Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 23 януари

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 23 януари.
НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ: ПРИЕХА ЗАКОНОПРОЕКТА НА СИМЕОНОВ ЗА СПИРАНЕ НА ЧАСТНИТЕ ЛОТАРИИ
Скоропостижно, за по-малко от 30 минути депутатите от бюджетната комисия в Народното събрание одобриха законопроекта на Валери Симеонов за смяна на Закона за хазарта. Той мина с 11 гласа " за " и 6 " въздържал се ". По създание законопроектът постанова страната като напълно определящ разпоредбите в бранша на лотарийните игри. Той обаче е в директно несъгласие с нов законопроект, пуснат на публично разискване от финансовото министерство т.е. от ръководещите, в който се предлага друг режим на лицензиране от доста рестриктивния, предлаган от Симеонов, както и друго данъчно облагане.
Народоосвободителна въстаническа армия ТАКСА ЗА ЛОТАРИИ И БЕЗ МОМЕНТАЛНО ОТНЕМАНЕ НА ЛИЦЕНЗ ПРЕДЛАГА ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ
Нова, само че единна такса за
хазартни игри от вида лотарии и така нататък предлага със законопроект за основаване на Национална организация по хазарта предлага финансовият министър Владислав Горанов. Освен това, с смяна през преходни и заключителни разпореждания, ръководещите показват, че " издадените от Държавната комисия по хазарта лицензи резервират действието си до приключване на периода им " (параграф 3). Де факто, препоръчаната втора смяна от финансовия министър - тази за лицензите, влиза в непосредствено несъгласие със законопроекта на водача на НФСБ Валери Симеонов. Симеонов искаше в Закона за хазарта да се сътвори нов член - член 48а, с който да се даде право единствено на Спортния тотализатор да провежда лотарийни игри, след приемане на съответния лиценз.
БОРИСОВ ЗА ХАЗАРТА: АКО ДОКЛАДЪТ ЗА ИНСПЕКЦИЯТА Е ВЕРЕН, ЩЕ ИМАТ ПРОБЛЕМ МНОГО ХОРА
Ако отчетът, който прави Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) в Комисията по
хазарта е правилен, ще имат проблем доста хора. Това предизвести министър председателят Бойко Борисов преди постоянното държавно съвещание. Министър-председателят заяви, че от няколко дни, до момента в който е бил на срещата в Давос, в общественото пространство са се ширели дълбоки лъжи по отношение на това, че някой има концепция да национализира частен хазартен бизнес. Борисов съобщи, че на неговото бюро е имало отчет на АДФИ, в който се споделя, че са засечени разлики от неплащане на такси за стотици милиони. В този отчет обаче на никое място не попада името на футболния клуб " Левски ". И в тази връзка министър председателят недоумява каква е връзката.
ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ОТРЕЧЕ ДА ДАВА ХАЗАРТА НА ПЕЕВСКИ: НИКОЙ НА МЕН НЕ МОЖЕ ДА МИ КАЖЕ КАКВО ЩЕ ПРАВЯ
Лидерът на НФСБ по този начин и не отговори на въпрос на юрист на " Евробет " за какво законопроектът му няма финансова аргументация и какъв брой пари в действителност ще влязат в държавния бюджет, а отвърна с въпрос дали юристът бил парламентарен арбитър. Симеонов сподели и, че в този момент поправя законова неправда, направена от Йордан Цонев през 2014 година, която разрешила пари да отиват към " притежателя на Lafka " и надлежно към Движение за права и свободи. Лидерът на НФСБ уточни, че в този момент желае със своята корекция да печели политически дял и че цялата 2014 година Васил Божков не платил и една стотинка поради поправката на Цонев. В отговор Йордан Цонев сподели, че не е правилно, че защитил
лотариите и била изтървана думата " лотария " в закона преднамерено - тъй като в пленарна зала, по времето на Орешарски, било променено предлагането му да написа категорично за лотариите, защото тогава, по думите му, връзките при ръководещите били по-обтегнати, а по-късно Менда Стоянова внесла законопроект за двойно данъчно облагане на хазарта.
ТРАМВАЙНА КАТАСТРОФА В СОФИЯ, ИМА ЗАГИНАЛ
Сигнал за верижна злополука сред четири трамвайни мотриси в региона на жк " Дружба ", бул. " Искърско шосе “ е подаден днес към 11:30 часа, оповестява Министерство на вътрешните работи. Инцидентът е станал след спирка на трамвай 20 в региона.Един човек е умрял, а други шестима са потърпевши при конфликта.
ТРИМА РУСНАЦИ СА С ОБВИНЕНИЕ ЗА ОПИТ ЗА УБИЙСТВО НА ЕМИЛИЯН ГЕБРЕВ
Същите са упрекнати за това, че в интервала от 28.04.2015 година до 04.05.2015 година в гр. София, като съизвършители са създали опит съзнателно да умъртвят Гебрев по метод и със средства, рискови за живота на мнозина, като действието е осъществено посредством интоксикация с неидентифицирано вещество с фосфороорганичен темперамент.
ОТНОВО съдебномедицинска експертиза ПЪРВИ Пожарна охрана КОРУПЦИЯ В Европейски Съюз
Международната неправителствена организация „ Трансперънси интернешънъл “ разгласява днес своя Индекс за усещане на корупцията за 2019 година в 180 страни. Калин Славов, изпълнителен шеф на асоциация „ Прозрачност без граници “, напомни пред БНР, че показателят съставлява канара от 0 до 100, в която 0 е най-високо, а 100 е най-ниско равнище на корупция. Индексът е композитен и е стъпил на няколко проучвания – в световен проект те са 13, а за България – 10 и са на разнообразни интернационалните организации, които дават разнообразни сечения на обществото и стопанската система.
АВРАМОВА: РЕМОНТЪТ НА СТЕНАТА НА " СТУДЕНА " Е ИЗВЪРШЕН ПРИ НЕПРЕКЪСНАТА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ЯЗОВИРА
Основните действия по водния откос са осъществени в интервала 2017-2018 година с монтиране на водонепропусклива система, състояща се от ПВЦ гоемембрана, дренажен слой, система за отводняване зад геомембраната и система за закрепване към стената.
ЧЛЕНОВЕТЕ НА Висш съдебен съвет СЪС СЕРИОЗЕН КАРИЕРЕН БОНУС СЛЕД ПРОМЕНИ В ЗАКОН
Членовете на Висшия правосъден съвет да се назначават на същата или по-висока служба след преустановяване на мандата им. Това одобриха депутатите с ремонти на второ четене в Закона за правосъдната власт. Според в този момент настоящия закон след привършване на мандата членовете на Висш съдебен съвет можеха да се върнат на равна по степен служба в органите на правосъдната власт, а за по-висок пост трябваше да се явяват на конкурс.
13 СА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРАНИ, ЗАСТРАШЕНИ ДА съдебна експертиза ПРЕВЪРНАТ В ПУСТИНИ
Опустиняването (или тъй наречените дезертификация) заплашва средиземноморски страни като Испания и Гърция от известно време, само че в този момент визира и някои непредвидени елементи на Европа, като Унгария, споделя Моника Лакатос, маджарски метеоролог

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР