Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 12 ноември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 12 ноември.
Българска социалистическа партия VS ГЕРБ ЗА БЮДЖЕТ 2020: УСТОЙЧИВО ИЗОСТАВАНЕ ИЛИ УСТОЙЧИВ РАСТЕЖ ПРЕДВИЖДА ТОЙ?
По философията на бюджета, той не е привързан с стопанската система. 45 – 47% приблизително от Брутният вътрешен продукт минава през бюджетите на страните в Европа. У нас е планувано тази година спямо предходните и идващите 3 години този дял да слезне до към 35%. Това значи, че в бюджета влизат към 12 милиарда лева по-малко, в сравнение с е европейският стандарт.
НОВО ПОСКЪПВАНЕ НА ШОФЬОРСКИТЕ КУРСОВЕ - ПОВЕЧЕ ПРАКТИКА, ПО-МАЛКО ТЕОРИЯ
Повече процедура, по-малко доктрина за бъдещите водачи. Това плануват промени в разпоредбите за шофьорските курсове, които разписа просветителният министър. Времето за доктрина се понижава с 14 часа, а наложителните часове по курмуване се усилват от 31 на 42 часа. Предвиждат се най-малко 10 часа за шофиране в мощен трафик, 2 часа - при мъгла и нощем, а най-малко 6 часа - на автомагистрала или скоростен път. Веднага се заприказва за нарастване на цената на шофьорския курс с до 300 лева и по този начин той да стане 1000 лева
ПРИЕХА БЮДЖЕТА НА ЗДРАВНАТА КАСА НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ - БЕЗ ПОДКРЕПА ОТ ОПОЗИЦИЯТА
Бюджетът на НЗОК за 2020 година бе признат на първо четене със 120 гласа " за " и 88 " срещу ". Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не поддържаха финансовата рамка, а по време на дебатите насочиха остри рецензии към ръководещите и предизвестиха, че с този бюджет нито ще се случат промени в опазването на здравето, нито ще има повече пари за заплати на медиците, а пациентите още веднъж ще доплащат съвсем половината от лекуването си.
ДЕПУТАТИТЕ ОДОБРИХА БЮДЖЕТА НА ДОО НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ СЛЕД БУРНИ ДЕБАТИ ЗА ПEНСИИТЕ
Народното събрание одобри на първо четене бюджета на ДОО за 2020 година " За " бюджета гласоподаваха 121 народни представители, " срещу " - 87 и " въздържали се " - 0, с което той бе признат.
ЩЕ ИМА ЛИ ОЩЕ КАТАСТРОФИ Пожарна охрана ТРАСЕТО НА ТРАМВАЙ 10?
Състоянието на релсовия път в София е мотив за терзание на пътуващите отдавна, а през днешния ден, 12 ноември, сериозен случай с трамвай номер 10 при Съдебната палата докара до ранен човек.
НОВИ ПРОМЕНИ В ИЗБОРНИЯ КОДЕКС ЩЕ РЕШАВАТ ПРОБЛЕМИТЕ НА ИЗБОРИТЕ
Българска социалистическа партия инициира спор за проблемите в изборите преди изключителното съвещание на депутатите през днешния ден. На него участваха всички парламентарно показани партии - Воля, Обединените патриоти и Движение за права и свободи, без ГЕРБ. Всички политически сили са се обединили към това, че проблеми в изборния развой има, те могат да се решат с промени в Изборния кодекс.
ОПАСНИЯТ Разузнавателна служба на Турция ЗА ЩАСТИЕТО ОТ МАЙЧИНСТВОТО
Смята се, че майчинството е освен предназначението на всяка жена, само че и благополучие за нея. Израелският откривател Орна Донат в своя труд " Съжаление за майчинството " в детайли документира опита на дами, които декларират, че тяхното майчинство е неточност. Това признават най-обикновени, не маргинални дами на възраст от 26 до 73 години, с едно или повече деца.
НОВИЯТ ЛИДЕР НА Европейска комисия СМЯТА, ЧЕ МАКРОН Е ОТВОРИЛ ВРАТАТА НА РУСИЯ КЪМ ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ
Държавният глава на Франция Еманюел Макрон отвори вратата на Русия към Западните Балкани след блокирането на договарянията за участие в Европейския съюз за Албания и Северна Македония. Това предизвести новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, предава косовската RTK, представена от организация " Фокус ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР