Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 27 септември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 27 септември.
Съвет за електронни медии ДАВА СЕДМИЦА НА ШЕФА НА БНР ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА
Съветът за електронни медии изиска през днешния ден публично оставката на генералния шеф на БНР и му период до края на идната седмица да я подаде самичък. Ако Светослав Костов не подаде оставката до тогава, съветът ще започва процедура по предварително преустановяване на контракта му, Решението бе единомислещо признато от четиримата присъстващи членове на регулатора - София Владимирова, Розита Еленова, Галина Георгиева и Ивелина Димитрова. На съвещанието не участва Бетина Жотева, която е в отпуск.
ДИРЕКТОРЪТ НА БНР В ОТГОВОР НА Съвет за електронни медии: НЯМА ДА ПОДАМ ОСТАВКА
Няма да подам оставка, съобщи генералният шеф на Българското национално радио Светослав Костов.По-рано Съветът за електронни медии (СЕМ) даде седемдневен период на шефа на БНР непринудено да си подаде самичък оставката, в противоположен случай след този период мандатът му е бъде наложително преустановен. Поисканата оставка на Светослав Костов е поради прекъсването на излъчването на радиото за пет часа на 13 септември.
ПОЖАР ВЪВ ВОЕННИЯ ЗАВОД " ДУНАРИТ ", ЕВАКУИРАХА РАБОТНИЦИТЕ (СНИМКИ)
Пожар гори във военнния цех " Дунарит ". Всички служащи от завода са евакуирани. Няма данни за детонация, заяви за bTV шефът на Главна дирекция " Пожарна и спешна сигурност " комисар Николай Николов. Той удостовери за пожар в завод на предприятието.
СМЕТНАТА ПАЛАТА ЩЕ ПРОВЕРЯВА ФИНАНСОВОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БНР
Сметната палата да ревизира финансовото ръководство на БНР, реши Народното събрание с 116 гласа „ за “, без „ срещу “ и с един „ въздържал се “ по предложение на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова, Александър Ненков и Красимир Ципов. Одитът за сходство при финансовото ръководство на БНР ще обхване интервала 1 януари 2017 година - 30 септември тази година. Ревизията стартира от 1 октомври, до края на януари отчетът на Сметната палата би трябвало да е подготвен.
БЛИЗО 100 000  СА РАБОТЕЩИТЕ ПЕНСИОНЕРИ И БРОЯТ ИМ РАСТЕ, ПРИЗНА БИСЕР ПЕТКОВ
В изискванията на дефицит на фрагменти са мобилизирани напъните на Агенцията по заетостта за активиране и регистрация в бюрата по труда на хора в пенсионна възраст.За интервала януари-август т.г. общо 1486 регистрирани, придобили право на пенсия, са постъпили на работа със съдействието на трудовите медиатори. Това заяви министърът на труда и обществената политика Бисер Петков по време на днешния парламентарен надзор.
КАКВО ЩЕ съдебна експертиза СЛУЧИ С ИМОТИТЕ НА САКСКОБУРГОТСКИ, ТОЙ ИЗРАЗИ ГОТОВНОСТ ЗА " ДИАЛОГ "
В изявление за унгарското списание „ MÚLT-KOR ” Н.В. Симеон Сокскобургготски декларира, че при пораждане на противоречиви условия към царските парцели е подготвен да си търси извънсъдебен път по проблема с царските парцели. Интервюто бе публикувано през днешния ден от пресофиса на царя. „ Българското държавно управление реши да попита още веднъж Конституционния съд дали всичко това, което е сложено под мораториум, съставлява наша законна благосъстоятелност.
ДЕПУТАТИТЕ СПЕШНО ПРОМЕНИХА ЗАКОН ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ
Ще назначават кметските наместници в кметствата с население под 350 души, в които според закона няма да се проведат избори на 27 октомври.Кметовете на кметства в тези обитаеми места ще извършват краткотрайно функционалностите на кметски наместници до освобождението им от новоизбрания кмет на общината. Това взеха решение дефинитивно депутатите откакто одобриха на второ четене промени в Закона за локалната администрация и локалното самоуправление за кметските наместници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР