Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 5 декември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден. 
Движение за права и свободи ОБВИНИ Българска социалистическа партия И ГЕРБ В ЗАДКУЛИСНА СДЕЛКА ЗА СУБСИДИИТЕ, НИНОВА ОТРЕЧЕ
Бойко Борисов и Корнелия Нинова са се договорили ГЕРБ да не са в цялостен състав, с цел да мине предлагането на Българска социалистическа партия за 8 лева партийна дотация на глас. Това обвиняване насочи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ пред публицисти в Народното събрание.
РАБОТОДАТЕЛИТЕ СА ТВЪРДО ПРОТИВ ВДИГАНЕТО НА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА
Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР - която включва четирите най-големи работодателски организации у нас) не поддържа предлагането за увеличение на минималната работна заплата от 560 на 610 лева от началото на 2020 година
ЛОШИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ РЕМОНТА НА " ГРАФА " - ВСЕ ПО-ВИДИМИ
Некачествената работа на изпълнителя „ Джи Пи Груп “ и очевидната липса на сериозен надзор от страна на Столичната община вършат все по-видими неприятните резултати от ремонта на централната столична улица „ Граф Игнатиев “ и региона към нея. Само месеци след откриването на обекта той все по-видимо има потребност от нова строителна интервенция, написа в. " Сега ".
ИЗВЕСТЕН ОРЪЖЕЕН ТЪРГОВЕЦ ПИТА КАК ОФШОРКА, СВЪРЗВАНА С ПЕЕВСКИ, ОБЩО ВЗЕТО РЪКОВОДИ ДЪРЖАВАТА
Вече не е необичайно, само че сагата продължава – преди не беше необичайно. Така оръжейният търговец Емилиян Гебрев разяснява по какъв начин върви следствието по опита за ликвидиране против него.
РИСКЪТ ОТ БЕДНОСТ Е ФАКТ И В БЪЛГАРИЯ
Жителите на Съединените щати и Израел са най-застрашени от беднотия, споделят специалистите от фондацията „ Бертелсман “. Проучването отбелязва,
ВИСШИСТИТЕ РАБОТЯТ НА ПОЗИЦИИ ЗА СРЕДНИСТИ, НО ПРОБЛЕМ НЯМА
Безработицата измежду приключилите висше обучение в последните 5 години е рекордно ниска, едвам 2.2%. Това, значи, че изискванията се усъвършенстват. Те обаче работят на позиции за хора с по-ниско обучение и са нископлатени. Това стана ясно думите на Георги Стойчев от " Отворено общество " по време на представянето на рейтинговата система на висшите образователни учебни заведения в България за 2019г., представен от БГНЕС.
ПОНЕ 100 ТОНА ПИЛЕШКО МЕСО СЪС САЛМОНЕЛА СТИГНА ДО БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР
Най-малко 100 тона пилешко месо със салмонела от Полша са стигнали до българския пазар, признаха от Агенцията по храните. Част от месото е конфискувано, към този момент няма данни за болни от салмонелоза консуматори, съобщи БНР.
НАРОДНАТА ЯРОСТ Е Пожарна охрана ЦЕЛИЯ СВЯТ
Светът не е обективен. Но това не е нещо ново. Новото е бързината и интензивността, с която националната гняв при тази неправда прелива в продължителни политически митинги. През последните няколко месеца недоволства обгърнаха и богатите, и бедните страни - мощните демокрации и мощните репресивни режими.
РУСИЯ ГОНИ БЪЛГАРСКИ ДИПЛОМАТ
Посланикът на Република България в Руската федерация Атанас Кръстин е бил извикан през днешния ден в Министерството на външните работи в Москва, където му била връчена нота. С нея, базирайки се на правилото на реципрочността, Министерството на външните работи на Руската федерация афишира за личност нон грата български посланик от посолството ни в Москва.
" ПРЕВОДЪТ " НА " ПОД ИГОТО ": СОПОТ ВЪЗСТАНА, ПРЕВОДАЧКАТА Е ГОРДА С ТРУДА СИ
Жители на град Сопот, подкрепени от общинската администрация, излизат на митинг против " превода " на романа " Под игото " на актуален български език. Недоволството си те ще изразят на знаково място в града - пред родната къща на патриарха на българската литература Иван Вазов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР