Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 28 септември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 28 септември.
КАРАКАЧАНОВ: БЕЗ ПОДКРЕПА ЗА МАКЕДОНИЯ ЗА ЕВРОСЪЮЗА, ДОКАТО НЕ ИЗЧИСТИ ИСТОРИЯТА СИ ОТ ФАЛШИФИКАЦИИТЕ
Европейският съюз не може да бъде легитимация за неправди, а България да бъде употребена по този недодялан метод като трамплин от страна на ръководещите в Скопие. Такова мнение изрече вицепремиерът по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов.
ВЪТРЕШНИЯТ МИНИСТЪР: ДЖОК ПОЛФРИЙМАН ИМА ДВЕ ЗАБРАНИ ДА НАПУСКА СТРАНАТА
Задействана е процедура за експулсиране на Полфрийман, само че все още австралийският жител има и две забрани да напуща страната. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов по време на народен конкурс за служител на реда на годината в Плевен.
ЖУРНАЛИСТ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА БНР: ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЦЕНЗУРИРАТ РЕПОРТЕРИ, ОКУПИРАХА ЕФИРА
Член на Управителния съвет на Българското национално радио се оплака от цензура от страна на групата протестиращи към Силвия Великова и Даниела Късовска, които отидоха в Съвет за електронни медии да изискат оставката на генералния шеф Светослав Костов. Вследствие на жалбата им медийният регулатор изиска отдръпването на Костов.
7 000 ЗДРАВНИ СПЕЦИАЛИСТИ ИЗЛИЗАТ НА НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ПРЕЗ ОКТОМВРИ
7 000 здравни експерти се чака да излязат на народен митинг на 7 октомври, проведен от три организации, съобщи БГНЕС.
МТСП: С ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА ЗА ДЕТЕТО НЕ съдебна експертиза ВЪВЕЖДАТ ЧУЖДИ МОДЕЛИ И ИДЕОЛОГИЯ
Министерството на труда и обществената политика се опълчва на погрешните изказвания в общественото пространство във връзка измененията в законодателството в региона на закрилата на детето, които влизат в действие от 1 януари 2020 година В тази връзка от министерството показват позиция, че признатите законодателни промени са ориентирани напълно към поддръжка на децата, техните родители и хората, които се нуждаят от нея.
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ: ПРЕЗ 2030-ТА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА Е СТРАНА С ВИСОК ЖИЗНЕН СТАНДАРТ
През 2030 година България е страна с висок витален стандарт и конкурентноспособна, нисковъглеродна стопанска система. Това написа в план на Националната стратегия за развиване България 2030. Проектът е оповестен през днешния ден на Портала за публични съвещания към Министерския съвет.
РЕКОЛТАТА ОТ ГРОЗДЕ ТАЗИ ГОДИНА Е С ОКОЛО 15% ПО-СЛАБА ОТ ПРЕДХОДНАТА
„ Като количество, гроздето ще бъде може би с 15% по-малко от миналата година. Миналата година нашите винарски предприятия прибраха и преработиха 153 милиона кг “, съобщи пред организация „ Фокус “ Красимир Коев от изпълнителната организация по лозята и виното.
ОТКРИХА АФРИКАНСКА ЧУМА Пожарна охрана СВИНЕТЕ В ОБЩИНА ЦАРЕВО
Случай на африканска чума при дива свиня е регистриран в община Царево. Заради това се не разрешава придвижването на хора и транспортни средства в горските стопанства на Кости и Царево.
НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ: ОВЧАРИ В ПЛОВДИВСКО СА СИ ПОЛУЧАВАЛИ ЗАПЛАТАТ В ДОЛАРИ ПРЕЗ СОЦА
Днес внуците на Димитър Христов от Рогош се усмихват недоверчиво, когато дядо им споделя, че през 1989 и 1990 е имал валутна сметка и е получавал част от заплатата си в долари. По-интересното е, че даже Красимир Кумчев, тогавашен ръководител на Трудово-кооперативно земеделско стопанство в селото и основател на тази концепция, споделя: " И на мен не ми се има вяра, като се сетя, но стана ".
БРИТАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ГОТОВО С КОНКРЕТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА Народоосвободителна въстаническа армия СДЕЛКА ЗА BREXIT
Правителството на Англия е готово да разкрие „ съответни оферти ", ориентирани към реализиране на договорка за Brexit с Европейския съюз, написа вестник London Evening Standard, като се базира на информация на BBC. Тези проекти ще бъдат разкрити по време на конференцията на Консервативната партия идната седмица.
УЧЕНИ С ИЗНЕНАДВАЩО ОТКРИТИЕ: СТАРОСТТА ПРЕЧИ НА РАЗВИТИЕТО НА РАК
Физиологичната напреднала възраст в някои случаи може да попречи на развиването на злокачествени тумори. Изненадващото изобретение са създали учени от Ливърпулския университет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР