Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 17 октомври

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 17 октомври.
ОБРАТ: ТУРЦИЯ И Съединени американски щати съдебна експертиза РАЗБРАХА ЗА 5 ДНИ ПРИМИРИЕ В СИРИЯ (ВИДЕО)
Турция и Съединени американски щати се схванаха за краткотрайно преустановяване на огъня в Сирия. Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс и турският водач Реджеп Ердоган съумяха да се договорят за 5-дневно прекъсване на турската военна интервенция, която да разреши на кюрдските милиции YPG да се изтеглят от размирните региони, съобщи Reuters.
ДЖОНСЪН И ЮНКЕР ОБЯВИХА В TWITTER: ИМА СДЕЛКА ЗА BREXIT, ДАЛИ ОБАЧЕ НЯМА Народоосвободителна въстаническа армия БАРИЕРА?
Имаме договорка - това написаха съвсем по едно и също време в Twiiter английският министър председател Борис Джонсън и към момента настоящият ръководител на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер.
ЕВРОПЕЙСКОТО БЪДЕЩЕ НА МАКЕДОНИЯ Е ВСЕ ПО-НЕСИГУРНО
Лидерите на Европейския съюз не могат да реализират дефинитивно решение дали да стартират договаряния с Македония. Въпросът сигурно ще бъде дискутиран на двудневната среща на върха в Брюксел, само че изгледите по никакъв начин не са положителни.
На този стадий няма да има решение за договаряния със Северна Македония за присъединението на страната в Европейския съюз. Такова решение няма да бъде взето на двудневната среща на върха, която се организира през днешния ден и на следващия ден, съобщи новият ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Fokus.mk.
СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ – ПО-БЛИЗО ДО НАТО, ОТКОЛКОТО ДО Европейски Съюз
Докато несигурността дали Северна Македония ще получи дата за започване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз е реалност, процесът на одобрение на Протокола за присъединение към НАТО продължава. Още две страни - Италия и Англия - през вчерашния ден дадоха зелена светлина на Северна Македония за присъединение към Алианса, предава БГНЕС.
ПРОФ. НИКОЛАЙ ОВЧАРОВ: МАКЕДОНСКИ ЕЗИК НЯМА, БЕЗ КОМПРОМИСИ СЪС СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ
България никога да не отстъпва от алените линии, които сложи на Северна Македония като условия за присъединението й към Европейски Съюз, безапелационен е археологът проф. Николай Овчаров. Научната общественост да не мълчи, настоя той на конференция в Българска телеграфна агенция във връзка отправеното от така наречен македонски интелектуалци „ Кърваво писмо “ до Европейски Съюз, изпълнено с погрешни изказвания и упреци към България.
НОВИ ТЕЖКИ ВЪПРОСИ КЪМ ИВАН ГЕШЕВ
Още една съсловна организация, както и една неправителствена организация, публично насочиха своите въпроси към единствения претендент за основен прокурор Иван Гешев. Става въпрос за Софийския адвокатски съвет (САС) и за Фондация " Антикорупционен фонд " (АКФ).
УВОЛНЕНИЯТ ДИРЕКТОР НА БНР ЩЕ ОБЖАЛВА, НЕ ПРИЗНА НАТИСК ЗАРАДИ ГЕШЕВ (ВИДЕО)
С решението си Съвет за електронни медии сподели, че е над законите в България и цели дестабилизацията на БНР. Ще апелирам, естествено. Това съобщи освободеният от поста си на общоприет шеф на БНР Светослав Костов.
ГОВОРИТЕЛ НА ЦИК ПРИЗНА: НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ИЗБИРАТЕЛНИТЕ КОМИСИИ ИМ Е НАЙ-ТРУДНО ДА ОТЧИТАТ РЕЗУЛТАТИ
Първите камиони с бюлетини за идните локални избори на 27 октомври през днешния ден потеглиха за пет области - Бургас, Русе, Варна, Шумен и Търговище, а от на следващия ден – и към останалите градове, с цел да бъдат окомплектовани изборните бумаги по общини и предадени на секционните изборни комисии, с цел да стартира в точния момент подготовката за изборния ден в изборните пространства. Това заяви представителят на ЦИК Александър Андреев. " Нормално е почнало превозването и предаването на бюлетините ", увери той.
МЗХГ С НОВИ ПРАВИЛА ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА СВИНЕ И ПТИЦИ ЗАРАДИ АФРИКАНСКАТА ЧУМА
Министерството на земеделието и храните е създало спомагателни условия при развъждането на прасета в персоналните стопанства, фамилните и индустриалните ферми, с които да се минимизират рисковете от навлизане и разпространяване на заразни болести. повода са огромните загуби за свиневъдството от африканската чума. Мерките са разказани в промени на Наредба № 44 от 2006 година за ветеринарномедицинските условия към животновъдните обекти, която е препоръчана на публично разискване, оповестяват от МЗХГ.
PEW RESEARCH CENTER: В БЪЛГАРИЯ НАЙ-МНОГО ТЪГУВАТ ЗА КОМУНИЗМА
30 години след рухването на " Желязната завеса " множеството поданици на Източна Европа утвърждават политическите икономическите свободи, които им подари краха на комунизма. Но това не значи, че те са удовлетворени от обстановката в своята страна. Резултатите от изследване, извършено в 16 страни от Pew Research Center демонстрират, че както доста поданици на Западна Европа, по този начин и тези от някогашния Източен блок са недоволни от своето икономическо и политическо управление, написа Handelsblatt.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР