Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 26 септември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 26 септември.
КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА: ДЪЛГОВОТО БРЕМЕ Е НА ИСТОРИЧЕСКИ ВИСОКИ НИВА
" Световният стопански напредък продължава да разочарова, комерсиалните напрежения се резервират, а дълговото задължение е на исторически високи равнища. В тази конюнктура незабавният ми приоритет за МВФ е да се помогне на членовете да минимизират риска от рецесии и да са подготвени да се оправят с стопански спадове. "
Неправителствени организации ПОСОЧИ КОИ СА НАЙ-ЗАДЛЪЖНЕЛИТЕ ОБЩИНИ В БЪЛГАРИЯ
Задлъжнялостта е проблем във всички общини, само че най-трудно погасява своите отговорности Кърджали, до момента в който Смолян пък е рекордьор по задължения въобще. Това демонстрира отчет на Експертния клуб за стопанска система и политика (ЕКИП), показан пред медиите през днешния ден.
НЕНО ДИМОВ съдебна експертиза РАЗБОЛЯ ЗАРАДИ ДЕЛОТО " ПИРИН ", ПАК ИСКАТ ОСТАВКАТА МУ
Министърът на околната среда и водите Нено Димов провали съвещание по дело за Национален парк “Пирин ”, като не се яви в съда. Заседанието по делото бе планувано за през днешния ден сутринта. Петчленният състав на Върховен административен съд трябваше да прегледа нужна ли е екологична оценка на новия план на проект за ръководство на парка, само че беше отсрочено поради молба от министъра, оповестиха от WWF България.
ДЖОК ПОЛФРИЙМАН ИМА ЗАБРАНА ДА НАПУСКА СТРАНАТА?
Джок Полфрийман има възбрана да напуща страната. Тя е била наложена още при ареста му след убийството на Андрей Монов и не е анулирана, заяви NOVA като се базира на свои източници. Процедурата по преразглеждане на предварителното му освобождение към този момент е в ход.
Народно събрание ПРОМЕНИ ЗАКОН В ПОЛЗА НА ОСИНОВИТЕЛИТЕ, НО НЕ ПРИЕ ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ ЗА РОДИТЕЛИ
Депутатите одобриха на второ четене промени в Закона за налозите върху приходите на физическите лица. Законопроектът е импортиран от парламентарната група на „ Обединени патриоти “.
МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ОТ КАРЛОВО И СОФИЯ ХВЪРЛИХА ОСТАВКИ, НАСТОЯВАТ ЗА ПО-НИСОКИ ЗАПЛАТИ
Колективна оставка са подали лекари и медицински сестри от детското поделение на Карловската болница. Предизвестия за овакантяване са подали и сестрите от централната реанимация на столичната болница " Токуда ". Причините за недоволството са ниските заплати и изискванията на труд.
ПРЕЦЕДЕНТ: ЕВРОДЕПУТАТИТЕ ОТХВЪРЛИХА РУМЪНСКИЯ ЕВРОКОМИСАР
Европейският парламент отхвърли кандидатурата на Рована Плумб – номинацията на Румъния за новата Европейска комисия поради евентуален спор на ползи. Тя не можа да мине предварителната инспекция на комисията по правни въпроси на Екологичен потенциал. 6 членове на правната комисия са подкрепили номинацията на Плумб, а 15 са дали своят вот срещу, оповестява Emerging Europe.
ОТ ДОГОДИНА – С НОВИ ТРУДОВИ КНИЖКИ
Всички трудови книжки да бъдат заменени с нови до 1 юни 2025 година планува нова разпоредба, която министерството на труда разгласява за публично разискване. Новите би трябвало да стартират да се издават от 1 юни следващата година, е записано в проектонаредбата за трудовите книжки и трудовия стаж. Те ще бъдат не сини, а в цвят бордо и в тях се вкарват нови полета и реквизити.
СЪМНЕНИЯ ЗА ЛОБИЗЪМ В ЗАКОНА ЗА ПУБЛИЧНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ РАЗБУНИХА ДУХОВЕТЕ В ПАРЛАМЕНТА
Новият Закон за обществените предприятия разсъни подозрения за лобизъм в част от депутатите, само че въпреки всичко беше признат. Той урежда метода за установяване и обществено обявяване на държавна политика в региона на обществените предприятия, въвеждането на стандарти за положително корпоративно ръководство на обществените предприятия, както и отговорностите за обявяване и бистрота на активността на обществените предприятия и органите им за ръководство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР