Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 11 декември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 11 декември.

Президентът може да внася промени в конституцията и аз ще се възползвам от това си право. Дебат за конституционна смяна ще има, съобщи пред bTV президентът Румен Радев. Той разясни, че има поради член 154 от Конституцията, съгласно който президентът има право да внесе промени в Конституцията.

" Президентът е този, който е обединителят на нацията. Опозиционен водач, който за 40 минути не сподели нито една добра дума за България. Омразата му дотам прелива, че не е нужно да разясня един опозиционен водач ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който участва на тържествено отбелязване на 30-годишнината от Съюз на демократичните сили. Борисов разяснява телевизионно присъединяване на президента Румен Радев.

В ПОЗИЦИЯ ПРЕД ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД БЪЛГАРИЯ ПОТВЪРДИ, ЧЕ НЯМА ДА РАТИФИЦИРА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ
Може ли Европейският съюз да одобри Истанбулската спогодба без да са съгласни всички членове на Европейски Съюз? Според публична позиция на България, утвърдена на днешното постоянно съвещание на държавното управление, това е невероятно - и повода са учредителните контракти за основаване на Европейски Съюз.
С ОПРАВДАНИЕ GDPR ДЪРЖАВАТА НЕ ПРОВЕРЯВА ВСИЧКИ СЛУЧАИ С НЕЗАКОННО ДОПЛАЩАНЕ В БОЛНИЦИТЕ
Изпълнителната организация медицински контрол (ИАМН) не може да ревизира сигналите на някои застрахователи за нерегламентирано доплащане в лечебните заведения, тъй като съдържат персонални данни на пациенти.
ДЕПУТАТИТЕ РЕШИХА: СОТИР ЦАЦАРОВ ОГЛАВЯВА АНТИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ
Със 165 гласа " за ", 30- " срещу " и 3-ма " въздържали се " депутатите взеха решение Сотир Цацаров да оглави КПКОНПИ. Цацаров бе препоръчан за поста от ръководещата коалиция, само че за избора му способстваха със своя глас 27 депутати от Българска социалистическа партия.
БЛС: ДВУСТРАННА ПНЕВМОНИЯ, РАЗВИЛА съдебна експертиза ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЪРЗО, Е УБИЛА 3-ГОДИШНИЯ АЛЕКС
" Стана ясно, че този случай се касае за извънредно тежка зараза, протекала по най-бързия метод. Двустранна пневмония с кръвоизливи в надбъбречните жлези. Състояние несъвместимо с живота. Настъпващо извънредно бързо. За страдание, науката не е всесилна. В международен мащаб умират повече от 800 000 души от пневмония годишно ".
КМЕТЪТ НА ПЕРНИК: БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА Министерство на регионалното развитие Е ХРОНИЧНО, РЕШЕНИЯ НЕ съдебна експертиза ТЪРСЯТ
" По предписание на премиера работната група към Министерство на регионалното развитие трябваше в незабавен порядък да реши казуса. За 1 месец тя се е събрала два пъти. За този 1 месец нищо от това, което беше разпоредено от премиера не е направено. Нови спешни групи в Перник, да вземем за пример. Появи се една от Благоевград за ден – два. Нови водохващания и водоизточинци. Нови разновидности за в допълнение докарване на вода към бент. " Студена ", като стартираме от " Софийска вода " през Долна диканя, през всички разновидности, които единствено стоят на хартия, без придвижване по въпроса ". 
ГОТВЯТ съдебна експертиза ПО-СТРОГИ ПРАВИЛА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ
Държавата очевидно се готви да наложи по-строги правила за приемане на българско поданство. Желаещите да получат поданство ще попълнят специфична декларация, в която категорично ще посочат в кои страни са били през последните 10 години. Това излиза наяве от промени в разпоредба, направени от Министерството на правораздаването и засягащи процедурата по предоставяне на българско поданство, написа в. " Сега ".
ФРАНЦИЯ ОБЯВИ ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА ВЪПРЕКИ ПРОТЕСТИТЕ
Премиерът на Франция Едуар Филип заяви, че държавното управление усилва възрастта за пенсиониране с две години, в случай че желаят французите да получават цялостна пенсия, осведоми АП.
ПРЕДИ ВОТА В UK: ДЖОНСЪН РАЗНАСЯ МЛЯКО, КОРБИН ПЛАШИ С ПРИВАТИЗАЦИЯ (ВИДЕО)
Ден преди изключителните парламентарни избори във Англия пристрастеностите са нажежени, само че като че ли единствено измежду политическия хайлайф, разясняват английските медии. Политическите наблюдаващи съзират незаинтересованост измежду електората.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР