Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 4 юни

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 4 юни.
ОБРАТ В БРЮКСЕЛ: Екологичен потенциал ГЛАСУВА ПАКЕТА ЗА МОБИЛНОСТ В ИНТЕРЕС НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ
Обрат в Брюксел – отпаднаха част от текстовете, против които българските превозвачи стачкуваха. Т. нар. пакет „ Макрон” беше гласуван от комисията по превоз в Европарламента.
БОРИСОВ И МОСКОВСКИ: ИМАМЕ ПЪЛЕН УСПЕХ НА ПРЕДЛОЖЕНИЯТА Пожарна охрана ПАКЕТА " МОБИЛНОСТ "
За момента на равнище транспортна комисия има безусловно цялостен триумф на предложенията, които сме предали, следва гласуването в Екологичен потенциал. Около тази теза се сплотиха министър председателят Борисов и транспортният министър Московски.
БДЖ ПРОДАВА ЦЕНТРАЛАТА СИ ЗАРАДИ ДЪЛГОВЕ
Сградата, в която се обитава администрацията на БДЖ, на ул. „ Иван Вазов” в центъра на София, е оповестена за обмен с начална цена от над 7 млн. лв.. Това излиза наяве от съобщение, качено в уеб страницата на Камарата на частните правосъдни реализатори.
ЕКСПЕРТ ОТ Българска академия на науките: КОГАТО ЕВРОЗОНАТА КИХНЕ, БЪЛГАРИЯ ХВАЩА ПНЕВМОНИЯ
В момента стопанската система на България е по-нестабилна, започваме отново да натрупваме несъответствия. Голям риск има в имотния пазар, който би трябвало да се следи деликатно. Прегрее ли той, не можем да спасим стопанската система. Рисков фактор са и обществените разноски и тяхната успеваемост. Трябва да гледаме, несъмнено, и какво се случва в еврозоната, тъй като когато еврозоната кихне, ние хващаме пневмония.
КОГА ПРОКУРАТУРАТА БЪРЗА И КОГА НЕ Ѝ ПУКА?
Сметката за систематизиране сред кредиторите на " Корпоративна комерсиална банка " е в основата на подаденият от Неправителствени организации " Ние, Гражданите " сигнал за подправяне на документи, който не можа да трогне цели 5 месеца нито една институция. Това написа уеб сайтът " войната КТБ ".
КАРАКАЧАНОВ ОТКРИТО ПОИСКА СЪЖИВЯВАНЕ НА ОТНОШЕНИЯТА С РУСИЯ ЧРЕЗ АЕЦ " БЕЛЕНЕ
Аз съм български политик, българският интерес е над всичко. България има интерес от насърчаване на връзките с Русия. В региона на енергетиката би трябвало да съживим тези връзки – и що се отнася до АЕЦ " Белене ". Да не бъркаме стопанската система със сигурността. Това съобщи военният министър Красимир Каракачанов минути откакто сподели, че можело да си намерения дали да пусне компании от страни, които поддържат пакет " Мобилност " във тип, вредящ на българските превозвачи.
ЕКСПЕРТ: ЕДНА ТРЕТА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА ИЗРАСТВАТ В СРЕДА НА НАСИЛИЕ
" Една трета от децата в българските фамилии израстват в конюнктура на принуждение ". Това изясни психологът Иван Игов за организация " Фокус " по отношение на Международния ден за отбрана на децата, жертви на експанзия.
ПЕЧАЛБАТА ОТ НЕЗАКОННА ТЪРГОВИЯ НА ЦИГАРИ - МИЛИАРДИ, НО ЗА 11 ГОДИНИ
2,6 до 3,6 милиарда лв. – това е облагата от противозаконната търговия с цигари за последните 11 години в България. Сумата е сравнима с приходите от облагането на законната търговия единствено за 1 година – да вземем за пример през 2017 година в българската хазна са влезнали 2,9 милиарда лв.. Това сочи взаимен разбор на Института за пазарна стопанска система (ИПИ) и социологическата организация " Алфа Рисърч "
ПРЕВОЗВАЧИТЕ С РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ Европейски Съюз, АКО ПЛАНЪТ " МОБИЛНОСТ " БЪДЕ ПРИЕТ
Превозвачите у нас ще предизвикват народен референдум за излизането на България от Европейски Съюз, в случай че плануваните ограничения в законодателния пакет за подвижност в Европейски Съюз бъдат признати, заяви БНР. По-рано през днешния ден представители на българските превозвачи организираха изключителна среща с министъра на превоза Ивайло Московски, на която бяха разисквани оферти за промени в мобилния пакет, който стана прочут като пакета " Мобилност " или пакета " Макрон ".
ПАЗАРДЖИК И СЛИВЕН - ГРАДОВЕТЕ, В КОИТО НАЙ-ЧЕСТО УЧЕНИЦИ НАПУСКАТ УЧИЛИЩЕ
Пазарджик и Сливен - това са двата български града, в които отпадат най-вече деца от учебно заведение (от I до VIII клас), като не броим най-големите градове. Най-малко деца отпадат от прогимназията в Смолян и Габрово. Това сочи последният отчет на Националния статистически институт за образованието през образователната 2017/18 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР