Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 15 ноември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден. 
ДЪРЖАВАТА ЩЕ ГЛОБИ ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО СОБСТВЕНИЦИ НА КЪЩИ ЗА ГОСТИ 
Държавата влиза на ход по абсурда с къщите за посетители. Огромно количество притежатели на парцели ще отнесат съществени наказания. Това се схваща от известие на Държавен фонд " Земеделие " по отношение на инспекциите по аферата, станала известна в медиите като " Къщи за тъщи ".

АНАНИЕВ БЕЗ ПОЗИЦИЯ ЗА БОЛНИЧНИТЕ, ОТБЯГНА И ВЪПРОС ДАЛИ ЩЕ съдебна експертиза СЪБИРАТ ТАКСИ ЗА ПРЕГЛЕД НА ДЕЦА
В коридорите на Народното събрание здравният министър Ананиев проговори по трансформиралата се в съществена тематика за скандалното предложение първият ден от болнични да не се заплаща. Той обаче по този начин и не изрази безапелационна позиция, а единствено регистрира създалото се напрежение.
Конституционен съд ОБЯВИ ЗА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ КРИТЕРИИТЕ, КОИТО ЗАСТРАШАВАХА СВОБОДАТА НА МЕДИИТЕ
Конституционният съд (КС) разгласи за противоконституционна наредбата от Закона за отбрана на персоналните данни (ЗЗЛД), с която бяха въведени 10 критерия, по които ще се преценя дали публицистите са спазили салдото сред правото на информация и това на отбрана на персоналните данни, когато са употребявали такива в свои материали. 
ГЕРБ И ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ ВЕЧЕ СЪВМЕСТНО ШИКАЛКАВЯТ ОТНОСНО ОТГОВОРНОСТТА ЗА БОЛНИЧНИТЕ
Нито " Патриотите ", нито ГЕРБ си признават от коя партия идва предлагането да отпадне компенсацията за първия ден от болничните. В взаимен коментар пред медиите в коридорите на Народното събрание финансовият министър Владислав Горанов и Искрен Веселинов от Обединените патриоти взаимно се оправдаваха, че предлагането е на ръководещата коалиция.
Съединени американски щати ИЗПРАЩАТ ПОСЛАНИЕ ДО СЪЮЗНИЦИТЕ - ТЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ ЗА ОТБРАНАТА СИ
Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър е в Сеул за среща с висши държавни чиновници, в това число президентът Мун Дже Ин и има намерение да остави ясно известие – Южна Корея би трябвало да компенсира Вашингтон за отбраната, която 28 000 бойци обезпечават. Това написа американското консервативно издание The Washington Examiner в собствен разбор, представен от организация " Фокус ".
ЗАЩО ИЗТОЧНА ЕВРОПА Е ТАКАВА: ПРОРОЧЕСТВАТА НА АДАМ СМИТ
Източноевропейските общества са през днешния ден по-богати и сполучливи от когато и да било в историята. И все пак са разочаровани от обрата, наложил се преди 30 години. Учението на Адам Смит дава положително пояснение за този абсурд, написа политологът Даниел Смилов в коментар за Deutsche Welle.
БТПП: РАБОТОДАТЕЛИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ НИТО ДЕН ОТ БОЛНИЧНИТЕ
Работодателите не би трябвало да се натоварват с нито един ден болнични. Това е кардиналното мнение на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) във връзка оповестеното през вчерашния ден предложение за неизплащането на първия ден от болничните.
САМОЛЕТНАТА КАТАСТРОФА НАД УКРАЙНА - ВСЕ ПО-БЛИЗО КРЕМЪЛ
Прокурорите, проверяващи злополуката на самолета на Malaysia Airlines над Украйна през 2014 година разгласиха серия прихванати телефонни диалози с присъединяване на полеви командири на сепаратистите и съветски служители, което демонстрира, че Москва е имала повече надзор над силите на опълченците, приети за виновни за ориста на самолета, в сравнение с се считаше по-рано, написа The Financial Times.
РУСИЯ съдебна експертиза Е НАМЕСИЛА В КОНФЛИКТА В КАТАЛУНИЯ?
Испания проверява допустима съветска интервенция в каталунските събития през 2017 година, когато локалната власт нелегално прогласи независимостта на Каталуния. Наяве излизат секрети диалози и телефонни известия, споделя Deutsche Welle.
РУСКИ ВЕСТНИК: Съединени американски щати И ТУРЦИЯ ОСТАВАТ ПРИЯТЕЛИ С РАЗНОГЛАСИЯ
Срещата сред президентите на Съединени американски щати и Турция – Доналд Тръмп и Реджеп Тайип Ердоган докара единствено до изясненост към към този момент известните връзки сред двете страни, написа съветският вестник " Комерсант ".
ФАНДЪКОВА: СКУЛПТУРАТА НА СЛАВЕЙКОВИ ЩЕ БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА
Скулптурата на Петко и Пенчо Славейкови ще бъде възобновена - към този момент сме поръчали изработването на нов бастун. Това написа в профила си във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка по-ранния сигнал на жители, че бастунът от статуята на Пенчо и Петко Славейкови е откраднат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР