Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 23 август

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 23 август.
Българска народна банка ПРОГНОЗИРА ПОСКЪПВАНЕ НА ХРАНИТЕ И ГОРИВАТА
Поскъпване на храните и горивата предвижда Българската национална банка (БНБ). В разбора си Централната банка чака 2,6% инфлация в края на 2019 година поради интернационалните цени на петрола и на храните в евро. Данните демонстрират още, че поради по-слабата предстояща годишна продукция хлябът ще нарастне.
ЗАРАДИ ДЪЛГОВЕ: ЗАПОРИРАХА ПЕНСИИТЕ НА 5000 ДУШИ
Над половин милион лв. пенсии са под запор. По данни на Национален осигурителен институт пенсиите на 4794 пенсионери за над 620 хиляди лв. са били запорирани поради неплатени сметки за ток, вода и парно, задължения към данъчните или банки, оповестява NOVA. Най-много са запорираните пенсии в София, на второ място по възрастни длъжници се подрежда Перник. Следват длъжниците в Пловдив.
ПРОКУРАТУРАТА ОТНОВО РАЗСЕКРЕТИ ДАННИ СРЕЩУ " ТАД ГРУП " И ГИ ДАДЕ НА МЕДИИТЕ
Прокуратурата разгласява нови доказателства, открити от проверяващите, за упрекнатите в тероризъм след офанзивата против Национална агенция за приходите хакер Кристиан Бойков и шефът му Иван Тодоров. " Въпреки прозрачността се популяризират погрешни изказвания, които целят злепоставяне на магистрати ", аргументират разсекретяването на доказателствата от прокуратурата.
ЗЛАТНИЯТ ШАНС НА КРУМОВГРАД
За пръв път след 40-годишно спиране в България бе открита нова мина. „ Дънди Прешъс Металс “ разкри пред обществото рудника „ Ада тепе “ в Крумовград и обогатителната фабрика – инвестиция за 164 млн. $, която отвори стотици високоплатени работни места и съживи локалната стопанска система.
БОРИСОВ ОБЕЩА ДЪРЖАВНА ПОМОЩ ЗА ЧАРТЪРНИТЕ ПОЛЕТИ
„ Дайте ни скица да подпомогнем туризма в частта за чартърните полети “. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при визитата си в Албена за откриването на най-голямата многофункционална конгресна зала в района, в която са вложени 5 милиона лв..
ЗАПОЧВА ЛИКВИДАЦИЯТА НА " ОЛИМПИК " КФН ПОЕ АНГАЖИМЕНТ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ
Започва ликвидацията на " Olympic Insurance Co. Ltd " - кипърското сдружение, което извършваше активност на територията на Република България посредством „ Застрахователна компания Олимпик - клон България ”. Решението за разкриване на производството е оповестено в формалния вестник на Република Кипър, оповестяват от Комисията за финансов контрол /КФН/.
БЛИЗО 1.9 МЛН. ЛВ. И ПОНЕ ОЩЕ 4 МЕСЕЦА ОГРАНИЧЕНО ДВИЖЕНИЕ  ЩЕ НИ СТРУВА ПОЖАРЪТ ПОД Автомагистрала СТРУМА
Пораженията по структурата на Автомагистрала " Струма " и последствията за жителите наподобяват доста съществени. 1.86 млн. лв. ще коства ремонтът на виадукта на Автомагистрала „ Струма “ при Дупница, горял на 13 август. Платното за София е укрепено и ще бъде пуснато за придвижване още през днешния ден след 14 часа единствено за леки коли и през уикенда. Това стана ясно след инспекцията на Георги Терзийски, ръководител на УС на АПИ в засегнатата права.
МАКЕДОНСКА МЕДИЯ: ГРУЕВСКИ ВОДИ АНТИБЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА, МИЦКОСКИ-СЪЩО
Бившият македонски министър председател и водач на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски намерено се конфронтираше с България и поредно се сближаваше с партията на Слободан Милошевич. Неговият правоприемник Християн Мицкоски продължава тази линия. Това проучва просторен разбор на македонското списание " Фокус ".
СЕДМИЦАТА В АБСУРДИ (19 – 23 АВГУСТ)
Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси, когато би трябвало да бъдем в действителност доста съществени. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР