Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 22 октомври

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден.
Европейска комисия ПРЕПОРЪЧА СПИРАНЕ НА ЕВРОНАБЛЮДЕНИЕТО НА ПРАВОСЪДИЕТО НИ И СМЯНА С НОВ МЕХАНИЗЪМ
Прогресът на България в областта на върховенството на правото е задоволителен, с цел да се каже, че тя е изпълнила обещаното при влизането в Европейски Съюз през 2007 година. България би трябвало да продължи да работи непрекъснато, с цел да трансформира поетите задължения, на база на които е написан този отчет, в съответно законодателство. България би трябвало да продължи осъществяването на правосъдната промяна с нов, постмониторингов съвет. Това написа в анонса към отчета за напредъка ни по Механизма за съдействие и инспекция (МСП).
ЗАХАРИЕВА: EК ЯСНО ОТЧИТА ПОСТИГНАТИЯ ОТ БЪЛГАРИЯ ПРОГРЕС
Европейската комисия (EК) ясно и изрично декларира постигнатия от България напредък в границите на Механизма за инспекция и съдействие като задоволителен. Това сподели министърът на външните работи и вицепремиер по правосъдната промяна Екатерина Захариева на брифинг в Министерски съвет по отношение на новината, че Брюксел обмисля отпадане на мониторинга на България.
VOLKSWAGEN: НЕ ТЪРСИМ АЛТЕРНАТИВА ЗА ЗАВОДА В ТУРЦИЯ
На фона на отчетите от последните дни, според които Volkswagen анулира решението си за построяването на собствен цех на територията на Турция, представител на компанията, отговарящ за производството, акцентира пред сътрудник на държавната осведомителна Anadolu Agency, че немският авто тръст не търси интензивно различно място за оборудването на стойност над един милиард евро.
ЮНКЕР НАПРАВИ ОБОБЩЕНИЕ И съдебна експертиза ПОХВАЛИ С ЧИСЛА КАКВО Е НАПРАВИЛ ЗА Европейски Съюз
Край на роуминга в Европейски Съюз. По-силна отбрана на персоналните данни. Връщане на вложенията. Водач в битката с климатичните промени. Забрана на найлоновите торбички за еднократна приложимост. Това са част от достиженията, които ръководителят на отиващата си Европейска комисия Жан-Клод Юнкер изброи в своята тирада пред Европейския парламент.
В БЪДЕЩЕ РУСИЯ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА ПОТОКА ОТ БЕЖАНЦИ
Нерешителността на Запада и игнорирането от негова страна разреши на Русия още веднъж да стане основен състезател на международната сцена. И Путин ловко се възползва от това, написа немското издание Handelsblatt.
НОВАТА ТЕЛЕВИЗИЯ НА СЛАВИ - ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМА
Телевизията на Слави Трифонов - " 7/8 TV " ще започва на 4 ноември в 19 часа. Тя ще излъчва 5 часа - от 19:00 до 00 часа. Това разгласи през днешния ден самият Трифонов в изявление, излъчено във Фейсбук.
ФИРМА 6 ГОДИНИ СЪБИРА ТАКСА " ГЬОЛ " Пожарна охрана ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ
През 2013 година абсурдът със " златната локва " и такса " стерилизация ", събирана от колите на границата с Турция, раздруса България, " взе главата " на тогавашния началник на организацията по храните и влезе в прокуратурата. -0:28.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР