Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важното от деня, 25

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важното от деня, 25
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за дена, 25 май

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важното от деня, 25 май (понеделник):
САМО 6 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС ЗА ДЕНОНОЩИЕ У НАС
Само 6 нови случая на COVID-19 са открити у нас за последните 24 часа. Те са регистрирани след направени общо 443 проби, заяви доцент Димо Димов от Националния действен щаб. Четирима от изследваните с открит ковид са настанени за болнично лекуване. С новите случаи броят на инфектираните у нас към този момент е 2 433 души.
ЕКСПЕРТ: ЕДВА ЛИ ЩЕ ИМА ВТОРА ВЪЛНА ОТ КОРОНАВИРУС
„ От това, което виждаме, втора вълна надали ще има. Трябва да приемем обаче, че този ковид най-вероятно няма да изчезне. За да има втора вълна са нужни предпоставки за това “, съобщи за „ Здравей, България “ ръководителят на НСОПЛБ доцент Любомир Киров.
ОТПАДА 14-ДНЕВНАТА КАРАНТИНА ЗА ШОФЬОРИТЕ НА МЕЖДУНАРОДНИ ПРЕВОЗИ
От през днешния ден пада карантината за интернационалните транспорти и автобусните превозвачи. Така всеки, който минава през страната, даже директно, няма да се постанова да остава под карантина.
ЕКСПЕРТИ: КОРОНАВИРУСЪТ УВЕЛИЧАВА ЗАПЛАХАТА ОТ БИОТЕРОРИЗЪМ
Използването на биологични оръжия като вируси и бактерии най-вероятно ще се усили, откакто отмине пандемията от ковид. За това предизвестяват специалисти по сигурността от Съвета на Европа, представени от " Дойче веле ".
В ТУРЦИЯ ПРАЗНУВАТ РАМАЗАН БАЙРАМ В ИЗВЪНРЕДНА ОБСТАНОВКА
Мюсюлманските страни в Близкия изток и Северна Африка посрещат празника Еид ал-Фитр, с който се слага завършек на поста по време на свещения месец Рамазан. В прилежаща Турция тридневният празник, който ще приключи във вторник, е прочут с името Рамазан байрам и тази година се отбелязва в изключителна конюнктура поради битката с ковид.
ЧЕРНА ГОРА Е ПЪРВАТА СТРАНА БЕЗ БОЛНИ ОТ КОРОНАВИРУС В ЕВРОПА
Няма към този момент интензивно заболели с ковид в Черна гора. Това заяви държавното управление на страната.
САМО 10 ОСТРОВНИ ДЪРЖАВИ ОСТАВАТ НЕЗАСЕГНАТИ ОТ КОРОНАВИРУСА
Само 10 дребни островни страни в Тихия океан не са наранени от международната пандемия от ковид. Това сочи обработката на резултатите на института " Джонс Хопкинс " и " Ал Джазира ", обработени от statista.com.
ЧАСТНИТЕ ЗАНИМАЛНИ СА ПРЕД ФАЛИТ, АЛАРМИРАТ СОБСТВЕНИЦИ
Частните занимални са на ръба на банкрута. Заради ковид, те не работят към този момент над два месеца, а притежателите им не престават да заплащат разноски за наеми, съоръжение и заплати, оповестява Нова телевизия.
КЗП: НАЙ-РАНО ПРЕЗ ЕСЕНТА ЩЕ съдебна експертиза ВРЪЩАТ ПАРИ НА ТУРИСТИ
Най-рано от есента ще стартира връщането на парите на туристите, чиито пътувания са се провалили болести оповестената пандемия от ковид. Това плануват последните ремонти в българското законодателство, подсети Игнат Арсенов от Комисията за отбрана на потребителите в утринния блок на Българска национална телевизия.
17 ПЛАЖА С БЕЗПЛАТНИ ЧАДЪРИ И ШЕЗЛОНГИ, НА ОСТАНАЛИТЕ – ЦЕНИ ОТ 1 ДО 5 ЛЕВА
17 плажа по българското Черноморие отварят с безвъзмездни чадъри и шезлонги за туристите. Това разгласи в Слънчев бряг министърът на туризма Николина Ангелкова.
БОИЛ БАНОВ: 30 000 ЛЕВА ГЛОБА ЗА ДУПКИТЕ Пожарна охрана ФАСАДАТА НА СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ
" Ще бъде наложена оптималната санкция за надупчването на постройката на Софийския университет поради слагането на климатици – към 30 000 лв. ". Това съобщи министърът на културата Боил Банов в „ Тази заран “ по БТВ.
КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ: КРИЗАТА НЯМА ДА съдебна експертиза ОТРАЗИ НА БЮДЖЕТА ЗА МОДЕРНИЗАЦИЯ НА АРМИЯТА
„ Икономическата рецесия поради ковид няма да се отрази на бюджета за модернизацията на българската войска “. Това съобщи пред публицисти вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в местността " Костина " край тетевенското село Рибарица.
РАЗСЛЕДВАТ КОНТРАБАНДА НА 100 КГ ХЕРОИН ЗА НАД 9 МЛН. ЛЕВА, ЗАЛОВЕН НА “КАПИТАН АНДРЕЕВО “
Окръжната прокуратура в Хасково следи досъдебно произвеждане за контрабанда на повече от 100 кг високорисково наркотично вещество - хероин (100,440 кг), на обща стойност 9 039 600 лв., заяви БГНЕС.
ДОБРА НОВИНА: ОСВОБОДИХА БЪЛГАРСКИЯ КАПИТАН, ОТВЛЕЧЕН КРАЙ БРЕГОВЕТЕ НА БЕНИН
Българският капитан, похитен от пирати край крайбрежията на Бенин в Африка, към този момент е на независимост и се намира в европейска страна. Очакваме го скоро да се завърне в България! Това написа във Фейсбук външният министър Екатерина Захариева.
THE WASHINGTON POST: СЪДБАТА НА ЛИБИЯ Е В РЪЦЕТЕ НА ТУРЦИЯ И РУСИЯ
Поредица от трагични промени във военната обстановка в Либия отслаби очакванията на един пълководец, че ще успее да ръководи тази богата на петрол северноафриканска страна и разреши на Турция и Русия да укрепят позициите си в един от най-важните райони на света. Това написа американското издание The Washington Post в материал, показан от Агенция Фокус.
БУМ В ПРОДАЖБИТЕ НА КНИГИ ВЪВ ФРАНЦИЯ
Продажбите на книги във Франция се покачиха, откогато страната стартира да облекчава блокирането, излитайки до над 230 % за седмица, демонстрира изследване в понеделник, представено от БГНЕС.
ЛЕГЕНДАТА НА QUEEN БРАЯН МЕЙ Е ПРЕТЪРПЯЛ ИНФАРКТ
Китаристът на именитата група Queen Брайън Мей разкри, че е бил в болница след претърпян инфаркт. Това той направи посредством видео, оповестено в Instagram, което самичък озаглави „ Моите медицински завършения! “.
СВЕТИТЕЛ, ХИРУРГ, ИЗПОВЕДНИК ЛУКА
Архиепископ Лука, в света Валентин Феликсович Войно-Ясенецки, е роден на 27 април 1877 година. Завършва гимназия и " рисувално учебно заведение ", а в 1903 година и медицинския факултет на Киевския университет " Св. Владимир ". Защитава докторска дисертация, работи като хирург в Ташкент и преподава в медицинския факултет. Оглавява катедрата по оперативна хирургия и топографическа анатомия в Държавния Туркестански университет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР