Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на

...
Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 17 октомври

Редакционният екип на показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 17 октомври, четвъртък.
Вестник " Сега "
Българският футбол от години неглижира деянията на расизъм и това е една от аргументите да се стигне до събитията на мача България - Англия в понеделник, написа изданието по горещата тематика. Вече десетилетие у нас се приказва за този проблем единствено около някой показан от почитатели нацистки знак, и то в случай че внимателен фотограф или оператор го снимат и медиите наблегнат на случая. Превенция няма никаква, няма и съответни санкции, канстатира още " Сега " на своята първа страница.
Вестник " 24 часа "
Темата продължава и по страниците на всекидневника. Става ясно, че Специализираната прокуратура е оповестила на уеб страницата си, че все още дейностите по следствието на ГДБОП в БФС не престават, само че те няма да бъдат коментирани, до момента в който не бъдат събрани всички доказателства по случая. " Във връзка с високия публичен и медиен интерес към осъществените на 15 октомври 2019 година дейности по следствието на Специализираната прокуратура и ГДБОП в БФС На този стадий даването на информация за продължаващите с висока активност дейности не е в полза на следствието на Специализираната прокуратура. Данни за резултатите ще бъдат предоставени в оптимално огромен размер при първа опция по преценка на наблюдаващия прокурор ", цитира известието на държавното обвиняване медията.
Вестник " Труд "
Ежедневникът отбелязва, че Турция има готовността да отговори на каквито и да е наказания от страна на Съединени американски щати, провокирани от военната интервенция на Анкара в Сирия. Това е декларирал турският министър на външните работи Мевлут Чавушоглу, представен Reuters, като e допълнил, че всевъзможни закани за интернационалните наказания против страната са неприемливи. Пред Народното събрание в Анкара Чавушоглу е показал, че връзките на страната с Вашингтон се намират в сериозна точка.
Вестник " Монитор "
Републиканските консултанти от медицинските специалности към този момент ще получават възнаграждения, основани на проценти от клиничните пътеки, написа изданието. Това планува план за изменение и допълнение на Наредба 47, която регламентира техните отговорности. 
Размерът на възнагражденията им не може да бъде по-малко от 15% от цената на съответната клинична пътека, клинична или амбулаторна процедура, в случай че става въпрос за консултация без оперативна интервенция. Ако консултацията е с оперативна интервенция, то заплащането на консултанта потегля най-малко от 30% от цената на съответната клинична пътека, клинична или амбулаторна процедура. Тези числа са залегнали в проектодокумента, прецизира още " Монитор ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР