Редакционният екип на представя най-важните новини за изминалия ден, 20

...
Редакционният екип на представя най-важните новини за изминалия ден, 20
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 20 октомври

Редакционният екип на показва най-важните вести за миналия ден, 20 октомври.

Арести на 18 души са осъществени в Саудитска Арабия, поради убийството на журналиста Джамал Хашоги, съобщи AFP. Саудитска Арабия призна в събота, че Джамал Хашоги е бил погубен в консулството ѝ в Истанбул, само че съгласно версията на саудитската прокуратура журналистът е умрял, откакто влезнал в спор и се сбил с други хора.

Историческото утвърждение на Договора от Преспа предизвика, което стана допустимо с гласовете на 8 депутати от ВМРО-ДПМНЕ, предизвика водачът на партията Християн Мицкоски да разгласи, че тези народни представители са изключени от партията.

" Приветстваме решението на Парламента в Скопие, с което се отваря процеса на европейска и евроатлантическа интеграция на страната. " Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, представена от пресцентъра на Министерството на външните работи. Президентът Румен Радев също приветства страната за историческия ход.



Проведената лъжлива медийна акция, ваденето на думи от подтекста, безсрамното яхване на казуса с тежки случаи на деца с увреждания от опозицията отпред с Българска социалистическа партия е срам за парламентаризма и политическия живот в България ". Това оповестиха от партията в публична позиция, изпратена до медиите.

На Топлофикация като най-проблемен монополист е отдадена първа страница от Бялата книга на нерешените проблеми, която показа омбудсманът Мая Манолова. Тя регистрира три години от встъпването си в служба на конференция, в която разкри главните проблеми в активността си.

Трафикът в София може да намалее с въвежданото на повече и по-скъпи платени зони за паркиране. Около това мнение се сплотиха специалисти, които взеха присъединяване в кръгла маса на тематика " Възможности за решение на казуса с паркирането и гариранено ", проведена от Съюза на архитектите в България, написа " Монитор ".

Министър Павлова напомни, че самодейността за съдействие сред Китай и страните от ЦИЕ има за цел да насърчи стабилността и съдействието сред страните, което обаче следва да подхожда на законодателството и правилата на Европейския съюз.

В Елин Пелин се построява първият в България цех за преработване на пластмаси с новаторско съоръжение, отговарящо на най-високите стандарти и екологични критерии на Европейския съюз. Инвестицията е на стойност 40 млн. евро.

Първи сняг на Мусала. Във Фейсбук бяха качени фотоси от Захари Недялков, съобщи Нова телевизия. Синоптиците плануват завършек на хубавото време от на следващия ден.

Два спътника, взаимна европейско-японска разработка, поеха към Меркурий – планетата, ситуирана най-близо до Слънцето, оповестява BBC. Космическата задача, известна като BepiColombo, излетя с ракета " Ариана ", от космодрума в Куру, Френска Гвиана в Южна Америка.







Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР