Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 11 октомври

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 11 октомври.
ПРОТЕСТ НА РАБОТНИЦИТЕ В " НЕОХИМ " АД, ИСКАТ СРЕЩА С ПРЕМИЕРА ДА СПАСЯТ ЗАВОДА ОТ ФАЛИТ
Работниците от торовия цех " Неохим " АД в Димитровград излязооха на митинг. Те упорстват да бъдат обезпечени работните им места, тъй като са почнали всеобщи съкращения в компанията.
РАЗКАЗ ОТ СЕЛО СОТИРЯ - ЗА " ПЛАШИЛОТО " НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЯ ЗА ДЕТЕТО
Два са клиповете във Фейсбук, провокирали суматохата през тази седмица основно след ромското население, че е допустимо страната да вземе деца от учебно заведение без пояснение. Това твърди в собствен роман пред Центъра за междуетнически разговор и приемливост " Амалипе " Деян Колев, който е бил на среща в сливенското село Сотиря. 

Никой няма да жертва нищо при договарянията с България – те ще продължат в комисията, без значение, какво се случва в полето на политиката. Ние сме комисия от учени и от тази позиция ще продължи нашата работа, без да обръщаме внимание, какво се случва в политически проект ”, съобщи историкът Драги Георгиев, който управлява македонската част на интердисциплинарната комисия сред България и Северна Македония.

РАЗСЛЕДВА ЛИ НЯКОЙ КОЙ И ЗАЩО ПОСТАВИ ПРОСЛЕДЯВАЩО УСТРОЙСТВО В КОЛАТА НА БИЛЯНА ПЕТРОВА?
Над два месеца никой не дава информация дали проверява и на какъв стадий е следствието, в случай че има такова, по сигнал на Ирен Савова, юрист на някогашния зам.-кмет на " Младост " Биляна Петрова.
13 МЛН. ЛВ. ЗА ОХРАНА НА ИМОТИ С ОТПАДНАЛА НЕОБХОДИМОСТ ДАВА ВОЕННОТО МИНИСТЕРСТВО
За защита на военни парцели с отпаднала нужда за Министерство на защитата за отпуснати 13 млн. лева за 2019 година За 2016 те изразходвани за защита на тези парцели са били 13, 702 млн. лева, 2017 – 12,772 млн., а 2018 година 14, 982 млн. лева
КАНДИДАТ-КМЕТОВЕ В СБЛЪСЪК КАК СОФИЯ ДА съдебна експертиза СПРАВИ С ТРАНСПОРТНИТЕ ПРОБЛЕМИ (ВИДЕО)
Петима съществени претенденти за кмет на София се включиха в спор за проблемите в превоза в столицата. Йорданка Фандъкова (ГЕРБ), Мая Манолова (независим кандидат), Ангел Джамбазки (ВМРО), Борислав Игнатов ( " Демократична България " ) и Борис Бонев ( " Спаси София " /независим кандидат) отговаряха на въпросите на Богдан Милчев, за които не са били преддварително осведомени.
БОРИСОВ ЗА МИГРАНТИТЕ: ДОКАТО съдебномедицинска експертиза С КАРАКАЧАНОВ, НЯМА СТРАШНО
С откриването на сектора от автомагистрала " Хемус " сред Ябланица и Боаза, българските строители имат какво да описват в своите CV-та. Никога не е въображаемо да се развива инфраструктура в България.
КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ: 8 ОТ 10 ДЕЦА В СТОЛИЦАТА СА СТАВАЛИ ОБЕКТ НА АГРЕСИЯ
" Статистика сподели, че 8 от 10 деца в столицата са ставали обект на експанзия в учебно заведение. Това е една, среда, в която взаимодействат доста деца. Едно такова взаимоотношение не може да се отстрани единствено от учебното заведение. Тя се мултиплицира и никога българското учебно заведение не е главният източник на тази експанзия. Средата, в която живеят децата има доста фактори, цели промишлености и българското учебно заведение има за цел да ги компенсира. "

Северна Македония ще получи дата за започване на договаряния за присъединение към Европейския съюз. Това оповестиха дипломатически източници пред Канал 5. Поканата за започване на договаряния няма да бъде безусловна, както се очакваше в началото. Брюксел ще упорства страната да извърши правосъдни промени и да проверява и разкрие аферата „ Рекет “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР