Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на

...
Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 20 януари

Редакционният екип на показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 20 януари, понеделник.
Вестник " 24 часа "
Изданието написа в продължение на тематиката с водната рецесия, че са отстранени най-тежките повреди по магистралния тръбопровод от язовир " Тича " до Шумен. Припомняме, че по-рано след стартирането на водата, бяха открити 10 нови повреди. Управителят на ВиК - Шумен Илиян Илиев заяви в това време пред Българска национална телевизия, че по отстраняването на повредите се работи, без да се стопира водата. Основните течове бяха в тръбата, която минава през 100-метров тунел покрай село Хан Крум. Екипите на ВиК влязоха 40 метра във вътрешността, за отстранят пробива във водопровода.
Вестник " Труд "
И още една тематика в развиване. Трима са били апашите, които са атакували постройката на Митница-Благоевград в събота през нощта. Те са били добре готови и проведени, очевидно са очаквали, че ще завлечен милиони левове и украшения. Но същинската сума, която са отмъкнали, е 230 000 лв. във всякаква валута и сребро. Освен обира, крадците са сторили и огромна пакост - на излизане са запушили сифоните на всички мокри пространства и са наводнили постройката на митницата. Вода е текла цели 10 часа, която безусловно е унищожила административната част, вредите са съществени, стана ясно от думите на районния прокурор Борислав Ковачки. По тематиката може да прочетете повече детайлности и в този материал.
Вестник " Монитор "

По традиция ежедневникът слага акцент върху потребителски въпрос. Дупка в закона оставя ваучерите за храна, които са една от главните обществени придобивки в частния бранш, действително на самоконтрол. Това пък води до случаи, в които работодатели жилят служащите си, като не им дават ДМС-то, ако са заболели. За това сигнализира пред вестника секретарят по обществена политика на КТ „ Подкрепа “ Александър Загоров. По този метод обаче с изключение на служащия, компаниите жилят и държавната хазна. Причината е, че тя, защото няма механизъм, по който да ревизира дали ваучерите са достигнали до личния състав, дава данъчни облекчения на сдружението въз основа единствено на заявените от него числа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР