Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 21 октомври

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 21 октомври.
ПЛЕВНЕЛИЕВ ПРИЗОВА РАДЕВ ДА СПРЕ ИЗБОРА НА ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР
" За мен е извънредно проблематично, че президента мълчи в подобен значим миг за България, какъвто е изборът на основен прокурор. Аз моля президента да се възползва от своето конституционно право и да отсрочи избора, в случай че Висш съдебен съвет вземе решение, с цел да се даде опция за една законна процедура. Нищо срещу претендента, само че процедурата е с много въпросителни. "
BREXIT съдебна експертиза ОТЛАГА ДО ФЕВРУАРИ 2020 ГОДИНА
Европейският съюз е подготвен да отсрочи датата за овакантяване на Англия до февруари 2020 година, оповестява вестник Times, като се базира на дипломатически източници.
Организация на обединените нации: БЪЛГАРИЯ ДА ПРЕОСМИСЛИ ТЪЛКУВАНЕТО НА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ
България да сътвори нов проект за деяние против насилието над дами, да премисли тълкуването на Истанбулската спогодба и да бъде открит верният превод на понятието " джендър ". За това прикани специфичният докладчик на Организация на обединените нации по въпросите на насилието над дами Дубравка Симонович, която е на посещаване в България от 14 до 21 октомври 2019 година
СЪДЪТ ЗАМРАЗИ ДЕЛОТО СРЕЩУ КВЕСТОРИТЕ ОТ КТБ И ОТКАЗА СЪВМЕСТНО РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ГРАЖДАНСКИ ИСК СРЕЩУ ТЯХ
Делото против двамата упрекнати квестори от КТБ Станислав Лютов и Елена Костадинчев бе краткотрайно замразено, поради открити от отбраната неясноти в обвиняването.
ВОЛЕН СИДЕРОВ ПОДАВА ОСТАВКА КАТО ДЕПУТАТ, С УСЛОВИЕТО ДА Гражданско отделение НАПРАВИ И ДЖАМБАЗКИ (ВИДЕО)
" Подписвам пред вас заявление за оставка като народен представител от Народното събрание ", разгласи Волен Сидеров по време на конференция и сподели документ, който подписа.
И СЪРБИЯ ВЛИЗА В БИТКАТА ЗА ЗАВОДА НА VOLKSWAGEN
По време на утрешната си среща с немския министър на стопанската система и енергетиката Петер Алтмайер президентът на Сърбия Александър Вучич ще излезе още веднъж с самодейност за привличане на автомобилния колос Volkswagen в Сърбия, съобщи Танюг. Така страната се причислява към България и Румъния, които към момента не са изгубили вяра, че могат да привлекат концерна.
БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧВА ДА ДОСТАВЯ ГАЗ НА СЪРБИЯ ДОГОДИНА
С безспорна сигурност може да се каже, че българската страна ще приключи плана, нужен за доставяне на Сърбия с газ, през 2020 година, съобщи сръбският министър на енергетиката Александър Антич, съобщи организация " Танюг ".
ЕРДОГАН: ТУРЦИЯ Е В СИРИЯ ЗАРАДИ ТЕЗИ, КОИТО СЧИТАТ НЕФТА ЗА ПО-ВАЖЕН ОТ КРЪВТА
Турция не е хвърлила око на нито една страна, а сега организира антитерористична интервенция в Североизточна Сирия поради ползи на сигурността. Това съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган, представен вестник Sabah.
В Народна република България ПИСАТЕЛИ, АРТИСТИ, УЧЕНИ ФЛИРТУВАХА С ЖИВКОВ. А ДНЕС?
Помните ли по какъв начин в Народна република България властта беше влезнала в неписан контракт с интелигенцията за замяна на преданост против привилегии? Навремето флиртът на писатели, актьори, учени с Тодор Живков беше станал легендарен. А по какъв начин е през днешния ден, пита медийният специалист Георги Лозанов в коментар за Deutsche Welle.
МАНОЛОВА И ФАНДЪКОВА СИ ПОДХВЪРЛЯТ ЛИСТОВЕ И ПРИЗИВИ
„ Орлетата ” на Бойко Борисов, а не Йорданка Фандъкова ръководят София. Това сподели в изявление за bTV претендентът за кмет на столицата Мая Манолова.
ГЕОРГИ ГОСПОДИНОВ С ПРЕСТИЖНА ЛИТЕРАТУРНА НАГРАДА
Писателят Георги Господинов завоюва една от най-големите централноевропейски награди за литература " Ангелус ". Романът му " Физика на тъгата " беше разгласен за най-хубавата книга на полски език за 2019 година на гала във Вроцлав. Преводът е на Магда Питлак, която също получава премия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР