Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 14 август

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден.
ПРАВИТЕЛСТВОТО НАМЕРИ СЛАДКА СЛУЖБА НА ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ - ПОЧЕТЕН КОНСУЛ ВЪВ ВАЛЕНСИЯ
На свое закрито съвещание от 9 август Министерският съвет е приел решение да назначи за почетен консул във Валенсия някогашният ръководител на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев. По-рано през днешния ден от Външно министерство се мотивираха с позиция за новия пост на Георгиев.
ТВЪРДЕНИЕ: Регионална инспекция за опазване на околната среда РАЗРЕШИЛА ДЕПОНИРАНЕ НА БОКЛУКА, КОЙТО ЗАТВОРИ Автомагистрала " СТРУМА "
Пожарът, зародил в склад за вторични първични материали в Дупница, е провокиран съзнателно. Някой хвърли нещо от автомагистралата, сподели пред БГНЕС Кольо Илиев - притежател на горялото дружество " Феникс Ресурс ".
ПЕТКОВА ОТРЕЧЕ, ЧЕ ЗАРАДИ НОВИЯ ШЕФ НА БЕХ Европейска инвестиционна банка НЕ ИСКА ДА ДАДЕ ПАРИ ЗА ИНТЕРКОНЕКТОРА С ГЪРЦИЯ
Категорично не е правилно. Сключването на контракта с Европейска инвестиционна банка е в ход, в ход са съответните процедури, и съгласуването. Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова поради спекулациите, че Европейска инвестиционна банка не желае да подписа контракта за финансиране на интерконектора с Гърция поради назначението на Жаклен Коен за ръководител на Българския енергиен холдинг (БЕХ).
БЪЛГАРИЯ Е НА ВТОРО МЯСТО В НАТО Пожарна охрана ВОЕННИ РАЗХОДИ НА БАЗА Брутният вътрешен продукт
България е на второ място в НАТО по разноски от брутния вътрешен артикул (БВП), отделяни за защита. Това става, откакто държавното управление преведе средствата по сметките на американската компания Lockheed Martin за поръчаните осем нови изтребителя F-16, оповестява Българска национална телевизия. Това на процедура подреди България незабавно след Съединени американски щати, които са преди всичко. Такива пари за защита страната ни не е отделяла от 16 години.
ЗА КОНЦЕПЦИЯТА НА ГЕШЕВ - ОТ ПОПУЛИЗЪМ ДО " ПРОТЕСТИТЕ НЕ РАЖДАТ ИДЕИ "
" Донякъде е спорна концепцията, цялостна с общи изрази и изчезнала конкретика. Има неща, които искрено тревожат. " Това сподели някогашния вътрешен министър Емануил Йорданов в коментар за показаната от единственият претендент за основен прокурор Иван Гешев идея за развиване на прокуратурата.
ОПАСНА ЛИ Е СГРАДАТА, ПРЕДВИДЕНА ЗА НАЦИОНАЛНА ПЕДИАТРИЧНА БОЛНИЦА?
Сградата, в която е планувано да се обитава Националната педиатрична болница не дава отговор на актуалните извиквания за качество и сигурност. Това съобщи инж. Иван Каралеев – ръководител на Камарата на инженерите в капиталовото планиране.
ЮРИСТ: ИНСТРУКЦИЯТА НА ДАНС ЗА ДЕЦАТА Е ОПАСЕН ПРЕЦЕДЕНТ
Съвместната директива на ДАНС и МОН, позволяваща цялостен и непрекъснат достъп до осведомителните фондове в просветителното министерство, е неуместна и юридически неизпипана.
ЩЕ ОБЪРНАТ ЛИ ВНИМАНИЕ СЛУЖБИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ КЛОН НА СЕПАРАТИСТИТЕ ОТ ДОНЕЦК?
Да активираме тези хора, които не са задействани – да гласоподават, да въздействат на събитията, в този момент няма по какъв начин. Това декларира един от членовете на организацията " Оплот България " по време на второто ѝ заседание, от което има запис в YouTube.
КОРУПЦИОННИЯТ СКАНДАЛ В АВСТРИЯ ДОКАРА НА БИВШИЯ ВИЦЕКАНЦЛЕР ОЩЕ ГЛАВОБОЛИЯ
В уличаващите го в корупционни практики видеозаписи от Ибиса, някогашният вицеканцлер и началник на Австрийската партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе разяснява, че измежду фирмите, които финансират посредством дарения неговата партия, е и хазартният колос „ Новоматик ”. Щрахе даже декларира, че „ Новоматик ” заплаща на всички ”.
Нови доказателства в резултат на поредност от обиски в домовете на шестима обвинени и една от постройките на Партията на свободата в Източен Тирол разкриват в целокупност връзките сред крайнодесните политици и хазартния бизнес в Австрия.
ВСЕКИ ПЕТИ ГРАЖДАНИН НА РУСИЯ ИСКА ДА Я НАПУСНЕ
Резултати от скорошна анкета на Института за проучване на публичното мнение „ Галъп “ попаднаха в заглавията на съветските вестници, откакто демонстрираха, че рекордните 20% от жителите на страната желаят да я изоставен. Сред младите руснаци този индикатор се оказа още по-висок: във възрастовата група от 15 до 29 години боят на интервюираните, които признават, че желаят да емигрират, е 44%.
ЧЕРНОБИЛ НА ПУТИН
Епохата на надзор над нуклеарните оръжия свърши. Това демонстрира тайнственият гърмеж в Архангелск, предизвикал гибелта на петима съветски чиновници, в случай че към момента са останали някакви подозрения по този въпрос
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР