха учебните ваканции до 17.02.20 година
ЗАПОЧНА ИЗСЛУШВАНЕТО НА ЗАЩИТАТА НА ТРЪМП В ПРОЦЕДУРАТА Пожарна охрана ИМПИЙЧМЪНТ
Екипът бранители на Доналд Тръмп стартира своите пледоарии в Сената на Конгреса като част от процеса на импийчмънт на американския президент. Адвокатите разполагат с 24 часа в границите на три работни дни, с цел да показват позицията си. Юристите ще показват по-голямата част от своите причини в понеделник, 27.01.20 година
ДАНИ КАНАЗИРЕВА: НЕ КОНСУМИРАЙТЕ РИБА ОТ Р. МАРИЦА
" Предприети са всички ограничения, институциите работим взаимно, а популацията да не употребява риба и да не употребява вода от реката в региона на замърсяването ", прикани регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева във връзка обстановката с откритата мъртва риба.
ФЕНОВЕТЕ НА " ЛЕВСКИ " ПОДАВАТ РЪКА НА ВАСИЛ БОЖКОВ
Не единствено срещата през вчерашния ден не беше лека, не е лека обстановката, в която се намира " Левски ". Това е игра на нерви и нещата могат да вземат друг завой. Ние подаваме ръка на Васил Божков. Това стана ясно от думите на ръководителя на Националния клуб на последователите на футболния клуб " Левски " Степан Хиндлиян в ефира на предаването " Тази събота " по bTV. Ние сме съгласни, че сме пленник на политически и стопански ползи, само че " Левски " е огромната концепция. Отборът сега е постоянен и действа обикновено, акцентира Хиндлиян пред Жени Марчева.
ЕURONEWS: БОЛНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ В БЪЛГАРИЯ ОСТАВЯ ПАЦИЕНТИТЕ УЯЗВИМИ
България преживява рецесия в опазването на здравето, хиляди лекари и медицински сестри напущат за по-добре платена работа в Западна Европа. Това твърди изданието Еuronews в публикация, озглавена „ Болна система: Българската здравна система оставя пациентите уязвими “. Трима от всеки четирима български студенти по медицина споделят, че са изкушени да изоставен. Основните дестинации са Германия, Австрия и скандинавските страни, показва още медията.
КАКВО ПРЕЖИВЯХ В АУШВИЦ? ЗАПИСКИТЕ НА 14-ГОДИШНАТА ШАЙНДИ
Шайнди Милър-Еренвалд е родом от Унгария. Но днес живее в Израел. През пролетта на 1944 година тя е депортирана в концентрационния лагер Аушвиц-Биркенау. Тогава Шайнди е на 14 години. Там избиват съвсем цялото ѝ семейство. Момичето също се намира в смъртна заплаха, само че все пак събира сили да запише прекарванията си в дневник.
ИРАН АРЕСТУВА ВИНОВНИКА ЗА САМОЛЕТНАТА КАТАСТРОФА
Външният министър на Иран Мохамед Джавад Зариф съобщи, че иракчанинът, който е свалил самолета на „ Международни авиолинии на Украйна “ покрай Техеран, е в пандиза.
КИТАЙСКАТА Народоосвободителна въстаническа армия ГОДИНА - ПРАЗНИК НА ВЕСЕЛИЕТО, СЕМЕЙСТВОТО И БОГАТСТВОТО
Китайската нова година, известна като Празник на пролетта (или Началото), има повече от 4000-годишна история. Това е най-дългия празник в Китай и през тази година стартира на 25 януари и завършва на 8 февруари. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР