Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на

...
Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 29 януари

Редакционният екип на показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 29 януари, сряда.

Ваксина за ковид в Китай - до три месеца - това гласи заглавие от днешния брой на вестик " 24 часа ". Академикът от Китайската инженерна академия Ли Лянцзюан съобщи във вторник, че Китай може да измисли ваксина за бързо разпространяващия се ковид до три месеца.
" Китай евентуално ще има ваксина против новия ковид за социална приложимост в границите на три месеца, което ще включва месец и половина разработка и месец и половина на проби ", съобщи китайският епидемиолог.
Труд
Еднократна надбавка от 2 000 евро за всяко новородено вкарва Гърция от 1 януари т. година Това планува законопроект на гръцкото министерство на труда и обществената политика, който бе утвърден от отрасловата комисия в Народното събрание, а през вчерашния ден трябваше да бъде гласуван и в пленарна зала, написа " Труд ".
Според държавното управление в Атина тази помощ се чака да даде тласък на бъдещите родители и в същото време да бъде значима поддръжка по време на възпитанието на детето.
Сумата ще се изплаща на две равни вноски. За отпущането є би трябвало да бъдат покрити избрани критерии, в това число годишният приход на фамилията да не надвишава 40 000 евро, майката да обитава законно и непрекъснато в Гърция. Ако е от трета страна (извън ЕС), тя би трябвало да е живяла в Гърция най-малко 12 години, преди да кандидатства за надбавката.
Монитор
Върховният съд на САЩ даде зелена светлина на администрацията на Доналд Тръмп да приложи нови правила, които заплашват правото на непрекъснато жителство в  САЩ, известно още като " зелена карта ", предадоха осведомителните организации, отбелязва " Монитор ".
Съгласно новите правила имиграционните управляващи могат да отхвърлят зелени карти на имигранти, преценени като евентуални ползватели на обществени помощи.
Върховният съд одобри решението с 5 на 4 гласа, отменяйки възбрана за използването му на национално ниво, издадена от апелативен съд в Ню Йорк. По-рано федерални апелативни съдилища в Сан Франциско и Ричмънд, Вирджиния, също анулираха правосъдни решения против новата политика. Съдебно наставление срещу новите правила остава в действие единствено в Илинойс. Съдебната борба ще продължи, само че имигрантите, кандидатстващи за непрекъснато престояване, ще би трябвало да покажат, че няма да бъдат " публично задължение ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР