Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини от изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини от изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 24 май

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести от миналия ден, 24 май.
ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 60-ТЕ: БИЛИ ДО БОРОВЕЦ ПРОЧЕТИ ОЩЕ: HTTPS://WWW.ACTUALNO.COM/TOPNEWS/JADRENI-ORYJIJA-V-BYLGARIJA-PREZ-60-TE-BILI-DO-BOROVEC-NEWS_676181.HTML © ACTUALNO.COM
ПРОГОВОРИХА ПОСЛЕДНИТЕ, ВИДЕЛИ БОЯН ПЕТРОВ ЖИВ
Италианските катерачи Адриано Бонмасар и Романо Себастиани са последните, които са общували с българския планинар Боян Петров в подножието на Шиша Пангма в Хималаите. Подобно на него, те също се били устремили към върха, само че се отказали поради тежките метеорологични условия.
СЕВЕРНА КОРЕЯ УНИЩОЖИ ЯДРЕНИЯ СИ ПОЛИГОН
Северна Корея демонтира своя полигон за нуклеарни проби, оповестиха медиите, поканени да участват на церемонията в четвъртък. Пхенян разгласи проекта си за " изцяло " разрушение на оборудването " Пунгхери " в североизточната част на страната, като предложения задгранични публицисти да станат очевидци на заличаването.
ЕРДОГАН съдебна експертиза МОЛИ: НЕ СМЕНЯЙТЕ ЛИРАТА ЗА ДОЛАРИ, БЪДЕТЕ ПАТРИОТИ
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган насочи апел към всички турци да не обменят турските лири за долари на фона на продължаващите рекордни ниски курсове на националната валута, осведоми телевизионния канал NTV, представени от " Фокус ". „ Обръщам се към нацията. Моля ви не заменяйте нашите лични пари за валута. Истинският национализъм и почитание на локалните полезности е тъкмо това. Няма причина да не се оправим с казуса с валутните курсове. След изборите ще бъдат подхванати „ по-различни мерки”, убеждавам ви”, дава обещание Ердоган.
ИВАН БАКАЛОВ: МЕДИИТЕ НАРОЧНО МЪЛЧАТ ЗА ДАРЕНИЕТО НА СЛАВИ ТРИФОНОВ
На конференция в Българска телеграфна агенция Слави Трифонов разгласи, че подарява парите от концерта в Лондон за деца с увреждания. Сумата съгласно разнообразни източници ще е сред 2 и 4 млн. лв., много съществено подаяние, без значение дали някой харесва или не Трифонов. Освен бТВ, никоя телевизия не заяви за това. От уеб страниците единствено " Офнюз " (и Actualno.com, бел.ред)и от вестниците единствено " 24 часа ". Това наподобява на тотална осведомителна завеса.
Съединени американски щати И КОАЛИЦИЯТА УБИХА 12 ЛОЯЛНИ НА АСАД БОЙЦИ
Въздушен удар по позициите на сирийската войска в източната част на Сирия през нощта е умъртвил най-малко 12 от лоялните към режима бойци, заяви Сирийски наблюдаващ за правата на индивида (СНПЧ).


МАКРОН НА ИСТОРИЧЕСКА СРЕЩА С ПУТИН: РЕШАВАТ ЗА ИРАН, УКРАЙНА И СИРИЯ
Френският президент Еманюел Макрон ще посети Санкт Петербург в четвъртък, с цел да се срещне с съветския си сътрудник Владимир Путин, с цел да обсъдят нуклеарната договорка с Иран, както и споровете в Сирия и Украйна. Това е първото посещаване на Макрон в Русия като президент. Европа и Москва вършат дипломатически старания, с цел да спасят договорката с Иран, която в този момент е застрашена след неотдавнашното заявяване от страна на Съединени американски щати, че се отдръпват.
РУСКОТО ПОСОЛСТВО: ЮЛИЯ СКРИПАЛ ГОВОРИ ПОД НАТИСКА НА БРИТАНЦИТЕ
Руското посолство в Лондон изиска среща с Юлия Скрипал, с цел да се увери, че тя не отхвърля помощта им срещу волята си. Tова съобщи пресаташето на посолството, малко след видеообръщението на Юлия, която съобщи, че няма потребност от грижите на самото посолство.
ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 60-ТЕ: БИЛИ ДО БОРОВЕЦ
Комунистическа България в продължение на съвсем половин век остава единственият изцяло предан балкански съдружник на Москва и на Варшавския контракт. Живков и предшествениците му водят политика на съвършена честност, която трансформира Народна република България в нуклеарен пленник на Москва и в участник в окупацията на Чехословакия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР