Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на

...
Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 23 октомври

Редакционният екип на показва късия обзор на печата, отдаден на новинарските акценти, за днешния 23 октомври, сряда.
Вестник " Сега "
Изданието отбелязва, че България ще се отърве скоро от мониторинга на Брюксел и ще бъде оставена сама да следи битката си с корупцията и проведената престъпност, разгласи Европейската комисия на Жан-Клод Юнкер, която дни преди приключването на мандата си разгласява годишните отчети по Механизма за съдействие и инспекция (МСП), който работи от 2007 година Румъния обаче ще продължи да бъде следена по този механизъм от Брюксел, тъй като, вместо да резервира напредъка си, е отбелязала поврат в използването на върховенството на закона. Така двете страни, поради чиито недостатъци в правосъдните системи породи МСП преди 12 години, следва за първи път да бъдат разграничени, разяснява още " Сега " на своята първа страница.
Вестник " 24 часа "
Всекидневникът обръща внимание на обстановката в Северна Сирия в подтекста на военната намеса на Турция в района. Става ясно, че кюрдските бойци са уведомили американската администрация, че са се изтеглили изцяло от желаната от Турция зона за сигурност. Това става преди приключването на примирието, контрактувано от Вашингтон и Анкара. Силите за отбрана на народа, които са главната съставка на Сирийските демократични сили, са обсъждани от Анкара като терористична организация, обвързвана с Кюрдската работническа партия, напомня " 24 часа ".
Вестник " Труд "
Ежедневникът се стопира на горещата тематика в българския футбол от последните дни, като разяснява, че надалеч преди своя дебют отпред на България, новият селекционер Георги Дерменджиев е оживял на поста си. Опитният ментор си стисна ръцете с отговорника за националния тим Йордан Лечков, заменяйки напусналия в петък Красимир Балъков. Часове по-късно Венцеслав Стефанов, член на Изпълкома към БФС и притежател на „ Славия “, възропта против назначението и предложи на собствен ред Николай Киров, някогашният треньор на „ Ботев “ (Пд). В последна сметка обаче Дерменджиев бе одобрен като народен селекционер.
Вестник " Монитор "  
50 реликви от времето на Велика България ще могат да се видят в в Националния археологически институт с музей към Българска академия на науките. Най-ценната находка измежду тях е щандарт със сребърен орел с византийски монограм, написа вестникът. Всички артефакти са от по този начин нареченото богатство от Вознесенка. Те са пръснати сред четири музея в Украйна и в този момент за пръв път се събират и ще бъдат показани в изложабата „ Съкровището от Вознесенка и неговата ера “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР