Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 6 октомври

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 6 октомври.
ИКОНОМИСТИ: ПРЕЗ 2020 Г. ВЕРОЯТНО НИ ОЧАКВА КРИЗА, ОБЕЗЛЮДЯВАНЕТО В МАЛКИТЕ ОБЩИНИ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ
Малките общини в страната ще продължат да се обезлюдяват. Най-вече тези в Северозападна България и околните до границата с Македония и Сърбия. Областните градове като Монтана, Враца и Видин имат своя капацитет, само че той изисква рестарт на тези центрове. Това разяснява пред Нова тв Петър Ганев от Института за пазарна стопанска система по отношение на линията на бедността, избрана от Министерски съвет за идната година.
БЛИЗО 40% ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ТОПЛИНА В ДОМОВЕТЕ СИ
Близо 40% от българите не могат да си разрешат задоволително топлота в домовете, а близо 50% не могат да си обезпечат студ през лятото. Това сочат данни на Европейския комитет на районите, представени от Нова телевизия. В европейски мащаб, 11% от жителите на Европейския съюз, т.е. към 54 милиона души, се водят енергийно небогати.
АДВОКАТ ТВЪРДИ: ДЖОК ПОЛФРИЙМАН Е ОТВЛЕЧЕН ОТ ДЪРЖАВАТА, А ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР Е СЪУЧАСТНИК
Джок Полфрийман е похитен от страната. Това съобщи в ефира на БТВ юрист Михаил Екимджиев. По думите му ще има тежки последствия за страната ни поради проблема с Джок Полфрийман, който към този момент е свободен човек, само че е арестуван непозволено. Проблемът не е това, че австралиецът ще има всички учредения да осъди страната ни, а че ще има дипломатически последствия. Главният прокурор съучаства в това, счита Екимджиев.
БОМБОУБЕЖИЩАТА В БЪЛГАРИЯ - НЕДОСТАТЪЧНИ И В УЖАСНО СЪСТОЯНИЕ (СНИМКИ)

Системата за ранно обявяване при положение на бедствия или заплаха от война се тества по няколко пъти годишно. В средата на тази седмица столичани още веднъж чуха за няколко минути предупредителния писък на сирената. Това даде мотив на БГНЕС да обърне внимание на тематиката за положението на бомбоубежищата у нас, в които популацията би трябвало да се укрие при положение на нахлуване.
ВАНДАЛИ НАРЯЗАХА ШАТРАТА НА МАЯ МАНОЛОВА ПРИ НДК
Вандали са нарязали шатрата при НДК, в която се обитава предизборния щаб на самостоятелния претендент за кмет на София Мая Манолова. По думите на охранителите, които са били на промяна към среднощ са чули мощен звук. Първоначално си помислили, че са младежи, които всяка вечер се забавляват към палатката, снимат се и се разхождат в близкия парк.
ОТ КНСБ ИСКАТ ОЩЕ 200 МЛН. ЛЕВА ЗА МЕДИЦИТЕ ПРЕЗ 2020 Г.
Колективният трудов контракт в опазването на здравето би трябвало да бъде разпрострян и да стане наложителен за всички, в това число и за частните лечебни заведения. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров. По негови прогнози за 2020 година са нужни минимум още до 200 млн. лв..
СИДЕРОВ: НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ ДА съдебна експертиза ГАВРЯТ С ИМЕТО МИ, ЗАЩОТО АЗ СЪМ съдебна експертиза СЪЗДАЛ САМ
Лидерът на Политическа партия " Атака " и претендентът за кмет на София Волен Сидеров упрекна Централната изборна комисия (ЦИК), че демонстрира двоен стандарт. " Веднъж споделя, че не може да се намеси по отношение на Българска национална телевизия и да изиска медията да си извърши задължението ". Сидеров сподели съглашение, съгласно което има право на достъп до Българска национална телевизия и " не може то да бъде анулирано, което е със силата на закона ".
НАД 30 РУСКИ НАЕМНИЦИ СА ЗАГИНАЛИ НА АТАКА В ЛИБИЯ
35 съветски наемници от армията " Вагнер " са убити в Либия. Те пазят бунтовния военачалник Халифа Хафтар. А той е съперник на интернационално приетото държавно управление. Масовата офанзива, при която са починали военните, се е случила още през предишния месец. Данни за това обаче са оповестени едвам през вчерашния ден. 35-тимата бойци са били убити, когато силите на приетото то Организация на обединените нации държавно управление в Триполи са подхванали въздушна офанзива против позициите на размирниците.
ПИЯН ШОФЬОР ПРЕГАЗИ 16-ГОДИШНО МОМИЧЕ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА
16-годишно момиче е починало на пешеходна пътека в Сливен, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града. Сигналът за случая, който е станал на бул. " Бургаско шосе ", е подаден в 4 часа тази заран.
ВСЯКА ГОДИНА В СВЕТА съдебна експертиза ИЗСИЧАТ ГОРИ РАВНИ НА ПЛОЩТА НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
Горска повърхност с размерите на Обединеното кралство се губи всяка година по целия свят, като по-голямата част от тях са тропически гори, и това има мощно влияние върху климатичните промени и дивата природа.
МОМЧЕ, ИЗРАСЛО В ДОМ, НАМЕРИ ЧАНТА С 3000 ЕВРО И 1450 ЛЕВА И ГИ ВЪРНА НА СОБСТВЕНИЧКАТА
Момче, израсло в дом за сираци, откри дамска чанта с 3000 лв., 1450 лв., 9 дебитни карти и персонални документи. Чрез медии и Facebook разгласи място за среща със собственичката пред полицията в Смолян, в 12 часа пред полицията, с цел да й ги съобщи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР