Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важното от деня, 24

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важното от деня, 24
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за, деня 24 май

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важното от деня, 24 май (неделя):

ПАТРИАРХЪТ ОГЛАВИ ПРАЗНИЧНИЯ МОЛЕБЕН ЗА 24 МАЙ (СНИМКИ)
Патриарх Неофит оглави празничната работа и молебен по случай 24 май- Денят на българската книжовност и култура. Десетки миряни се стекоха в храма и се помолиха за здраве и благополучие.
" Да бъде благословено и да пребъде делото на българската и славянска православна нематериалност и просвета, съобщи в Обръщение на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.
РАДЕВ ПОДНЕСЕ ВЕНЦИ ПРЕД ПАМЕТНИКА НА СВЕТИТЕ БРАТЯ И ОТПРАВИ ПОЗДРАВ
С нашия принос към международното културно благосъстояние през днешния ден ние би трябвало да се усещаме сродени с нашата писменост, език и общата ни културна памет. Това съобщи президентът Румен Радев от Народната библиотека " Свети Свети Кирил и Методий ", където сервира цветя пред паметника по случай 24 май - Деня на просветата, културата и славянската книжовност.
КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ: ПРОМЕНИТЕ В СВЕТА ЩЕ съдебна експертиза ОТРАЗЯТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
„ В просветителната система вървим дружно... Всички специалности са значими, само че в случай че имаме положителни учители, ще имаме положителни експерти във всички останали области “. Това сподели пред БНР министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. По думите му „ нищо не може да размени присъственото образование, само че всички просветителни системи ще търсят микса с цифровото “.
БОРИСОВ ИЗУМИ: АКО ПОЛУЧА ПИСМО ОТ " ЛЕВСКИ " ЗА АКЦИИТЕ, ЩЕ Гражданско отделение СКЪСАМ
Министър-председателят Бойко Борисов още веднъж съобщи, че не се интересува от тематиката с акциите на " Левски ", които му бяха джиросани от обвинения предприемач Васил Божков на 13 май. Тогава министър председателят отхвърли да ги одобри, а след това посочи, че не желае да бъде замесван и няма проблем по въпроса. " Какво общо имам аз с " Левски ", че да ми се пращат писма. Не се интересувам и няма да разясня въобще. Ако някой желае да направи положително на " Левски ", ще даде акциите на Наско Сираков. Ако има такова писмо, ще го скъсам и ще го хвърля "  
ВАСИЛ БОЖКОВ ИЗГЛЕЖДА ПАК съдебна експертиза ПОДИГРА НА БОЙКО БОРИСОВ И ОТЧЕТЕ ВАРВАРСКО ОТНОШЕНИЕ КЪМ КУЛТУРАТА
Честит празник на всички грамотни. Да съберем 1,2,5 милиона помощ за 3 курса. На VG по правопис, на ББ по правоговор, на ИГ по четене, написа в Twitter обвиненият предприемач Васил Божков във връзка Денят на българската култура и просвета и на славянската книжовност.
Министерство на вътрешните работи ПОТВЪРДИ ПРИЧИНАТА ЗА СМЪРТТА НА ВАРНЕНСКИЯ ЖУРНАЛИСТ ГЕОРГИ АЛЕКСАНДРОВ
Никакво подозрение нямаме за повода за гибелта. Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов на ексклузивен брифинг във Варна във връзка гибелта на варненския публицист Георги Александров. Причината за гибелта е удавяне, сочат резултатите от аутопсията. Установени са контузии, в резултат на рухване. Не са открити никакви медицински находки и контузии, които да са породени от принуждение. Досъдебното произвеждане работи по две съществени хипотези - трагичен случай и самоубийство.
ШАНСЪТ ЗА УСПЕХ НА ВАКСИНА СРЕЩУ КОРОНАВИРУС ПАДНА С 50%
Тъй като разпространяването на вируса във Англия понижава и лекарите записват все по-малко инфектирани, основателите на имунизацията евентуално няма да могат да употребяват задоволителен брой доброволци за идващия стадий на тестване на новия тип ваксина против ковид. Ако COVID-19 не се популяризира, доброволците няма да могат да срещнат вируса, което няма да разреши на учените да оценят резултата от новата ваксина, която се тества при хора от 23 април. През юни ще бъдат оповестени резултатите от първата фаза на клиничните изпитвания, извършени във Англия. Ако те бъдат сполучливи, ще продължат в други страни.
ЗАПОЧНА ДЕЛОТО ЗА ПОДКУП СРЕЩУ БЕНЯМИН НЕТАНЯХУ
Първото съвещание на съда има механически темперамент. На него, както и по време на идващите съвещания, ще се разисква редът на слушанията, а юристите на обвинения ще имат опцията за избран период от време да се срещнат със наличието на делата. Очаква се съдът да изслуша към 300 очевидци на обвиняването и делото да отнеме минимум няколко месеца, като не се изключва опцията да продължи с години. Най-сериозните обвинявания против Нетаняху са за взимане на рушвет и са повдигнати по по този начин нареченото „ дело 4 000 ”за лобиране в интерес на най-голямата телекомуникационна група в страната „ Безек ” в подмяна на позитивно отразяване на политиката на Нетаняху в следената от компанията интернет-платформа „ Walla ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР