Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на

...
Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 15 август



Редакционният екип на показва късия обзор на печата, отдаден на новинарските акценти от вестниците, за днешния 15 август, четвъртък.
Вестник " Сега "
Ежедневникът разяснява, че кариерата на някогашния началник на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев е влезнала в шеметна въртележка. Само преди две седмици той към момента ръководеше Антикорупционното звено (КПКОНПИ), а преди 10 дни Висшият правосъден съвет прекъсна ваканцията си изключително, с цел да го върне на работа в Спецпрокуратурата. Преди да изкара и една работна седмица като прокурор обаче, Георгиев беше назначен от държавното управление за консул във Валенсия, Испания. " Сега " акцентира, че решението е взето на закрито съвещание на 9 август, само че за него се разбра през вчерашния ден (14 август), когато беше оповестено в осведомителната система на Министерския съвет. Консулската работа на Георгиев ще обгръща самостоятелните области Валенсия, Мурсия, Кастиля ла Манча и Балеарските острови.

Вестник " 24 часа "
Сформиране на Национален координационен съвет, увеличение броя на координаторите по донорство, образования, възобновяване на нужната инсталация, персонално присъединяване на шефовете на лечебни заведения за разкриване и поддържане на донори, включване на тематики за трансплантацията и донорството в образователните проекти на междинните учебни заведения. Това са част от измененията, които планува планът на Национална стратегия за поощряване на донорството и подкрепяне на трансплантацията 2019-2023 година, на които подчертава изданието. Вестникът написа и че документът към този момент е оповестен за публично разискване на уеб страницата на Здравното министерство. 
Вестник " Труд "
Всекидневникът отбелязва, че България към този момент е в топ 5 на страните от Европейски Съюз с максимален растеж на стопанската система. През второто тримесечие на годината Брутният вътрешен артикул (БВП) на страната нараства с 3,3% на годишна база, сочат експресните оценки на Национален статистически институт. Отличниците в Европейски Съюз са Унгария с 5,1% растеж на Брутният вътрешен продукт и Румъния с 4,6%. По-добре от нас се показват още Полша с 4,1% растеж на стопанската система и Литва с 4%, демонстрират още данните на " Евростат ".
Вестник " Монитор "
И още от прегледа на печата. Камерите по пътищата до няколко седмици ще стартират да снимат за междинна скорост на пътя. Така водачите няма да отърват санкцията, като понижават скоростта на местата, където знаят, че има устройства. Стационарните камери не са решение. Когато има права със междинна скорост, резултатът ще бъде доста по-голям, стимулира се по-рано основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Става ясно, че системата, като се изключи че ще мери междинната скорост, ще ревизира и за съществуване на подписана „ Гражданска отговорност “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР