Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 25 септември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 25 септември.
НЕЛИ КУЦКОВА: ВСЕКИ, КОЙТО Е НА ВЛАСТ ИМА ИНТЕРЕС СЪДЪТ ДА Е УПЛАШЕН
Защо предварителното освобождение от състав на Апелативния съд на Джок Полфрийман провокира ескалиращо напрежение и докара до това, че основният прокурор Сотир Цацаров внесе искане Върховният касационен съд да го спре. Според основния прокурор контактите на двама от съдиите с Българския хелзинкски комитет слагат под подозрение независимостта и безпристрастността на правосъдния състав.
ДЕПУТАТИТЕ ПРИЕХА ДА ОТПАДНЕ СЪКРАТЕНОТО СЛЕДСТВИЕ ПРИ УМИШЛЕНО УБИЙСТВО НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ
Парламенът одобри промени в Наказателния кодекс за съкратеното правосъдно разследване на първо четене. Депутатите разискаха три законопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс с идентично наличие, които бяха утвърдени по време на полемиките в пленарната зала.
ЗАЩО СКОПИЕ ОТКАЗВА ПАСПОРТИ НА МАКЕДОНСКИТЕ ИЗСЕЛНИЦИ В ТУРЦИЯ?
Властите в Скопие отхвърлят да издават паспорти на македонски изселници в Турция. Това оповестява електронното издание на близкия до кръговете на ВМРО-ДПМНЕ вестник „ Вечер “, представено от организация " Фокус ".
ОПРАВЯТ ЗАКОНОДАТЕЛЕН ЛУФТ, ЗАРАДИ КОЙТО 1000 СЕЛИЩА МОЖЕ ДА ОСТАНАТ БЕЗ КМЕТСКИ НАМЕСТНИЦИ
Променят Закона за локалното самоуправление, с цел да не останат след локалните избори селища без административно обслужване. Такава заплаха има за над 1000 обитаеми места поради позволен законодателен празен ход при приемането на измененията в Изборния кодекс, заяви пред Actualno.com ръководителят на парламентарната комисия по районна политика Искрен Веселинов, който е измежду вносителите на законопроекта.
ВИК СЕКТОРЪТ – НА ГОЛ ТУПАН ЧИФТЕ РЕГИСТЪР
Да започем по английски, учтиво, с положителната вест: Готви се Единна осведомителна система за ВиК услугите и указател на асоциациите и ВиК операторите. Тя ще дава информация за развиването на предоставяните услуги, техните цени и всевъзможни други данни, свързани със бранша.
ИМПИЙЧМЪНТ НА ПРЕЗИДЕНТА ДОНАЛД ТРЪМП, ВЪЗМОЖНО ЛИ Е? (ВИДЕО)
Във вторник 24 септември ръководителят на Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси разгласи началото на следствие за импийчмънт на президента Доналд Тръмп. В историята на Съединените щати единствено против двама президенти е започвана такава процедура, и двамата са останали на поста си.
ЕМИЛ НЕШЕВ: ТЕЖКА БЮРОКРАЦИЯ ОСТАВЯ БЪЛГАРИЯ БЕЗ ХЕЛИКОПТЕРНА МЕДИЦИНА
Няма човек, който най-малко един път да не е гледал филм по какъв начин медици подвигат хеликоптер и за минути избавят човешки живот. У нас обаче профилирани хеликоптери за въздушно избавяне не съществуват. Към днешна дата единствената опция са военни хеликоптери.
НЕМСКО ИЗДАНИЕ: И В БЪЛГАРИЯ съдебна експертиза СТРАХУВАТ ОТ КЬОВЕШИ
Румънката Лаура Кьовеши ще оглави Европейската прокуратура, която стартира работа през 2021 година. Няколко европейски издания слагат акцент върху обстоятелството, че Кьовеши добре познава проблемите на страните от Средна и Източна Европа - и несъмнено сърцато ще се бори против корупцията и автокрацията. Германският Die Welt написа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР